Diş implantı, diş eksikliği bulunan hemen herkese uygulanabilir ancak tabii ki her hasta ayrı bir vakadır. İmplant tedavisi için bilgi ve beceri olarak yeterli bir ekibin tercih edilmesi, tedavinin etkin, hızlı ve güvenilir şekilde sonlanması için idealdir.
#implant #implanedir #implantfiyatları #dentbalat #bursadişhekimi...
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır.
#dişağrısınaneiyigelir #dentbalat #dişağrısısebepleri #dişağrısıtedavi #bursadişdoktoru #dişveağızsağlığı...
Sürekli ağzı açık şekilde uyumanın ağız kuruması sorunları yaratması ve diş çürüğünü tetiklediğini biliyor musunuz? Eğer siz de ağzınız açık uyuyorsanız, vakit kaybetmeksizin bu durumun sebebinin tespit ve tedavisi için bir hekime muayene olmanızı önerir, sağlıklı günler
#ağızaçıklığı #diş #dişröntgeni #dişçilik #dişhekimi #bursadişkliniği #dentbalat...
Ağız kokusunun temelinde yatan neden ağız hijyeninin tam sağlanamaması olabilir. Bu durumda dişlerin günlük temizliğini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve diş ipi, gargara kullanmak gibi basit yöntemler işe yarayabilmektedir.
#gülüştasarımı #ağızkokusu #dişsağlığı...
Diş etleri bazen sadece fırçalama esnasında bazen de diş fırçalama anında kendiliğinden kanayabilir. Bu durum çoğu zaman bizi endişeye soksa da çeşitli sebepleri mevcuttur.
#dişetlerinedenkanar #dişeti #dişetikanamasıtedavi #dişetiçekilmesi #dişetibakımı #dentbalat...
Ortodonti tedavilerde son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde hastalarımız, yeme içme kısıtlaması olmadan tedavilerini konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Dışarıdan bakıldığında neredeyse hiç belli olmamaktadır.
#ortodontik #ortodontitedavi #ortodontinedir #ortodontifiyatları...
İmplant uygulamasının üst yaş olarak herhangi bir sınırı yoktur. Yaşı çok ilerlemiş olan kişilerde dahi, implant tedavisinin yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.
#implant #heryaştaimplant #dentbalat #implantnedir...
Kanal tedavisi çok bilindik bir diş tedavisidir ve genelde yerinde durabilecek fakat çok sık ağrıya sebep olacak dişlerde tercih edilir.
#kanaltedavisinasılyapılır #kanaltedavisi #kanaltedavisinedir #bursadentbalat #bursadiş #dentbalat...
Diş apsesi tedavisi konusunda detaylı bilgiler vereceğimiz bu yazımızda, sizler de diş apsesi belirtileri ve tedavisi ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Diş apsesi, pek çok dişeti ve dişetine destek olan dokulardaki rahatsızlıklara oranla acı ve ağrı gibi durumlar meydana getirir.
Diş eti sorunları genel olarak kronik bir şekilde ilerleme gösterir ve bu nedenle belirtileri oldukça geç görülür. Buna karşın pulpa odasında yani sinirler üzerinde etkili olan apseler, akut dönemlerde oldukça ciddi ağrılar meydana getirir. Böyle bir durumda ise yapılması gereken bir an önce müdahale edilmesi olmaktadır.Diş
Apsesi Türleri Nelerdir?
Diş apsesi türleri üç farklı şekilde karşımıza çıkar. Diş hekimleri de apsenin oluştuğu bölgeye göre diş apsesini üç farklı şekilde ele alır. Diş apsesi türleri aşağıdaki gibidir;
Periapikal apse
Periodontal apse
Gingival apse
Periapikal apse: Dişlerde, apeks olarak tanımlanan kök ucunda oluşan apse türüdür.
Periodontal apse: Diş ve diş etlerinin buluştuğu bölgelerde biriken kalıntılar ve bu kalıntılara bağlı meydana gelen plaklardan kaynaklı bakterilerin oluşması sonucunda ortaya çıkan apse türüdür.
Gingival apse: Direkt olarak diş etlerinde meydana gelen apse türüdür.
Diş Apsesi Belirtileri Nelerdir?
Diş ya da diş etlerinde oluşan rahatsızlıkların çeşitli belirtileri olduğu gibi diş apsesinin de birtakım belirtileri vardır. Bunlar aşağıdaki gibi karşımıza çıkar;
Diş apsesi tam anlamıyla diş kökü ile bağlantılı olduğu için belirtiler genel olarak kök ucunda görülür.
Isırma sırasında ya da hiç beklenmedik anlarda oluşan ağrılar belirtiler arasında yer alır.
Bunların yanı sıra şişlik ya da gece uyurken aniden uyandıran ağrılar da yine diş apsesi belirtileridir.
Diş kökünün hizasında standart bir sivilce başı kadar görülen fistül ağzından akan iltihap da belirtilerden biridir.
Diş Apsesi Nasıl Tedavi Edilir?
Diş apsesi belirtileri ile diş hekimine başvurulması halinde ilk olarak şikayet edilen bölge ile ilgili fiziksel kontroller sağlanır. Bunun ardından yine ilgili bölgenin röntgeni çekilir ve apsenin hangi aşamada olduğu tam olarak netleştirilir.
Daha sonra ise enfeksiyonun diş içinde bulunan sinire ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilir ve diş apsesi eğer sinire ulaşan bir enfeksiyon nedeniyle meydana gelmiş ise dişte bulunan sinir alınır. Bunun tam adı ise kanal tedavisi olarak karşımıza çıkar. Genel olarak bakıldığında diş apsesi tedavisinde uygulanan yöntemler aşağıdaki gibidir;
Öncelikle diş apsesine neden olan etkenin tam olarak ne olduğu anlaşılır ve bunun ardından tedavi sürecine geçilir.
Diş etlerinin istenen bir şekilde ve sağlıklı olması için temizlik yapılması gerekebilir.
Ayrıca dişin bazı bölgelerinde küretaj olarak tanımlanan derin temizlik işlemi yapılabilir.
Tedavi sürecinde direkt olarak ilaç verilmesi uygun görülmez. Bunun yerine iltihaplı bölge geniş ise anestezi etkisi ile iltihabın akıtılması sağlanır.
İltihabı akıtmak için lokal yöntemler yeterli gelmediğinde cerrahi müdahalelere başvurulur. Böylece hem diş eti hem de diş kökleri enfeksiyonun tekrar ortaya çıkamayacağı şekilde temizlenir.
Diş apsesi tedavisinde en çok tercih edilen tedavi uygulamalarından biri kanal tedavisi olarak karşımıza çıkar. Bu uygulama ile diş apsesi tek bir seansta kolayca kurutulur.