Dentbalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; uzman kadrosu ve üst düzey fiziksel şartları
Ortodontiyle hayalinizdeki gülümsemeye kavuşun! Uzman ekibimizle birlikte dişlerinizi düzeltmek ve estetik bir gülümseme elde etmek için buradayız. Kendinizi daha güvenli hissedeceğiniz bir gülümsemeyle hayata gülümseyin. #ortodonti#gülümsemedönü#estetikdişle#özgüv... See MoreSee Less
Ağız ve diş sağlığınızı ücretsiz olarak kontrol edelim! Uzman ekibimizle yapılan muayenelerle, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını kontrol ediyoruz. Sağlıklı bir gülümseme için sizleri bekliyoruz. Randevu almayı unutmayın! #ağızvedişsağ#ücretsizmuayen#sağlıklıgülü#dişsağlığıkon... See MoreSee Less
Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Diş ağrısı sebepleri pek çok farklı nedene bağlı oluşabilir. Diş ağrısı, insan yaşamının hemen her döneminde karşılaştığı önemli bir problemdir. Genellikle ağrı kesicilerle ve farklı yöntemlerle tedavi edilmeye çalışılan diş ağrıları, hekime başvurulması geciktikçe sorunu çok daha büyütecek bir rahatsızlıktır. Özellikle kulaktan dolma bilgilerle diş ağrısının tedavi edilmeye çalışılması, dişte ve dokularda önemli hasarlar oluşmasına sebebiyet vermektedir. Diş ağrısı çok farklı nedenlerden meydana gelebilir. Diş çürümesi akla ilk gelen nedenlerden biridir. Bunun yanı sıra diş minesinde aşınma, herhangi bir darbe nedeniyle dişte kırık oluşması, diş eti iltihabı ve yirmi yaş dişleri de diş ağrısının başlıca sebepleri arasında yer alır. Diş ağrıları ilk başlarda hastalar tarafından çok önemsenmezler. Ağrı dayanılmayacak bir hal alana kadar ağrı kesicilerle çözüm aranmaya çalışılır. Fakat ağrının kaynağı tedavi edilmeden kesin bir sonuca ulaşılamaz. Ayrıca bilinçsiz bir şekilde kullanılan ağrı kesiciler insan sağlığına genel anlamda da zarar verir. Bu nedenle diş ağrıları önemsenmeli ve en kısa sürede bir uzmana başvurulmalıdır.
Diş ağrısı Sebepleri İncelediğimizde Psikolojik ve fiziksel birçok farklı sebebe bağlı olarak ortaya çıkan diş ağrılarının genel sebepleri şöyledir ;
Diş eti hastalıkları
Diş çürümesiyle oluşan apseler
Diş minesinin aşınması
Ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmemesi
Yirmilik ( gömülü) dişler
Sinüzit dişlerde ağrıyı oluşturan temel sebepler arasında yer almaktadır.
Diş ağrılarının en önemli sebebi, dişlerde oluşan çürüklerdir. Diş ağrısı ile doktor kontrolüne gelen hastaların neredeyse %95 ‘i çürükler sebebiyle meydana gelen ağrılardan şikâyetçi olmaktadır. Diş çürümelerinin altında yatan temel etken ise, ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmemesi veya kötü hijyen alışkanlıklarıdır.
Beslenme bozuklukları, aşırı şekerli ve unlu besin tüketimi diş etrafında asit oluşumuna sebebiyet verir. Oluşan asit zamanla dişin koruyucu tabakası olan mineyi zayıflatarak çürüklerin oluşmasına ve şiddetli ağrıların başlamasına sebep olur. Diş ağrılarına apseli durumların eşlik ettiği hallerde, zonklama şeklinde devam eden ağrılar dayanılmaz bir hal alır. Bu tür durumlarda diş ağrısını hafifletmek adına yapılan hatalı tedaviler, dişte soğuk-sıcak hassasiyeti oluşturarak dişlerin kırılmasına sebebiyet verebilir.
Diş ağrıları dayanılmaz bir hale dönüşmeden bir diş doktoruna gitmek ve tıbbi usullerle tedaviye başlamak gereklidir. Erken tedavi bazı büyük sorunların önüne geçerek hastayı diş kayıplarından korur ve diş kaybı sebebiyle oluşabilecek estetik kaygılar önlenir.
