Diş implantı, diş eksikliği bulunan hemen herkese uygulanabilir ancak tabii ki her hasta ayrı bir vakadır. İmplant tedavisi için bilgi ve beceri olarak yeterli bir ekibin tercih edilmesi, tedavinin etkin, hızlı ve güvenilir şekilde sonlanması için idealdir.
#implant #implanedir #implantfiyatları #dentbalat #bursadişhekimi...
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır.
#dişağrısınaneiyigelir #dentbalat #dişağrısısebepleri #dişağrısıtedavi #bursadişdoktoru #dişveağızsağlığı...
Sürekli ağzı açık şekilde uyumanın ağız kuruması sorunları yaratması ve diş çürüğünü tetiklediğini biliyor musunuz? Eğer siz de ağzınız açık uyuyorsanız, vakit kaybetmeksizin bu durumun sebebinin tespit ve tedavisi için bir hekime muayene olmanızı önerir, sağlıklı günler
#ağızaçıklığı #diş #dişröntgeni #dişçilik #dişhekimi #bursadişkliniği #dentbalat...
Ağız kokusunun temelinde yatan neden ağız hijyeninin tam sağlanamaması olabilir. Bu durumda dişlerin günlük temizliğini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve diş ipi, gargara kullanmak gibi basit yöntemler işe yarayabilmektedir.
#gülüştasarımı #ağızkokusu #dişsağlığı...
Diş etleri bazen sadece fırçalama esnasında bazen de diş fırçalama anında kendiliğinden kanayabilir. Bu durum çoğu zaman bizi endişeye soksa da çeşitli sebepleri mevcuttur.
#dişetlerinedenkanar #dişeti #dişetikanamasıtedavi #dişetiçekilmesi #dişetibakımı #dentbalat...
Ortodonti tedavilerde son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde hastalarımız, yeme içme kısıtlaması olmadan tedavilerini konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Dışarıdan bakıldığında neredeyse hiç belli olmamaktadır.
#ortodontik #ortodontitedavi #ortodontinedir #ortodontifiyatları...
İmplant uygulamasının üst yaş olarak herhangi bir sınırı yoktur. Yaşı çok ilerlemiş olan kişilerde dahi, implant tedavisinin yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.
#implant #heryaştaimplant #dentbalat #implantnedir...
Kanal tedavisi çok bilindik bir diş tedavisidir ve genelde yerinde durabilecek fakat çok sık ağrıya sebep olacak dişlerde tercih edilir.
#kanaltedavisinasılyapılır #kanaltedavisi #kanaltedavisinedir #bursadentbalat #bursadiş #dentbalat...
Hastanın dişinde oluşan çürük nedeniyle uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Dişin etrafına geçirilen kaplama dişin çekilmesini engellerken tekrar eskisi gibi kullanabilmesini de sağlar. Hastanın isteğine, dişinin durumuna ve bu işlem için ayırdığı maddiyata göre kaplama diş çeşitleri bulunmaktadır.
Kaplama İşlemi Nasıl Yapılır?
Diş kaplaması yapılması için hastanın ilk olarak uzman bir diş hekimine muayene olması gerekir. Ardından hangi kaplama çeşidi yapılacağına karar verilir. Dişlerin ölçüleri alındıktan sonra dişlerin temizliği başlayacaktır. Diş temizlenirken belirli zamanlarda dişe kalıplar geçirilmektedir. Bu kalıpların amacı dişin gerekli şekle gelip gelmediğini anlamaktır.
Diş kalıba tam bir şekilde oturmazsa, doktor kalıbı çıkardıktan sonra dişin şeklini tekrar düzeltecektir. Bu işlem tekrarlandığında kalıp tam oturursa; dişin uygun şekle getirildiği anlaşılacaktır. Kaplama dişe geçirildikten sonra özel yapıştırıcılar kullanarak kaplamanın dişe oturtulması sağlanır. Bu sayede diş, çürük halinden kurtulur ve yeni haline kavuşur.
Diş kaplama yapılabilmesi için her şey uygun olursa, işlemlerin tamamı 3 seansta halledilecektir. Ancak bazı durumlarda doktorun isteği bu yöndeyse ve hastanın durumu elverişli ise, 2 seansta dişe kaplama yapılması mümkündür. Diş kaplama yapılırken seansların arasına 2 ya da 3 gün fark konulduğu zaman kaplamanın daha iyi bir şekilde oturması sağlanacaktır.
Diş kaplaması yapıldıktan sonra hasta, ağız bakımını asla aksatmamalıdır. Normal bir insanın yapması gerektiği gibi dişi her gün en aşağı 2 kere fırçalamalıdır. Buna ek olarak kaplama diş yaptıran kişilerin diş ipi kullanması da oldukça faydalı olacaktır. Diş, kaplama yapıldıktan sonra herhangi bir şekilde fazladan bir bakım istememektedir. Normal bir dişiniz gibi ona da rutin bakımları yapmanız yeterli olacaktır.
Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?
Diş kaplama işlemi son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde tercih edildiği için birçok çeşidi bulunmaktadır. Diş hekimi hastaya uygun olan tedavi yöntemlerini sayacaktır. Hasta bu tedavi yöntemlerinin içerisinden isteğine göre bir tanesini seçebilir. Her diş kaplamasının birbirinden farklı özellikleri ve maliyetleri hastanın göz önünde bulundurması gereken konulardan birkaçıdır.
Diş hekim tarafından diş kaplama çeşitleri hakkında detaylı bilgi verilmeli ve bu bilgiler eksiksiz olmalıdır. Bu sayede hasta uzun yıllar boyunca kullanacağı kaplama konusunda daha iyi bir seçim yapmış olacaktır. Diş kaplaması yaptırmak için iyi bir dişçiye gitmeniz, bu bilgileri daha kolay alabilmenize yardımcı olacaktır. Diş kaplama çeşitleri şunlardır: