Diş çürüklerinin dişin sinirine kadar geldiği aşamada dolgu yeterli bir tedavi değildir. Böyle durumlarda diş kökündeki sinirler çıkartılır ve dişin sağlıklı bir yapıya kavuşması sağlanmış olur.
#dişbeyazlatma #dolgu #kanaltedavisi #çenecerrahisi #implantdiş #teltedavisi #dentbalat...
Ortognatik (çene) cerrahi, ileri derece çene iskelet yapısı bozuk olan hastalarda hem fonksiyonelliğin (çiğneme, konuşma) hem de estetik görünümün iyileştirilmesi için diş hekimliği branşlarından ortodonti ve çene cerrahisinin birlikte yürüttükleri tedavi yöntemidir.
#çenecerrahi #ortognatikcerrahi #ortognatik #dentbalat #bursadishekimi...
Doğal, sağlıklı ve estetik bir ağız ve dişler ile güvenle gülümseyin!🤗
#dishekimi #disklinigi #dişbeyazlatma #bursadişdoktoru #estetikdişhekimliği #dentbalat...
Diş telleri takılırken ağrılı ya da anestezi gerektiren bir işlem yapılmamaktadır. Diş telleri dişlerin üzerine özel yapıştırıcılar ile yapıştırılır. Diş telleri, tedavinin ilk bir kaç günü damaklara ve diş etlerine rahatsızlık verebilir ve hafif ağrıya sebep olabilir. İlk bir kaç günlük alışma devresinden sonra diş telleri hemen hemen hissedilmez duruma gelir. #dişteli #dişteliçeşitleri #dişestetiği #bursadişhekimi #dentbalar...
Diş eksiklikleri implant tedavileri ile çok kısa sürede ortadan kaldırılabilinir.
#ağız #diş #dişsağlığı #dental #dentist #dentistry #teeth #ortodonti #implant #gülüştasarımı #zirkonyum...
Diş sağlığı korunmak adına diş ipi ne son derece gerek duyulmaktadır. Israrla dişlerin uzun zaman sağlıklı kalabilmesi adına düzenli bir biçimde diş ipi kullanılması şarttır.
#dişipinedenkullanmalıyız #dişipi #dişipifaydaları #dişipçeşitleri #dişipinedir #dişipitavsiyesi...
Çürük, kırık yada çatlamış diş sorunlarınızı çok kısa bir sürede diş dolgusu ile çözebilirsiniz
#dent #dentist #diş #ağızsağlığı #dişsağlığı #dişhekimi #dişçi...
Diş implantı, diş eksikliği bulunan hemen herkese uygulanabilir ancak tabii ki her hasta ayrı bir vakadır. İmplant tedavisi için bilgi ve beceri olarak yeterli bir ekibin tercih edilmesi, tedavinin etkin, hızlı ve güvenilir şekilde sonlanması için idealdir.
#implant #implanedir #implantfiyatları #dentbalat #bursadişhekimi...
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır.
#dişağrısınaneiyigelir #dentbalat #dişağrısısebepleri #dişağrısıtedavi #bursadişdoktoru #dişveağızsağlığı...
Sürekli ağzı açık şekilde uyumanın ağız kuruması sorunları yaratması ve diş çürüğünü tetiklediğini biliyor musunuz? Eğer siz de ağzınız açık uyuyorsanız, vakit kaybetmeksizin bu durumun sebebinin tespit ve tedavisi için bir hekime muayene olmanızı önerir, sağlıklı günler
#ağızaçıklığı #diş #dişröntgeni #dişçilik #dişhekimi #bursadişkliniği #dentbalat...
Diş törpüleme nedir? sizler de bu konuda merak ettiğiniz her şey yazımızdan öğrenebilirsiniz. Diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen bu işlem, dişlerde oluşan estetik problemlerin giderilmesini ve bunun yanında diş sağlığı ile ilgili rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Diş törpüleme işlemi genel olarak yetişkinlere uygulanır ve çocuklar için önerilmez.
