Diş implantı, diş eksikliği bulunan hemen herkese uygulanabilir ancak tabii ki her hasta ayrı bir vakadır. İmplant tedavisi için bilgi ve beceri olarak yeterli bir ekibin tercih edilmesi, tedavinin etkin, hızlı ve güvenilir şekilde sonlanması için idealdir.
#implant #implanedir #implantfiyatları #dentbalat #bursadişhekimi...
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır.
#dişağrısınaneiyigelir #dentbalat #dişağrısısebepleri #dişağrısıtedavi #bursadişdoktoru #dişveağızsağlığı...
Sürekli ağzı açık şekilde uyumanın ağız kuruması sorunları yaratması ve diş çürüğünü tetiklediğini biliyor musunuz? Eğer siz de ağzınız açık uyuyorsanız, vakit kaybetmeksizin bu durumun sebebinin tespit ve tedavisi için bir hekime muayene olmanızı önerir, sağlıklı günler
#ağızaçıklığı #diş #dişröntgeni #dişçilik #dişhekimi #bursadişkliniği #dentbalat...
Ağız kokusunun temelinde yatan neden ağız hijyeninin tam sağlanamaması olabilir. Bu durumda dişlerin günlük temizliğini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve diş ipi, gargara kullanmak gibi basit yöntemler işe yarayabilmektedir.
#gülüştasarımı #ağızkokusu #dişsağlığı...
Diş etleri bazen sadece fırçalama esnasında bazen de diş fırçalama anında kendiliğinden kanayabilir. Bu durum çoğu zaman bizi endişeye soksa da çeşitli sebepleri mevcuttur.
#dişetlerinedenkanar #dişeti #dişetikanamasıtedavi #dişetiçekilmesi #dişetibakımı #dentbalat...
Ortodonti tedavilerde son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde hastalarımız, yeme içme kısıtlaması olmadan tedavilerini konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Dışarıdan bakıldığında neredeyse hiç belli olmamaktadır.
#ortodontik #ortodontitedavi #ortodontinedir #ortodontifiyatları...
İmplant uygulamasının üst yaş olarak herhangi bir sınırı yoktur. Yaşı çok ilerlemiş olan kişilerde dahi, implant tedavisinin yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.
#implant #heryaştaimplant #dentbalat #implantnedir...
Kanal tedavisi çok bilindik bir diş tedavisidir ve genelde yerinde durabilecek fakat çok sık ağrıya sebep olacak dişlerde tercih edilir.
#kanaltedavisinasılyapılır #kanaltedavisi #kanaltedavisinedir #bursadentbalat #bursadiş #dentbalat...
Diş ağrılarına sebebiyet veren etkenler diş, diş eti veya kemik kaynaklıdır. Diş ağrısının oluşumuna sebebiyet veren unsurların belirlenmesi ise, ancak uzman bir diş doktoru muayenesi sonucu anlaşılabilir. Diş ağrıları genellikle,
Dişlerdeki çürümeler
Dişler arasında sıkışan maddelerin yaptığı basınç
Diş eti hastalıkları
Dişteki çatlamalar
Minede meydana gelen aşınmalar
Sinüzit gibi birçok farklı sebebe dayalı olarak ortaya çıkabilmektedir.
Diş ağrılarında çoğunlukla karşılaşılan en önemli sebep ise, ağız ve diş temizliğinde yetersiz hijyendir. Ağız ve diş sağlığının önemsenmemesi halinde çürük oluşumu başlayarak önce başladığı dişi, daha sonra komşu dişleri etkisi altına alır. Diş çürümelerinin ağrıya yol açmasının sebebi, dişin en dış katmanı olan minenin zarar görmesidir. Mine üzerinde sinir uçlarının olmaması sebebiyle, çürümenin başlaması ve ilerlemesi geç fark edilebilir.
Hijyene dikkat edilmemesi, şeker ve unlu yiyeceklerin aşırı tüketilmesi sonucunda mine etrafında oluşan bakteriler, her geçen gün diş minesini zayıflatır. Çürüğü oluşturan mikroorganizmalar, zamanla daha derinlere ilerleyerek dişlerde dayanılmaz ağrıların oluşmasına sebebiyet verirler. Ağrı farklı şekillerde oluşabilir.
Soğuk-sıcak hassasiyetleri sebebiyle oluşan ağrılar
Çiğneme sırasında baskı sonucu oluşan ağrılar
Çürük sebebiyle giderek artan ağrılar
Kendiliğinden oluşarak devam eden ağrılar gibi ağrı çeşitleri görülmektedir.
Diş Ağrısı Nasıl Geçer?
Diş ağrısı, genellikle neredeyse dayanılmaz bir hale gelene dek ertelenir. Genellikle zonklama şeklinde görülen diş ağrıları, son derece rahatsız edici ve dinmek bilmeyen ağrılar şeklinde seyreder. Özellikle apseli diş ağrıları yüzde fark edilecek derecede şişlik oluşmasına sebep olur. Diş ağrısı her ne sebeple olursa olsun, ilk yapılması gereken ağrının hafifletilmesi ve acilen doktora görünmek olmalıdır.
Sirkeli su veya tuzlu su ile yapılan gargara, diş ağrılarını geçici olarak hafifleterek doktora görünene kadar hastanın rahat hissetmesini sağlar.
Diş ağrısının gece meydana gelmesi halinde yatar durumda olmak ağrıyı artırır. Bu sebeple yastığın yükseltilmesi gerekir.
Buz kompresi yapılarak veya ağzı soğuk su ile çalkalayarak ağrıyı hafifletebilir, doktor muayenesine kadar geçecek sürede daha rahat hissedebilirsiniz.
Bazı durumlarda sıcak kompres yapmak ve ağzı sıcak su ile çalkalamak da ağrıyı hafifletici önlemlerden biridir.
Ağrı oluştuğunda dişleri fırçalamak ve diş ipi ile temizlik yapmak da bir önlemdir. Diş aralarında biriken yemek artıklarının temizlenmesi dişi rahatlatabilir. Ancak bu tür önlemler de diş ağrılarının geçici bir süre hafifletilmesinden başka bir işe yaramaz.
Diş çürümesi sebebiyle oluşan ağrıların hafifletilmesi amacıyla karanfil yağı da kullanılabilir. Bir parça pamuk üzerine birkaç damla karanfil yağı dökülerek diş üzerine konulduğunda, geçici bir süre rahatlama sağlanır.
Diş ağrılarında kesinlikle alkol, ispirto veya kolonya gibi maddelerin diş üzerine uygulanmaması gereklidir. Asit ve kimyevi madde içeren bu tür maddeler diş etine zarar vererek ağrının daha da şiddetlenmesine yol açabilmektedir.
Bir parça pamuk üzerine birkaç damla karanfil yağı dökülerek diş üzerine konulduğunda, geçici bir süre rahatlama sağlanır. Diş Ağrısı Nedenleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin Diş Ağrısı Sebepleri Sayfamızı Ziyaret Edebilirsiniz.