Dentbalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; uzman kadrosu ve üst düzey fiziksel şartları
Ortodontiyle hayalinizdeki gülümsemeye kavuşun! Uzman ekibimizle birlikte dişlerinizi düzeltmek ve estetik bir gülümseme elde etmek için buradayız. Kendinizi daha güvenli hissedeceğiniz bir gülümsemeyle hayata gülümseyin. #ortodonti#gülümsemedönü#estetikdişle#özgüv... See MoreSee Less
Ağız ve diş sağlığınızı ücretsiz olarak kontrol edelim! Uzman ekibimizle yapılan muayenelerle, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını kontrol ediyoruz. Sağlıklı bir gülümseme için sizleri bekliyoruz. Randevu almayı unutmayın! #ağızvedişsağ#ücretsizmuayen#sağlıklıgülü#dişsağlığıkon... See MoreSee Less
Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Kompozit dolgu dişlerde çürüme, çatlak, kırık ya da buna benzer durumlar nedeniyle bozulan diş yapısının onarımı için tercih edilen bir dolgu yöntemidir. İşlemler sırasında dişin çürümüş ya da zarar görmüş kısmı çıkarılır ve ardından temizlenir. Ayrıca dişlere özel adevizler uygulanır ve bunun ardından ise dişlere kompozit dolgu yerleştirilir. Bunun yanında dişlerde estetik açıdan etkili sonuçlar ortaya çıkardığı için estetik dolgu olarak da tanımlanır.
Kompozit Dolgu Nedir?
Kompozit dolgular diğer adıyla reçine dolguları olarak da bilinir. Çeşitli kimyasal bileşenlerin yanı sıra seramik kullanılarak üretilir. Bu dolgular ile ağızda çiğneme ve ısırmanın daha güçlendirilmesi sağlanır. Ayrıca azı dişi olarak bilinen arka dişlerde rahatlıkla kullanılabilir. Bunun yanında dişlerle aynı renkte üretilebildiği için ön dişlerin kullanımında da uygundur. Fiyat ve performans açısından bir değerlendirme yapılması halinde kompozit dolgular oldukça tatmin edici materyaller olarak karşımıza çıkar. Kompozit dolguların bir üst kalitedeki malzemesi ise full seramik dolgudur.
Kompozit Dolgu Nasıl Yapılır?
Kompozit dolgu işlemleri öncesinde birtakım incelemeler yapılır. Bunların başında dolgu yapılacak dişteki çürükler gelir. Eğer dolgu yapılacak olan dişte çürük varsa, ilk olarak bu çürükler temizlenir. Genelde lokal anestezi ile yapılan işlemler, yüzeysel uygulamalarda anesteziye gerek duyulmadan da yapılabilir. Dişin dolgu için tam olarak hazır hale getirilmesi adına birtakım temizlik ve rötuş işlemlerine ihtiyaç duyulur. Bu işlemlerin tamamlanması ardından ise dolgu yerleştirilir.
Kompozit dolgu uygulaması sırasında mevcut dişlerin orijinal yapısına uygun bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Bunun yanında dolgunun dişin işlevini tam olarak yerine getirecek şekilde yerleştirilmesi ya da düzeltilmesi önemli bir konumda yer alır. Dolguda düzeltme işlemi ısırma provası ve dille yüzey kontrolü esnasında en uygun şekli dişe aldırmak adına yapılır. Ayrıca uygulama sırasında diş hekimi de hastadan bu tür provaları yapmasını talep eder. Diş üzerinde dolgunun en uygun ve sorunsuz bir şekilde kullanılmaya başlaması ile düzletme işlemi sona erer.
Kompozit Dolgu Hangi Durumlarda Düşünülebilir?
Kompozit dolgu çeşitli durumlarda düşünülmesi gereken bir dolgu yöntemidir. Bu nedenle dişlerinde sorun yaşayan kişilerin hangi durumlarda kompozit dolgu yaptırabileceğini öğrenmesi dişlerde oluşan sorunların kısa süre içerisinde ortadan kaldırılmasında önemli bir yere sahiptir. Şimdi, kompozit dolu hangi durumlarda uygulanabilir? daha yakından bakalım.
Dişlerde oluşan çürükleri onarmak için kompozit dolgu düşünülebilir. Ayrıca kompozit dolgu ile dişler arasında boşlukları doldurmak da mümkün olur.
Kırık ya da çatlak dişler de yine bu dolgu yöntemi ile onarılabilir.
Ayrıca dişlere renk görünümünü daha iyi bir hale getirmek için tercih edilebilir.
Dişler arasında oluşan boşlukların kapatılması adına kompozit dolgu önemli bir konumda yer alır.
Bunların yanı sıra dişlerin daha uzun bir görüntüye kavuşturulması için de tercih edilebilir.
Dişlerdeki şekilleri değiştirmek ve amalgam dolgulara estetik bir alternatif sunmak adına bu dolgu yöntemi uygulanabilir.
Diğer yandan diş etlerinin çekilmesi halinde diş kökünün belirli bir kısmını korumak için de yine kompozit dolgu yöntemi tercih edilebilir.
Kompozit Dolgunun Avantajları Nelerdir?
