Diş sağlığı korunmak adına diş ipi ne son derece gerek duyulmaktadır. Israrla dişlerin uzun zaman sağlıklı kalabilmesi adına düzenli bir biçimde diş ipi kullanılması şarttır. Diş ipi muhakkak günde minimum bir defa kullanılmalıdır. Haftada ise minimum yedi kere diş ipi kullanılmalıdır. Diş ipinin çeşidine göre dikkatli bir biçimde diş arasına koyularak ileri ve geri hareketler yapılarak kullanılır.
Dişin ağrıması için birçok neden vardır. Apse veya iltihaplanma oluşmaktadır. Diş ağrısının sebepleri nelerdir konusunun altında birçok neden vardır bu nedenlerin arası da çürük dişler başroldedir. Çürük dişlere uygulanan kanal tedavisi ve dolgu kırıldığında hava alması durumunda ağrı meydana gelir. Birçok diş ağrısı çeken insanların yaptığı eylemlerden biri olan karanfil çiğnemektir. Fakat bu her zaman etkili olmayabilir. Bunun yerine gargara, çörek otu ve karabiber kullanabilirsiniz. Diş ağrısını hafifletmek için öncelikle sebeplerini bilmek gerekir.
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır. Çörek otunun yanında sirkeli su ile gargara yapmakta oldukça faydalıdır. Diş fırçalamak acıyı tamamıyla dindirmese de hafifletmekte oldukça faydalıdır. Sarımsaktaki bakteri yoğunluğu dişin ağrıyan bölgesine konulduğunda ağrı hafifleyecektir. Bunlar gibi doğal ağrı kesiciler genellikle olumlu sonuç gösteriyor.
Diş etleri bazen sadece fırçalama esnasında bazen de diş fırçalama anında kendiliğinden kanayabilir. Bu durum çoğu zaman bizi endişeye soksa da çeşitli sebepleri mevcuttur. Diş hassaslaştığı zaman, içinde yer alan sinirler yıprandığı zaman ya da diş etlerinde vitaminsizliğe bağlı apse ve çeşitli diş hastalıklarının bulunması diş eti kanamasına neden olarak gösterilebilir. Bu durumlarda tedavi kesinlikle ertelenmemeli ve en kısa sürede diş hekimine giderek muayene olmak gerekir. Sebebe bağlı olarak tedavi uygulanır. İlgili Haber: