Diş implantı, diş eksikliği bulunan hemen herkese uygulanabilir ancak tabii ki her hasta ayrı bir vakadır. İmplant tedavisi için bilgi ve beceri olarak yeterli bir ekibin tercih edilmesi, tedavinin etkin, hızlı ve güvenilir şekilde sonlanması için idealdir.
#implant #implanedir #implantfiyatları #dentbalat #bursadişhekimi...
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır.
#dişağrısınaneiyigelir #dentbalat #dişağrısısebepleri #dişağrısıtedavi #bursadişdoktoru #dişveağızsağlığı...
Sürekli ağzı açık şekilde uyumanın ağız kuruması sorunları yaratması ve diş çürüğünü tetiklediğini biliyor musunuz? Eğer siz de ağzınız açık uyuyorsanız, vakit kaybetmeksizin bu durumun sebebinin tespit ve tedavisi için bir hekime muayene olmanızı önerir, sağlıklı günler
#ağızaçıklığı #diş #dişröntgeni #dişçilik #dişhekimi #bursadişkliniği #dentbalat...
Ağız kokusunun temelinde yatan neden ağız hijyeninin tam sağlanamaması olabilir. Bu durumda dişlerin günlük temizliğini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve diş ipi, gargara kullanmak gibi basit yöntemler işe yarayabilmektedir.
#gülüştasarımı #ağızkokusu #dişsağlığı...
Diş etleri bazen sadece fırçalama esnasında bazen de diş fırçalama anında kendiliğinden kanayabilir. Bu durum çoğu zaman bizi endişeye soksa da çeşitli sebepleri mevcuttur.
#dişetlerinedenkanar #dişeti #dişetikanamasıtedavi #dişetiçekilmesi #dişetibakımı #dentbalat...
Ortodonti tedavilerde son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde hastalarımız, yeme içme kısıtlaması olmadan tedavilerini konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Dışarıdan bakıldığında neredeyse hiç belli olmamaktadır.
#ortodontik #ortodontitedavi #ortodontinedir #ortodontifiyatları...
İmplant uygulamasının üst yaş olarak herhangi bir sınırı yoktur. Yaşı çok ilerlemiş olan kişilerde dahi, implant tedavisinin yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.
#implant #heryaştaimplant #dentbalat #implantnedir...
Kanal tedavisi çok bilindik bir diş tedavisidir ve genelde yerinde durabilecek fakat çok sık ağrıya sebep olacak dişlerde tercih edilir.
#kanaltedavisinasılyapılır #kanaltedavisi #kanaltedavisinedir #bursadentbalat #bursadiş #dentbalat...
HomeBlogSüt Dişlerdeki Çürükler ve Tedavi Yöntemleri
Süt Dişlerdeki Çürükler ve Tedavi Yöntemleri
Çocuklarda çıkan süt dişler genellikle ebeveynler tarafından önemsiz görülür ancak bu yaklaşım yanlış bir yaklaşımdır. Çünkü ilk çıkan süt dişler çocukların gelecekte çıkaracağı kalıcı dişlerinin temelleri gibidir. Süt dişlere nasıl bakılır ise süt dişler nasıl olur ise gelecekteki dişleri de aynı seviyede dişler olacaktır. Süt dişler kalıcı olacak olan dişlere oranla daha hızlı çürür.
Çocuklar ağız sağlığına yetişkinler kadar özen gösteremediği için yetişkinler çocuklarına diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmelidir. Aksi takdirde süt dişler çürüyebilir. Bu çürükler ilk olarak sıcak ya da soğuk yenilip içildiğinde hassasiyet oluşması ile başlar. Ancak bu durum ağrı şeklinde olmadığı için çocuklar dişinin çürüdüğünü fark edemezler.
Çocuklarda çürük durumu dişler ağrı yaptığı zaman fark edilir. Bu sebeple ailelerin çocukları en az 2-3 ayda bir diş kontrolüne götürmesi gerekir. Bu kontroller hem çocukların dişçi korkusunu yener hem de çocukların dişleri hekim kontrolünden geçmiş olur.
Süt dişleri çocukların gelecek dönemleri açısından da önemlidir. Zira süt dişlerinin erken bir dönemde kaybedilmesi, sonrasında çıkacak dişlerin de sıralı bir şekilde çıkamamasına neden olabilmektedir. Tam da bu noktada süt dişlerinde ortaya çıkan çürük sorunun etkili bir düzeyde tedavi edilmesinin önemi karşımıza çıkmaktadır.
Süt Dişlerdeki Çürüklerin Tedavisi
Çok ilerlemeyen süt diş çürüklerinde çürük kısım alınıp yerine kalıcı ya da geçici bir dolgu maddesi konularak dolgu tedavisi uygulanabilir. Çürük ileri bir seviyede ise bu durumda da kanal tedavisi uygulanır. Süt dişlerdeki çürük çok daha ileri seviyede ise yani çürük köklere kadar ulaşmışsa canlı olarak kalan bir hücre bulunmuyor ise bu durumda herhangi bir tedavi yapılamaz ancak diş çekilebilir. Ve bu da diş kaybı demektir. Önemsiz görülen süt dişlerinin kaybı da ciddi kayıplardır. Daha önce de söylenilen gibi kalıcı dişlerin temelini oluşturan dişler süt dişlerdir. Bu sebeple bireylerin çocuklarına diş fırçalamayı öğretmesi gerekir.
Süt dişlerin çürümesini ve sağlıklı bir şekilde düşmesini isteyen bireyler çocuklarına diş fırçalamayı öğretmeli, farklı figürlerde diş fırçaları kullandırarak onları diş fırçalamaya yatkın hale getirmelidir. Diş fırçalamak için motivasyon olarak diş fırçalama listesi hazırlanıp her gün o liste işaretlenebilir. Çocukların dişlerini fırçaladıkları yere bir adet kum saati konulabilir ve bu kum saati süresinde çocuklar dişlerini heyecanla fırçalayabilirler.
Sevdiği çizgi film karakteri ile uyarlanmış bir diş fırçası alınabilir. Çocukların macunları özel olarak üretilmektedir. Çocuklar için üretilen bu macundan kullanılmalıdır. Çok küçük yaşta diş fırçalaması önerilmeyeceği için en az 3 yaşında çocuklar dişlerini fırçalamaya başlamalıdır. Daha öncesinde yutma tehlikesi vardır. Aileler çocuklarını en az 2-3 ayda bir diş hekimi kontrolüne götürüp diş doktoru korkusunu yenmesini sağlamalıdır.
Dişlere zarar veren yapışkan şekilde olan çikolata ya da şeker tarzı şeyler çocuklardan uzak tutulmalı ve çok fazla yemesine izin verilmemelidir. Diş fırçalamanın güzelliği hakkında çocuklar üzerinde çalışma yapılabilir. Örneğin dişleri fırçaladıktan sonra motivasyon olması için dişlerinin ne kadar güzel ve bakımlı göründüğü söylenebilir. Bu söylemler ile çocuklar diş fırçalamayı severler ve sürekli dişlerini fırçalamak isterler.