Dişlerde kırık, çatlak, çürük ya da bunlara benzer pek çok farklı sorunun giderilmesinde etkili sonuçlar ortaya koyan kompozit dolgu, aynı zamanda çeşitli avantajları da beraberinde getirir. Pek çok farklı özelliği ile uygulama yapılan dişin ağız içerisinde daha iyi bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Genel olarak baktığımızda ise kompozit dolgular ile gelen avantajlar aşağıdaki gibidir;
Kompozit Dolgunun Avantajları
Kompozit dolgunun en önemli avantajı estetik kaygının giderilmesi sağlamasıdır.
Ayrıca işlem süresi oldukça kısadır ve sadece bir gün içerisinde dahi birden fazla dişe kolayca uygulanabilir.
Amalgam dolguların tam aksine hem arka hem de ön dişlere rahatlıkla uygulanabilir.
Bunun yanında uygulama sırasında kişinin diş rengine uygun olan dolgu malzemeleri ile çalışmalar yapılır. Bu şekilde dişlerde daha doğal ve estetik bir görüntü elde edilir.
Kimyasal yapısı nedeniyle uygulama yapılan diş ile sorunsuz bir şekilde birleşir. Ayrıca amalgam dolguların birleştiği bölgeler çürükler gelişebilirken, kompozit dolgu yönteminde bu çürükler ortaya çıkmaz.
Kompozit dolgular uygulanan dişe oldukça iyi bir şekilde bağlanır ve aynı zamanda diş dokularını destekler. Başta diş kırılmaları olmak üzere sıcaklık hassasiyetlerinin de iletiminin önüne geçer.
Bir başka avantajı da ağrısız bir işlem olmasıdır. Pek çok uygulama sırasında dişin uyuşturulmasına dahi gerek duyulmaz.
Bunların dışında kompozit dolguların dezavantajlarına baktığımızda ise ciddi bir dezavantaja sahip olmadığını söylemek doğru olur. İşlem sonrasında sadece dişlerde hassasiyet meydana gelir ve bunun yanında çay, sigara ve alkol kullanımında dişlerde renk değişimi oluşur.
Kompozit Dolgunun Ömrü Ne Kadardır?
Diğer diş uygulamalarında olduğu gibi kompozit dolgu yönteminde de yapılan dolgunun ömrü çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu nedenle dolgu malzemesine etki eden etmenlerin başında ne kadar dolgu yapıldığı ve ağız sağlığı alışkanlıkları gelir. Genel olarak bakıldığında herhangi bir dolgu malzemesi değiştirilmeden ya da dokunulmadan en az 3 yıl en fazla ise 10 yıl kullanılabilmektedir. Kompozit dolgularda kullanım ömrüne etki eden en büyük etken ise ağız ve diş bakımı olarak karşımıza çıkar. Yani dolgu malzemesinin gereken şekilde korunması ve ağız hijyenine dikkat edilmesi dolgu ömrünü uzatma konusunda önemli bir yere sahiptir.
Kompozit Dolgu Sonrası Neler Yaşanır?
Kompozit dolgu işlemi sonrasında dişlerde sıcak ya da soğuğa karşı hassasiyet durumları meydana gelebilir. Bunun olması tamamen normaldir. Dişin dolguya alışmasının ardından bu hassasiyetler kısa süre içerisinde kendiliğinden yok olur. Bunun dışında tedavi sonrasında diş hekimi tarafından verilen tavsiyelere uymak ve gerekli bakım talimatlarını yerine getirmek yeterlidir. Dolgu işlemi sonrasında ağız ve diş bakımı, aynı zamanda dolgu ömrünün uzamasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli olarak dişlerin fırçalanması, fırçalama sırasında dil temizliği ve diş ipi kullanımı göz ardı edilmemesi gereken ağız sağlığı alışkanlıkları olarak edinilmelidir.
Kompozit Dolgu Sonrasında Ağrı Oluşur Mu?
Kompozit dolgu uygulaması sonrasında dişler sıcak ya da soğuğa karşı hassasiyet gösterir. Ayrıca çiğneme sırasında çeşitli ağrılar meydana gelebilir. Bu süreç belirli bir süre sonra tamamen ortadan kalkar ve dişlerin iyileşmesi ile ağrılarda azalır. Genel olarak bakıldığında tüm rahatsızlıklar ortalama 1 ya da 2 ay içerisinde kaybolur.
Kompozit Dolgu Ne Kadar Dayanıklıdır?
Kompozit dolgular, ilk zamanlarda sadece ön dişlerde kullanılabilirken gelişen teknoloji ile daha sağlam ve dayanıklı bir hale getirildikleri için arka dişlerde de kullanılmaya başlanmıştır. Bu dolgu yönteminde çürüklerin gereken şekilde temizlenmesinin ardından dolgu malzemesi kimyasal olarak dişlere oldukça etkili bir şekilde bağlanır. Böylece dolguların diş kırılmalarına karşı daha dayanıklı olması sağlanır. Elde edilen bu dayanıklılık sayesinde kompozit dolgular çiğneme basıncına karşı dayanıklı hale gelmesi ve çok az aşınması nedeniyle arka dişlerde dahi rahatlıkla kullanılır.
Her Dişe Kompozit Dolgu Yapılır Mı?
Kompozit dolgular ilk olarak sadece ön dişlerde uygulanmaya başlamıştır. Ancak yaşanan teknolojik gelişmeler bu dolguların çiğneme basınçlarına ve aşınmaya karşı dayanıklı olmalarını sağlamıştır. Böylece kompozit dolgular arka dişlerde de kullanılmaya başlamıştır.