Diş çürüklerinin dişin sinirine kadar geldiği aşamada dolgu yeterli bir tedavi değildir. Böyle durumlarda diş kökündeki sinirler çıkartılır ve dişin sağlıklı bir yapıya kavuşması sağlanmış olur.
#dişbeyazlatma #dolgu #kanaltedavisi #çenecerrahisi #implantdiş #teltedavisi #dentbalat...
Ortognatik (çene) cerrahi, ileri derece çene iskelet yapısı bozuk olan hastalarda hem fonksiyonelliğin (çiğneme, konuşma) hem de estetik görünümün iyileştirilmesi için diş hekimliği branşlarından ortodonti ve çene cerrahisinin birlikte yürüttükleri tedavi yöntemidir.
#çenecerrahi #ortognatikcerrahi #ortognatik #dentbalat #bursadishekimi...
Doğal, sağlıklı ve estetik bir ağız ve dişler ile güvenle gülümseyin!🤗
#dishekimi #disklinigi #dişbeyazlatma #bursadişdoktoru #estetikdişhekimliği #dentbalat...
Diş telleri takılırken ağrılı ya da anestezi gerektiren bir işlem yapılmamaktadır. Diş telleri dişlerin üzerine özel yapıştırıcılar ile yapıştırılır. Diş telleri, tedavinin ilk bir kaç günü damaklara ve diş etlerine rahatsızlık verebilir ve hafif ağrıya sebep olabilir. İlk bir kaç günlük alışma devresinden sonra diş telleri hemen hemen hissedilmez duruma gelir. #dişteli #dişteliçeşitleri #dişestetiği #bursadişhekimi #dentbalar...
Diş eksiklikleri implant tedavileri ile çok kısa sürede ortadan kaldırılabilinir.
#ağız #diş #dişsağlığı #dental #dentist #dentistry #teeth #ortodonti #implant #gülüştasarımı #zirkonyum...
Diş sağlığı korunmak adına diş ipi ne son derece gerek duyulmaktadır. Israrla dişlerin uzun zaman sağlıklı kalabilmesi adına düzenli bir biçimde diş ipi kullanılması şarttır.
#dişipinedenkullanmalıyız #dişipi #dişipifaydaları #dişipçeşitleri #dişipinedir #dişipitavsiyesi...
Çürük, kırık yada çatlamış diş sorunlarınızı çok kısa bir sürede diş dolgusu ile çözebilirsiniz
#dent #dentist #diş #ağızsağlığı #dişsağlığı #dişhekimi #dişçi...
Diş implantı, diş eksikliği bulunan hemen herkese uygulanabilir ancak tabii ki her hasta ayrı bir vakadır. İmplant tedavisi için bilgi ve beceri olarak yeterli bir ekibin tercih edilmesi, tedavinin etkin, hızlı ve güvenilir şekilde sonlanması için idealdir.
#implant #implanedir #implantfiyatları #dentbalat #bursadişhekimi...
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır.
#dişağrısınaneiyigelir #dentbalat #dişağrısısebepleri #dişağrısıtedavi #bursadişdoktoru #dişveağızsağlığı...
Sürekli ağzı açık şekilde uyumanın ağız kuruması sorunları yaratması ve diş çürüğünü tetiklediğini biliyor musunuz? Eğer siz de ağzınız açık uyuyorsanız, vakit kaybetmeksizin bu durumun sebebinin tespit ve tedavisi için bir hekime muayene olmanızı önerir, sağlıklı günler
#ağızaçıklığı #diş #dişröntgeni #dişçilik #dişhekimi #bursadişkliniği #dentbalat...
İnsanlarda bazen farklı nedenlerden kaynaklı olarak dişçiye gitme korkuları bulunuyor. Bu durumun tıbbi bilimde adı dental fobi olarak adlandırılıyor. Halk arasında ise bu korkunun adı; dişçi korku olarak bilinir. Özelliklede geçmiş dönemlerine olumsuz bir dişçi durumlarını yaşayanlar; bu korkuyu sıklıkla yaşamaktadırlar.
İnsanlar ve ağız sağlıkları için dişçiye düzenli olarak bir dişçiye gitmek zorundalardır. Fakat dişçi korkularından kaynaklı olarak da gitmek istemezler. Bu iki durum arasında kalındığı zaman ise; kişide dental fobi oluşuyor.
