Dentbalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; uzman kadrosu ve üst düzey fiziksel şartları
Ortodontiyle hayalinizdeki gülümsemeye kavuşun! Uzman ekibimizle birlikte dişlerinizi düzeltmek ve estetik bir gülümseme elde etmek için buradayız. Kendinizi daha güvenli hissedeceğiniz bir gülümsemeyle hayata gülümseyin. #ortodonti#gülümsemedönü#estetikdişle#özgüv... See MoreSee Less
Ağız ve diş sağlığınızı ücretsiz olarak kontrol edelim! Uzman ekibimizle yapılan muayenelerle, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını kontrol ediyoruz. Sağlıklı bir gülümseme için sizleri bekliyoruz. Randevu almayı unutmayın! #ağızvedişsağ#ücretsizmuayen#sağlıklıgülü#dişsağlığıkon... See MoreSee Less
Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Çıkma zamanı gelip çıkamayan dişlere gömülü diş adı verilir. Gömülü dişler bir diğer adıyla yirmilik diş olarak da bilinir. Bu dişler en sık karşılaşılan gömülü dişler arasında yer almaktadır. Ağızda yer yoksa ve kişi 25 yaşını geçmiş ise gömülü dişler ile karşılaşması muhtemeldir. Bazı durumlarda bu dişlerin bir kısmı çıkar fakat ulaşması gereken boyuta ulaşamazlar. Bu durumda yapılması gereken bir diş hekimine gidip gereken tedaviyi başlatmaktır.
Yirmilik diş olarak bilinen gömülü dişler kişiden kişiye göre farklı acılar ile baş gösterir. Kimisinde şiddetli baş ağrısı yapabiliyorken kimisinde hiçbir etki göstermeden olması gereken yere varabilirler. Hatta bazılarında çıktığı tarafı komple ağrıtabiliyor. Yani örneğin sol tarafta çıkmaya çalışıyor fakat çıkamıyorsa sol tarafta bulunan baş, boyun, omuz, kol ve bacakta şiddetli ağrılar yaşatabiliyor.
Gömülü Dişler Ne Zaman Çıkar?
Gömülü dişler normal şartlarda 17 yaşından itibaren çıkmalıdır fakat bazı kişilerde 30 yaşında bile çıkabiliyorlar. Bazen tamamen çıkabiliyorken bazen küçük bir parça halinde çıkabiliyor. Özellikle yaş ilerledikçe tamamen çıkma olasılığı yarı yarıya düşüyor. Yirmilik diş tomurcukları 15 yaşlarında iken oluşuyor ve sonraki çağlarda çıkması bekleniyor.
Eğer gömülü dişler belirtilen yaş aralığında çıkmamış ise ve acı veriyorsa mutlaka diş hekimine gitmek gerekiyor. Bu durumda gerekirse anestezili muayene yapılarak diş olduğu yerden çıkarılıyor ve gerektiği durumlarda çekiliyor. Böylece acı tamamen ortadan kalkmış oluyor.
Gömülü Dişler Neden Çıkamazlar?
Yapılan araştırmalara göre gömülü dişi çıkamayan kişi anne ya da babasından gen alarak dar çene yapısına sahip olmaktadır. Dar çene yapısı da gömülü dişlerin çıkmasına engel olmaktadır. Bu konudaki bir başka teori ise yirmilik diş kökleri atılırken yatay olarak atılması ve geniş olması sebebiyle ile ağız içinde çıkacak yer bulamamasıdır.
Bu durumlarda diş ağız çevresinde çıkmaya yer bulamadığı için içeride saklı durmaktadır. Bu nedenle de gömülü diş adını almıştır ve dışarıya çıkamadığı için içten içe acı vermektedir. Bazıları dışarı çıktığında daha da rahatladığını belirtirken bazıları çıktıktan sonra da acının devam ettiğini belirtmektedir.
Gömülü Dişlerin Mutlaka Çekilmesi Mi Gerekiyor?
Gömülü dişler illa ki çekilecek diye bir kural yoktur. Bunun kararını gideceğiniz diş hekimi vermektedir. Diş hekimi yaptığı detaylı muayeneden sonra gömülü dişte enfeksiyon yoksa, kaldığı yerde bir problem yoksa, yan dişlerde çürük yoksa ve ağız kokusu yoksa o dişi çekmeye gerek duymaz. Bu durumda bir süre daha bekleyip gömülü dişin nasıl bir yol izleyeceğini belirlemek gerekir.
Şöyle bir risk var ki gömülü dişler o sırada çekilmezse ileriki günlerde olmadık bir anda çıkarak kişiye çok daha büyük sancılar yaşatabilmektir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için mutlaka bir diş hekimi ile görüşmek gerekir.