-
Tedaviler
Çalışma Saatleri
- Pazartesi-Cuma 09:00 – 18:00
Cumartesi 09:00 – 17:30
Pazar Kapalı
İletişim Bilgileri
-
-
Telefon: 02242501615
05550165016
-
Bize Soru Sorun
Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma; diş yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, natürel ya da natürel olmayan maddelerin beyazlatma jelleriyle koyulukların giderilmesi için yapılan bir uygulamadır.Sağlıklı ve beyaz dişler, insanlar için oldukça büyük önem taşıyan bir unsurdur. İstediğiniz gibi beyaz dişlere sahip olmak için uygulanan beyazlatma işlemleri, günümüzde hekimler tarafından uygulanan tedavilerdir.
Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırır?
Uygulamaya engel herhangi bir diş hastalığı olmayan herkes bu tedaviyi uygulatabilir. Ancak bu işlem öncesi muayenesi olunması gerekir. Ağzında ilerleri derecede çürükleri ve diş eti hastalığı olanlar ise hekimlerinin tarafınca uygulanacak olan tedaviler sonrasında bu işlemi uygulatmalıdır. Bunun haricinde büyüme ve gelişimini tamamlamamış kişiler tarafından yapılabilir. Hamile ve emziren annelere beyazlatma uygulaması yaptırılması önerilmemektedir.
Diş Beyazlatma Güvenli Midir ?
Yapılan araştırmalar yüzde beyazlatma solüsyonu kullanımında zarar olmadığını göstermiştir. Beyazlatma sebebiyle kalıcı hasar oluştuğunu dair bir açıklama yoktur.
Dişler Herkeste Aynı Şekilde Mi Beyazlar?
Diş beyazlatma uygulamaları herkeste aynı biçimde sonuç vermez; dişin yapısına göre renginin ne kadar açılacağı farklılık gösterebilir.
Yan Etkileri Nelerdir?
Bütün beyazlatma jelleri bazı hassaslıklara sebep olur. Soğuk-sıcak içeceklere karşı hassasiyet kişilere rahatsızlık verebilir. Bu, uygulamanın bilinen hiç bir yan etkisidir. Hassaslık 24-48 saat arasında geçmezse uygulaya ara verilmesi gerekebilir. Hassaslığı azaltmak için hekiminizin öngörmesi halinde potasyum nitrat bulunduran macunlar da kullanılabilir.
Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?
Beyazlatma fan alınan sonuç, kişinin kendi diş yapısıyla alakalı olarak farklılaşma gösterebilir ve yaklaşık 6 ay ve 2 yıl arasında durağan kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisi ile de ilintilidir. İşlem esnasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Siz de beyazlatma uygulatmak için hekiminize başvurabilir, muayene sonucunda uygun görülmesi durumunda bu uygulamayı en kısa sürede yaptırabilirsiniz.
Diş Beyazlatma Uygulaması Kaç Gün Sürer?
Diş yapısına göre farklılık gösterebilir. Ancak hastanın kendi doğal diş beyazlığına göre maksimum2-3 seans sürebilir. Seansların süresi ortalama 30 dakika olmaktadır.
Dişlerin Rengi Neden Koyulaşır?
Kahve, çay, sigara, gibi içeceklerin sıklıkla tüketilmesi İlerleyen yaşa bağlı, dişlerdeki eski onarımlar ve kanal uygulaması yapılmış dişler, Fazladan flor alımı, herhangi bir darbe ya da uzun yıllar diş sıkma alışkanlığına bağlı olarak diş sinirinin hareketliliğini kaybetmesi, en önemli nedenler arasında sayılabilir. Dişleri beyazlatmak gayesiyle diş macunlarından, lazer teknolojisine kadar bir çok yöntemler bulunmaktadır. En iyi sonuç veren işlem ise, peroksit’li maddelerin uygulanmasıyla gerçekleşmekte ve bu işlem, mutlaka yapılmalıdır.Karbamid Peroksit veya Hidrojen Peroksit kullanılan bu beyazlatma uygulamasına Bleaching adı verilmektedir.
Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?
