Dentbalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; uzman kadrosu ve üst düzey fiziksel şartları
Ortodontiyle hayalinizdeki gülümsemeye kavuşun! Uzman ekibimizle birlikte dişlerinizi düzeltmek ve estetik bir gülümseme elde etmek için buradayız. Kendinizi daha güvenli hissedeceğiniz bir gülümsemeyle hayata gülümseyin. #ortodonti#gülümsemedönü#estetikdişle#özgüv... See MoreSee Less
Ağız ve diş sağlığınızı ücretsiz olarak kontrol edelim! Uzman ekibimizle yapılan muayenelerle, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını kontrol ediyoruz. Sağlıklı bir gülümseme için sizleri bekliyoruz. Randevu almayı unutmayın! #ağızvedişsağ#ücretsizmuayen#sağlıklıgülü#dişsağlığıkon... See MoreSee Less
Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Ağız ve diş sağlığı insanların yaşamlarını direk etkileyen konulardan biridir. Diş çürümeleri veya kazalar sonucunda diş kayıplarının yaşanması söz konusu olmaktadır. Kaybedilen dişlerin yerine gerekli tedaviler uygulanarak yenileri eklenebilmektedir. Eklenen bu dişlere protez diş denilmektedir.
Diş problemi yaşayan kişilerin yeme ve içme sorunu yaşamamaları ve ağız estetiğinin tekrar sağlanması için farklı uygulamalar ile yeni diş eklemeleri kolaylıkla yapılmaktadır. Ağız sağlının korunması ve sağlıklı dişlerin çok daha uzun süre kullanımını sağlamak için mutlaka günde iki defa fırçalamanız gerekmektedir.
Hastaların ağız ve çene yapısını inceleyen hekimler protez diş için sabit veya hareketli olan protezleri uygulamaktadır. Bu sayede hastalar için gerekli olan çiğneme konforu sağlanılmaya çalışılmaktadır.
Protez dişler kişiye özel olarak tasarlanır. Bu sayede diğer dişler ve ağız yapısı ile yüksek seviyelerde uyum sağlanır.
Gerekli tedavi için hekimlere başvurulduğunda ağız ve çene yapısının çok daha iyi görülmesi ve eksik dişin doğru tedavi için röntgen çekilmektedir. Röntgen çekimi ile detaylı bir ağız içi muayene yapılmaktadır. Sonrasında ise uygun tedavi uygulamasına geçilmektedir.
Protez Diş Çeşitleri
Hastanın ilk değerlendirmesinin ardından protez diş için iki seçenek bulunmaktadır. Sabit ve hareketli protezler.
Sabit Protezler
Sabit protezler, diş kaybı yaşanan ilgili alanlara direkt olarak sabitlenen protezlerdir. Bu uygulama çok daha az diş kaybı yaşayan hastalara uygulanan tedavilerden biridir. Bu tedavi içinde iki farklı uygulama söz konusu olmaktadır. Köprü ve implant…
Köprü: Özellikle tek diş kaybı yaşayan hastalar uygulanmaktadır. Dişin olmadığı bölgede bulunan diğer ön ve arka diş uygun boyutlara küçültülerek olmayan diş ile birlikte yeni birbirine bağlı üç diş yapılmaktadır. Bu işleme köprü adı verilmektedir. Küçültülen dişlere uygun kaplama yapılır ve olmayan diş yerine de yeni bir diş konulmuş olur. Bu tedavinin tek dezavantajı bulunmaktadır. Köprünün yapılması için diğer sağlıklı iki dişin kullanılması gerekmektedir. Ayrıca yerine konan yeni diş direk olarak eski çiğneme konforunu sağlayamayabilmektedir.
İmplant: Son zamanlarda diş hekimlerin en sık uyguladığı ve en sağlam olan protezlerden biridir. Protez diş hatanın çene kemiğine konan özel bir titanyum vida üzerine yerleştirerek diğer sağlam dişlerden farksız bir kullanım sağlayacak şekilde yapılmaktadır. Bu sayede eskisi gibi yeme içme konforu elde edebilmektesiniz. Bu uygulama diş cerrahları tarafından yapılmaktadır. İmplant çene kemiğine kadar müdahale gerektirdiği için cerrahların bu uygulamayı yapması gerekmektedir. İmplant için diş etinde uygun bir kesi açılarak çene kemiğine vida yerleştirilecek kadar delme işlemi yapılmaktadır. Açılan alana titanyum vida yerleştirilerek iyileşme süreci beklendikten sonra üzerine kalıcı özel diş yapılarak protez diş uygulaması sonlandırılmaktadır.
Kaplamalar: Özellikle kısmi diş kayıpları sonrasında uygulanan tedavilerden biridir. Kalan diş uygun seviyelere küçültülerek üzerine özel olarak yeni bir diş yapılarak sabitlenmektedir. Bu sayede gerekli estetik ve ağız içi çiğneme konforu sağlanılmaktadır.
Hareketli protezler halk arasında takma diş olarak da bilinmektedir. Dişler hasta tarafından istendiği zaman sökülüp takılabilinmektedir. Bu tedavi özellikle çoklu diş kayıpları söz konusu olduğu zaman yapılmaktadır.
Total Protez: Hastanın ağzında eğer hiç diş kalmamammış ise protez diş komple yapılmaktadır. Özel Aklirik bir malzemeden üretilen bu dişler ağız ve damak yapısına uygun olarak alt ve üst çene için yapılır. Tamamen çıkarılabilir özelliktedir. Yani hasta için damak ve diş dokusu tamamen yeniden yapılarak kullanımı sağlanmaktadır. Hastaların bu tarz dişleri kullanmaları ve istedikleri konforu yakalamaları biraz daha uzun zaman alabilmektedir.
