Dentbalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; uzman kadrosu ve üst düzey fiziksel şartları
Ortodontiyle hayalinizdeki gülümsemeye kavuşun! Uzman ekibimizle birlikte dişlerinizi düzeltmek ve estetik bir gülümseme elde etmek için buradayız. Kendinizi daha güvenli hissedeceğiniz bir gülümsemeyle hayata gülümseyin. #ortodonti#gülümsemedönü#estetikdişle#özgüv... See MoreSee Less
Ağız ve diş sağlığınızı ücretsiz olarak kontrol edelim! Uzman ekibimizle yapılan muayenelerle, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını kontrol ediyoruz. Sağlıklı bir gülümseme için sizleri bekliyoruz. Randevu almayı unutmayın! #ağızvedişsağ#ücretsizmuayen#sağlıklıgülü#dişsağlığıkon... See MoreSee Less
Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Diş yapısı içerisinde çeşitli bakteriler bulunuyor. Mikroskop ile görülebilecek kadar küçük olan bu bakteriler; günün her saatinde ağzımızda bulunabiliyor. Ağız içinde oluşan bakterilerin, belirli bir oranı vardır. Eğer ki sayıca fazla ise, bu durum ağız yapısına zarar vermeye başlar. Küçük mikroorganizmalar, bulundukları ağız içini işgal eder. Ağız içerisinde çeşitli yaralar ve şişlikler oluşmaya başlar.
Bu durum bir süre sonra, hastaya rahatsızlık verir. Tıbbi literatür içerisinde, bu hastalık çene kisti olarak isimlendiriliyor. Deri tabakasının çeşitli mikroorganizmalar tarafından satılmasıdır. Çene kistleri genellikle erken fark edildiğinde iyi sonuçlar elde edilir. Çünkü fark edildiğinde hastalık iyi huylu bir vaka olarak ilerlemektedir. Erken teşhis, kişinin hayatını kazandırır. Teşhis sonrası gerekli tetkikler yapılır ve önlemler alınır.
Çene Kisti ve Operasyon
Hastaya yapılan tetkikler sonrası uzman hekim tarafından sonuçlar incelenir. Sonuçlar incelendikten sonra bir değerlendirme tablosu çıkarılır. Tabloya bağlı olarak hastaya, kanal tedavisi uygulanır. Tedavi öncesi anestezi ile diş eti uyuşturulur. Hastanın acı hissetmemesi için uyuştuğundan emin olunduktan sonra ameliyata başlanır.
Ameliyat sırasında ağrısız bir şekilde kist yerinden alınır. Kiste ulaşmak, hastalığın geçmesi için önemli bir adımdır. Diş etinin altındaki kemik de biraz kaldırılarak, kist temizleme işlemi son bulur. Yerinden çıkarılan kist atılmaz. Kistin türünü öğrenmek için patoloji laboratuvarına gönderilir.
Çene Kisti İçin Önlem
Çene kisti, ağız bakımının yeterli bir şekilde yapılmamasından kaynaklanabilir. Ağız içinde bulunan deri, bakteri nedeni ile mevcut görevini yerine getiremez. Devamlı sigara içen bir insan, ağız sağlığına gerekli özen ve dikkati vermiyordur. Çünkü sigaranın içerisinde bol miktarda nikotin bulunuyor. Nikotin alan bir insanın dişleri sararmaya başlar.
Diş etleri ise gün içerisinde kanamaya devam eder. Oldukça doğal besinler tüketilmelidir. Diş eti sağlığına katkısı olan; peynir, süt, yoğurt gibi protein kaynaklı besinler temel gıda olmalıdır. Günde üç defa dişler fırçalanmalı ve fırçalarken yumuşak uçlu diş fırçası tercih edilmelidir. Yumuşak diş fırçaları, diş eti kanamalarını ve şişmelerini önler.
Çene Kisti ve Görünümü
Çene kisti erken teşhis edildiğinde, yerinden kolay bir operasyon sonucu alınabilir. Fakat ameliyat sonrasında doktorun önerdiği ve reçete ettiği ilaçlar mutlaka düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Aksi taktirde ağız bakımına aynı şekilde özen gösterilmez ise hastalığın tekrar etmesi olasıdır. Ağızda daha büyük yaralar ve şişlikler oluşabilir.