En Yaygın Neden Diş Çürükleri
Diş ağrısı nedenleri arasında en yaygın olan diş çürüğüdür. İçinde bulunulan toplumun yüzde doksan altı gibi büyük bir bölümünde diş çürükleriyle karşılaşılmaktadır. Diş çürüğünün başlıca nedeniyse eksik olan ağız hijyenidir. Ağız hijyeninin hiç sağlanmaması ya da sağlanan hijyenin yetersiz olması diş çürüğüne, diş çürüğü de oldukça şiddetli diş ağrılarına neden olur.
Diş Minesinin Aşınması
Diş minesi hem diş için hem de dişin içerideki yapısı için koruyucu görevi görür. Diş minesi aşındığı zaman beklenilen koruma gerçekleşmez ve bu da oldukça şiddetli diş ağrılarına neden olabilir. Diş minesi oldukça sert bir yapıya sahiptir. Ancak birtakım fiziksel veya kimyasal faktörlerden dolayı zarar görmesi muhtemeldir. Özellikle sert kabuklu yiyecekler ve asitli içecekler diş minesinin zarar görmesine neden olurlar. Diş minesi aşındığında kişilerde sıcak-soğuk hassasiyeti ve diş ağrıları meydana gelebilir.
İltihaplar ve Gömülü Dişler
Diş ağrılarının en bilindik nedenlerinden biri de diş eti iltihaplarıdır. Diş ve dişeti etrafında oluşan bakteri plağı toksin oluşumuna neden olur ve dişeti dokusu oluşan bu toksinlerden zarar görmeye başlar. Bunun sonucunda da dişeti iltihabı meydana gelir. Eğer ağız bakımı yeteri kadar sağlanamazsa dişeti sorunlarıyla ve diş ağrılarıyla karşı karşıya kalınabilir. Kişiler ağız bakımlarına gereken özeni göstermeli, bu sayede tartar ve plak oluşumunun önüne geçilmelidir.
Yirmi yaş dişleri olarak bilinen dişler de diş ağrısının başlıca nedenleri arasında yer alırlar. Yirmi yaş dişleri için genellikle çene üzerinde yeterli alan kalmaz ve bu dişler gömülü bir halde kalırlar. Bu nedenle de oldukça şiddetli diş ağrılarına yol açarlar. Eğer yirmi yaş dişleri olması gerektiği gibi çıkıyor ve çevredeki dokulara zarar vermiyorsa bu dişlerin çekilmesine gerek yoktur. Ancak yirmi yaş dişleri çene kemiğinde gömülü bir haldeyse ve süremiyorsa ya da bu dişlerin ileride ağız yapısında başka sorunlara neden olacakları düşünülüyorsa o zaman gerekli incelemeler sonucunda dişlerin çekimi yönünde kararlar alınabilir. Diş ağrısı ve altında yatan temellerle ilgili en doğru kararı uzman kişi verir. O nedenle diş ağrılarında mutlaka bir uzmana başvurulmalı ve onun yönlendirilmesiyle en uygun tedavi yapılmalıdır.
Diş Ağrısı Tedavisi
Diş ağrıları, zaman geçirmeden doktora gitmeyi gerektiren rahatsızlıklardır. Ağrıyı ötelemek için ilaç kullanımı acıyı hafifletmenin dışında tedaviye bir katkı sağlamaz. Ağrıyan ve çürük olduğu görülen diş üzerine kimyasal bir maddenin konulması halinde diş eti ve yumuşak dokular büyük zararlar görebilir. Özellikle aspirin, alkol, kolonya gibi maddelerin diş etiyle teması ileride daha büyük sorunların oluşmasına zemin hazırlar.
Diş ağrısı hissedildiğinde ilk olarak yapılması gereken şey, diş ve çevresinin diş fırçası ve diş ipi ile temizlenmesi ve tuzlu su ile gargara yaparak antiseptik koruma sağlanmalıdır. Geçici bir süre ağrıyı hafifletecek bu uygulama sonrası, mutlaka bir diş hekimine muayene olmak gerekir. Hekime başvurmadan önce herhangi bir ağrı kesici alınması da doğru bir davranış değildir.
Diş ağrısının iltihaplanma sebebiyle meydana gelmesi halinde, doktor kontrolüne gidene dek, ağrı bölgesine soğuk kompres uygulanmalı, belirli aralıklarla kompres sürdürülmelidir. Çürük sebebiyle oluşan ağrılarda ise, pamuğa bir miktar karanfil yağı koyarak çürük üzene konulması ağrıyı geçici bir süre hafifletecektir. Ancak her ne sebeple olursa olsun, diş ağrısı önemsenmeli ve en kısa süre içerisinde doktora başvurulmalıdır.