Parsiyel Protez: Bu protezler ise halk arasında kancalı diş olarak bilinmektedir. Kısmi diş kayıplarında bu protez diş uygulaması yapılmaktadır. Özellikle sıralı diş kayıplarında tercih edilebilinecek uygulamalardan biridir. Parsiyel protez, bölümlü protez olarak tanımlanabilir. Eksik olan dişler özel malzemeler ile yapılarak yarım damak oluşacak şekilde tasarlanır. Bu tasarımda dişler diğer sağlam dişlerden destek alıp ağız içi konforu sağlayabilsin diye teller ile sabit tutulmaktadır. Kancalı protez ismi de buradan gelmektedir.
Geçici Protezler: Hareketli protez diş olarak değerlendirilmiş olsa da bu dişler tedavi sırasında eksik kalan diş yerine geçici olarak konulan dişlerdir. Sadece estetik olarak rahatsızlık oluşmaması için kullanılmaktadır.
Protez Diş Uygulaması Kimlere Uygulanır?
Köprü, kaplama gibi uygulamalar için her hangi bir yaş sınırlaması söz konusu değildir. Hekimimiz uygun görmüş ise yapılmaktadır. İmplant ve diğer protez diş uygulamaları için çene gelişimin ve yüz gelişiminin tamamlanmış olmasına dikkat edilmektedir. Yani 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.
Hekimler özellikle genç hasta gurupları için çok daha uzun süreli ve rahat kullanım açısından implant uygulamasını önermektedir. Uzun yıllar istenen çiğneme konforu implantlar ile sağlanmış olmaktadır.
Protez Dişlerin Kullanımı
Hastaların pek çoğu uygulamalar sonrasında eskisi gibi yeme içe sıkıntısı yaşayıp yaşamayacaklarını merak etmektedirler. Çünkü protez diş kullanmak ve alışma süreci biraz zaman alabilmektedir. Sabit protezlerin alışma süresi bulunmamaktadır. Çünkü özel olarak tasarlanan dişler birkaç seans sonrasında aradığınız tüm konforu sunmaktadır.
Hareketli protezlerde ise takıp çıkarılma özelliğinin bulunması nedeni ile damak ile yeni diş yapısının uyum sağlaması ve çiğneme alışkanlığının, konuşma alışkanlığının tam oturması biraz zaman alabilmektedir.
Hareketli protezlerin özellikle total protezlerde ağız içi hareketlenmeleri nedeni ile kısmi problemler söz konusu olabilmektedir. Bunun içinde protez sabitleyici yan ürünlerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Kolaylıkla uygulanan bu sabitleyiciler ile protezleriniz ağzınızda hareket etmediği için çok daha kolay gülüp, yiyip içe bilirsiniz.
Protez Dişlerin Bakımı
Sabit protezleriniz için normal ağız bakımınızı yapmaya devam edebilirsiniz. Hareketli protezler için doktorunuz özel bakım ürünleri önerebilir. Veya protezlerinizi çıkararak diş macunu ve fırça ile temizleyebilirsiniz.
Protez Dişlerin Bakımı
Halk arasında yapılan en yanlış uygulama karbonat gibi çizici maddeler ile temizlik yapılmasıdır. Bu uygulama ile protezleriniz çizileceği için estetik açıdan kötü bir görünüm sağlayabilir. Son dönemlerde dişlerin kolay temizlenmesi için su içerisine atılan tabletler sıklıkla önerilmektedir. Bu uygulamalar ile kolayca protezlerinizi temizleye bilirsiniz.
Sabit Protez mi? Hareketli Protez mi?
Hastalar diş hekimlerine protez diş uygulaması için başvurduklarında gerekli tedavi çeşidi ağız içi duruma göre karar verilmektedir. Ancak kullanım kolaylığı açısından sabit protezler çok daha avantajlıdır. Ağız içinde sabit olan protezler hareket etmediği iççin çiğneme ve konuşma sorunları yaşanmamaktadır. Bakımı da oldukça kolay olan sabit dişleriniz estetik görünüm açısından da iyi bir görünün sağlamaktadır.
Hareketli diş protezlerinde ise konuşurken, gülerken ve yeme içme sırasında oynamalar yaşanabilmektedir. Sıklıkla protezlerin altına yiyecek kaçması ve damak uyumu yaşanabilmektedir. Hastaların bu dişlere alışması biraz fazla zaman gerektirmektedir. Özellikle tam protezler için alışma dönemi biraz daha uzun sürebilmektedir.
Hastalara protez diş uygulaması yapılmadan önce hafif bir anestezi yapılmaktadır. Özellikle implant ve köprü, kaplamalar için anestezi gerekmektedir. Bu sayede hasta hiçbir acı duymadan işlemler tamamlanmış olmaktadır.
Diş protezleri sağlamlığı açısından porselen ve zirkon olarak yapılmaktadır. Doğru kullanım ile uzun zaman protez dişlerinizi rahatlıkla kullana bilirsiniz.
Protez Dişlerin Kullanım Süresi Protez dişler için genellikle 4 yıl kadar bir kullanım süresi önerilmektedir. Bu süre sonrasında diş hekiminiz uygun görürse yeni protez uygulaması yapılabilinir.