Diş Törpüleme Neden Yapılır?
Diş törpüleme işleminin gerçekleştirilmesinde çeşitli etkenler öne çıkar. Bu nedenle gerekli görülmesi halinde dişlerin uzman bir diş hekimi tarafından törpülenmesi gerekir. Diş törpüleme işleminin nedenleri ise aşağıdaki gibi karşımıza çıkar;
Dişler üzerinde meydana gelen tabaka gibi durumlar
Dişlerin ağızda olması gerekenden fazla uzun ve büyük olması
Dişlerde kırık oluşumu
Dişlerin yamukluk olması
Dişler arasında boy farklılıkları
Diş Törpüleme Nasıl Yapılır?
Diş törpüleme işleminde ilk olarak uzman hekim tarafından ağızda ve dişlerde detaylı bir inceleme yapılır. Bunun ardından törpülenecek diş için ağız filmi çekilir. Daha sonra ağızda uyuşturma işlemi yapılarak uzman hekim tarafından törpüleme gerçekleştirilir. Törpüleme yapılacak olan diş diğer dişlerle uyumlu bir hale gelene kadar ya da var olan rahatsızlık giderilene kadar törpüleme işlemi devam eder.
Diş Törpüleme Dişlere Zarar Verir Mi?
Diş törpüleme işlemlerinin uzman bir doktor tarafından yapılması öncelikli hususlar arasında yer alır. Çünkü doktor kontrolü dışında yapılan işlemler, dişlerde oldukça yüksek oranda kayıplar yaşanmasına neden olur. Hatta daha ileri bir seviye olarak diş kayıplarına dahi yol açabilir.
Diş törpülemenin çok sık yapılması diş yapısında bozulmalara neden olur. Tabi bunun yanı sıra törpüleme işleminin tüm dişlere uygulanmaması da önemli bir konumda yer alır. Bunun nedeni törpüleme sırasında dişlerin daha hassas bir yapıya kavuşmasıdır.
Diğer yandan diş törpüleme işlemi asla çürük dişler için yapılmaz. Aynı zamanda dolgulu dişler için de bu işlemin uygulanması sakıncalıdır. Bunların yanı sıra törpüleme işleminin aynı anda tüm dişler için yapılması tavsiye edilmez. Çünkü dişlerde hassasiyet oluşacağından yemek yeme ya da diğer işlemler sırasında çeşitli sıkıntılar yaşanabilir.
Diş Törpüleme İşlemi Sonrası
Diş törpüleme sonrasında dikkat edilmesi gerekenlerin başında dişlerin korunması gelir. İşlem sonrasında bir süre kadar sert yiyeceklerin tüketilmemesinde yarar vardır. Ayrıca işlem sonrasında uzman hekim tarafından tavsiye edilen diş macunlarının kullanılması gerekir. Bunun yanında dişlerin ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin de alınmasında fayda vardır. Gerekli vitamin ve minerallerin alınmaması halinde dişler zayıflar. Bunun arkasından ise diş sağlığı bozulabilir.
Bunların yanı sıra diş törpüleme işlemi sonrasında dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise dişlerin her gün düzenli olarak fırçalanmasıdır. Törpüleme işlemi sonrasında dişleri aksatmadan fırçalamak diş sağlığının korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda yapılan işlemin pekiştirilmesinde etkili sonuçlar ortaya koyar.
Diş Törpüleme İşlemi Sırasında Acı Hissedilir Mi? Diş törpüleme işlemi genel olarak lokal anestezi altında yapılır. Bu sayede törpüleme sırasında hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Ayrıca işlem sonrasında da herhangi bir şekilde ağrı ya da acı hissi meydana gelmez. Bazen çok hafif derecede hissedilse dahi kısa bir zaman içerisinde kendiliğinden yok olur.