Bu şiş ve yaralar kişinin yemek yemesini, konuşmamasını önemli derecede etkiler. Ayrıca görsel açıdan, aynaya bakan bir kişi kendisini psikolojik anlamda kötü hissedebilir. Hem biyolojik hem de psikolojik yaralanmaların meydana gelmemesi adına; gerekli tedbirler kişi tarafından alınmalıdır. Çünkü sağlık ihmale gelmez ve erken teşhis her zaman için hayat kurtarır. Bunun bilincinde ilerleyerek; ağız sağlığı açısından birçok insan gerekli tetkik ve testleri yaptırmalıdır. Alınan test sonuçları ise; uzman hekim tarafından yorumlanmalıdır.
Çene Kisti Çeşitleri
Kist; insan vücudundaki kemik ya da yumuşak dokuda oluşan etrafı doku kaplı boşluklara verilen isimdir. Kistler çıktığı bölgede yavaş yavaş büyüme kat ederler. Vücudumuzda herhangi bir yerde çıkabilen kistler çene bölgesinde de çıkabilir. Özellikle ağız içinde sıklıkla karşılaşır ve patolojik bir etken olma ihtimali yüksektir. Çene kistleri kök ucu kisti, dentigeröz kistler ve nazopalatin kistler olmak üzere üç grupta incelenir. Her biri de nadir olarak görülür.
Çene kistlerinin ana sebebi daha çok dişlerden kaynaklıyken bir kısmı da ağız içerisindeki yumuşak dokulardan kaynaklı da olabilir. Çene kisti her kistte olduğu gibi iyi huylu ya da kötü huylu olabilir. İlk etapta iyi huylu gibi görünse de ilerleyen zamanlarda kötü huylu olabilir ve bu da çene kaslarına ciddi manada hasar verebilir. Bunun için çene kistlerinin patolojik açıdan değerlendirilmesi gerekir.
Çene Kistleri Nasıl Gelişir?
Çene kistleri oldukça sinsi bir şekilde ilerler ve ilk etapta hiçbir belirti vermeyecek kadar küçüktürler. Buna rağmen ciddi sorunlara yol açabilmektedirler. Çene kistleri genellikle hiçbir ağrıya neden olmaz ve genelde ele gelen küçük şişlikler ile kendini belli ederler. Zaman zaman bu kistler arada bir ağrı yapabilir. Bu ağrı da akla ilk olarak enfeksiyon hastalığını getirir.
Bazı çene kistleri ise ağız içinde oluşur ve tükürük bezleri sebebiyle zaman zaman kendini gösterirler ve genelde küçülüp büyüyen şişlikler şeklinde baş gösterir. Çene kisti sahibi olan kişilerde genel olarak sıklıkla ağız ve diş problemleri yaşanmaktadır.
Çene Kisti Nelere Yol Açar?
Çene kisti, ilk etapta belirti göstermediği için ancak ağız film sonucu ile kendini belli eder. Çene kisti ilerledikçe ağız bölgesinde şişlik, kızarıklık ve çene ağrısı ile baş gösterir. Kist oluştuğu bölgede bazı durumlarda sinir sıkışmasına da yol açmaktadır. Hatta bazı durumlarda çene kemiklerinin kırılmasına bile sebebiyet vermektedir. Bu nedenle en ufak bir şüphede derhal bir diş hekimi ya da çene uzmanı ile görüşmek gerekir.
Çene Kistinin Tedavisi Nedir?
Çene kisti de diğer kist türleri gibi operasyon gerektirmektedir. Çene kistine müdahale ederken genelde iki yöntem kullanılır; birinci yöntem kisti olduğu bölgeden direkt olarak çıkarmak iken ikinci yöntem ise kistin üstünü açıp büyümesini takip etmektir. Her iki durumda da cerrahi işlem gerekmektedir.
Operasyon sonrası kistin çıkarıldığı yer kendini onarır ve böylece oluşan yara izi yok olmuş olur. Oldukça basit bir işlemdir ve bu işlem sayesinde pek çok kişi çene kistinden kurtularak kansere ilerlemesine engel olmaktadır.
Çene Kisti Belirtileri
Çene kisti oluşurken başlangıçta hiçbir belirti vermez ve sonrasında küçük şişlik şeklinde elinize gelir. Bu şişlikler zamanla alt dudakta uyuşukluğa sebep olmaktadır. Bununla birlikte yüz bölgesinde de şişlikler meydana gelebilir.