Günümüzdeki pek çok kişi dişçi korkusu durumunu yaşamaktadır. Genel olarak dişçiden korkma nedenleri olarak şunlar sıralanabilir;
Diş tedavisi sırasında az anestezi kullanımından kaynaklı olarak ağrıların yaşanması
Diş tedavi için kullanılan iğnelerin acıtması
Diş kontrolleri sırasında hasarlı dişin ağrıması
Diş etlerinin hassas yapısından kaynaklı olarak dişi yapılan müdahalelerden etkilenmesi
Diş tedavisi sırasında kullanılan aletler
Geçmiş dönemlerde yaşanılan olumsuz dişçi deneyimleri
Günümüzde sağlık açısından dental fobi yenilmesi gereken bir durumdur. Peki dişçiden korkanlar; bu durumu nasıl yenebilirler?
Deneyimine güvendiğiniz bir diş hekimi ile birlikte çalışmak gerekiyor
Diş tedavisi sırasında anestezinin uyuşturacağını benimsenmesi gerekir.
Diş tedavilerinin gerçekleşmemesi durumunda ciddi sorunların yaşanacağının bilincine varılmalıdır.
Dental Fobi Belirtileri Nelerdir?
Günümüzde pek çok dental fobiye sahip kişiler; fobilerinin farkında değildirler. Bu durumu anlamaları için öncelikle birkaç dental fobi belirtileri kendilerinde bulunması gerekiyor. Genel olarak bu durumu kendileri karar verebilirler. Uzmanlara göre bazı dişçilerden korkma belirtileri şunlardır;
Dişçilerden yer alan bekleme salonlarında beklerken zorlanmak
Diş tedavisi işlemi devam ederken zorluklar yaşamak
Çeşitli bahaneler ile birlikte diş tedavisi ertelemek
Dişçi korkusu ile yüzleşmek genellikle kolay olmuyor. Bu yüzden de diş tedavisi öncesinde genel dental fobi belirtileri çeşitlerini öğrenmekte fayda vardır.
Diş hekimleri bu konuda hastalarını anlayışlı olmaları gerekiyor. Çünkü diş hekimlerinin genel tedavi sürecinde genel tavırları ve hareketleri hastayı oldukça etkiler. Genel olarak hastalara yaptıkları işlemleri anlaşılır bir şekilde açıklamaları hastaları rahatlatır. Bazı uzmanlara göre dental fobi belirtileri özelliklede diş hekimleri ile birlikte yenilir.
Dental Fobi Nasıl Tedavi Edilir?
Kendilerinde dental fobi teşhisi kesinleştiği kişiler; vakit kaybetmeden bu konuda tedavi çeşitlerini araştırması gerekiyor. Genel olarak bakıldığında dişçiden korkma durumu; psikolojik bir durumdur. Bu yüzden de tedavi içinde psikolojik destek alınması gerekiyor. Fakat psikolojik desteğe fobi çok ilerlediği zamanlarda gerek duyulur. Psikolojik destek öncesinde ilk olarak; dişçiden korkma durumunun hangi aşamada olduğu belirlenmesi gerekiyor.
Dental fobi durumu eğer başlangıç seviyesinde ise; kişi ise dilerse bu konuyu kendisi yenebilir. Bu durum biraz zaman alsa da etkili bir yöntemdir. Özelliklede kişi kendisine neden korktuğunu sorması gerekiyor. Burada esasında temel görev kişinin kendisine düşmektedir. Yani kişi, neden dental fobinin etkisi altında olduğunu pozitif bir şekilde düşünmeye başladığında, tedaviye de başlanmış olacaktır.
Günümüzde dental fobi hastaları özelliklede diş hekimleri ile olumlu ilişkiler kurması gerekiyor. Çünkü kurulan iletişim gücü ile birlikte dişçiden korkma durumu günden güne azaldığı fark edilecektir. Dentel fobinin tedavi edilmesi süreci son derece hassas bir süreci de beraberinde getirmektedir. Bundan dolayı bu tür tedavilerin başarılı bir şekilde sonuçlanması için mutlaka alanında uzman olanlardan destek almak da şarttır!