Uygulama klinik ortamında veya kişinin kendi uygulayabileceği biçimde, iki farklı biçim de yapılır
Klinikte Uygulanan Diş Beyazlatma Yöntemi
Hastadan onay alınarak, ağzınızdaki doğal olan dişlerin nasıl bir renge sahip olduğu belirlenir. Bu tedavi sonrasında dişlerin ne kadar beyazladığının iyi bir biçimde incelenmesi açısından önemlidir. Beyazlatıcı ilaç hekim tarafınca diş üstlerine sürülür ve özel bir alet desteğiyle, 15 dakika kadar ışınlanarak sertleştirilir. Bu işlem 3 kere tekrarlanır. Muayenede gerçekleşen bu işlemde kullanılan kullanılan ajanların peroksit orantıları yüksek olduğundan işlem çok daha hızlı biçimde olur ve kalıcılığı uzun sürer.
Evde Uygulanan Diş Beyazlatma Yöntemi:
Evde diş beyazlatma, daha düşük oranda Karbamid Peroksit kapsayan beyazlatma ajanları kullanılarak gerçekleştirilir. Kişinin ilk gittiği doktor randevusunda, yine renk belirlenerek, ölçüsü alınır ve hasta için özel bir plak hazırlanır. Kişinin ikinci randevusunda, hastaya özel olarak hazırlanan plak ve beyazlatıcı gizmen kapsayan tüpler hastaya verilerek bunu nasıl uygulayacağı kısaca anlatılır. Hasta, ilacı hekiminin öngördüğü doğrultuda bu uygulama günde 2 kereden 2 hafta veya yalnızca geceleri uyurken 1-2 hafta kadar uygulanır. Haftalık rutin kontrollerle tedavinin nasıl sonuç verdiği izlenerek ihtiyaç duyulan değişiklikler yapılır. Hastaya nasıl bir yöntemle beyazlatmanın nasıl uygulanacağına hekim ve hasta beraber karar vermelidir
Diş Beyazlatma Ne Kadar Başarılı Olur?
Özellikle, kahve çay, ve yaşla ilgili oluşan koyulaşmalarında renginin açılması çok hızlı şekilde oluyor. Yapılan bu incelemeler, bu tip hastaların meydana getirilen işlemlerden memnun olduklarını gösteriyor. Ancak; ilaçlara veya aşırı floride ile alâkalı oluşan renk bu değişikliklerinde fazla iyi sonuçlar elde edilemiyor. Kişinin kendi dişlerinin ana renkleri de, başarıya etki ediyor. Sözgelişi, ana rengi normale göre daha koyuysa bu uygulamalar daha çok başarı göstermiş oluyor. Koyulaşmış dişler daha az beyazlıyor, grileşmiş dişler ise neredeyse asla beyazlamıyor. Diş beyazlatma işlemi ağızda bulunan eski dolgu ve kaplamaların renklerine hiç etki etmiyor
Dişler Beyazladıktan Sonra Etkisi Ne Kadar Sürer?
Dişler beyazladıktan sonra, kişinin kendi diş yapısına göre değişen etkenlerden kaynaklı nedenlerden dolayı, dişlerdeki beyazlık 3 ay ile 3-4 yıl kadar devam ediyor. Sigara, çay, kahve tüketme alışkanlığı çok olan kişilerde, elde edilen beyazlatmanın ömrü kısa oluyor. Dişlerin tekrar eski görümlerine dönmemesi için bu uygulamanın 6 ayda veya yılda bir tekrarlanması, beyazlığın daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Ayrıca ikinci kere yapılacak olan uygulamanın süresinin kısalması ekonomik yönde pek çok avantajlar sağlıyor.
Diş Beyazlatmanın Ne Şeklinde Yan Etkileri Olabilir?
Beyazlatma amacıyla kullanılan ilaçlar, tedavi sırasında dişlerde oluşturduğu sıcak-soğuk hassasiyeti tedavi bitiminden sonra 1-2 hafta içerisinde kendiliğinden geçecektir. Uygulama esnasında kullanılan ilacın dişetlerine temas etmesi sonucunda dişetlerinde renk değişikliği veya yanma şeklinde geçici şikayetler görülebilinir.
Evde Uygulama Nasıl Yapılmalıdır?
Evde uygulanan işlem esnasında, hastanın jeli doktorunca önerilen süreden fazla uygulaması, diş minelerinde yıpranmalara neden olabilir. Yapılan bu işlem sonrasında jelin bulunduğu enjektörler, çocukların ulaşamayacakları uzak ve serin bir yerde saklanmalıdır.