Diş implantı, diş eksikliği bulunan hemen herkese uygulanabilir ancak tabii ki her hasta ayrı bir vakadır. İmplant tedavisi için bilgi ve beceri olarak yeterli bir ekibin tercih edilmesi, tedavinin etkin, hızlı ve güvenilir şekilde sonlanması için idealdir.
#implant #implanedir #implantfiyatları #dentbalat #bursadişhekimi...
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır.
#dişağrısınaneiyigelir #dentbalat #dişağrısısebepleri #dişağrısıtedavi #bursadişdoktoru #dişveağızsağlığı...
Sürekli ağzı açık şekilde uyumanın ağız kuruması sorunları yaratması ve diş çürüğünü tetiklediğini biliyor musunuz? Eğer siz de ağzınız açık uyuyorsanız, vakit kaybetmeksizin bu durumun sebebinin tespit ve tedavisi için bir hekime muayene olmanızı önerir, sağlıklı günler
#ağızaçıklığı #diş #dişröntgeni #dişçilik #dişhekimi #bursadişkliniği #dentbalat...
Ağız kokusunun temelinde yatan neden ağız hijyeninin tam sağlanamaması olabilir. Bu durumda dişlerin günlük temizliğini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve diş ipi, gargara kullanmak gibi basit yöntemler işe yarayabilmektedir.
#gülüştasarımı #ağızkokusu #dişsağlığı...
Diş etleri bazen sadece fırçalama esnasında bazen de diş fırçalama anında kendiliğinden kanayabilir. Bu durum çoğu zaman bizi endişeye soksa da çeşitli sebepleri mevcuttur.
#dişetlerinedenkanar #dişeti #dişetikanamasıtedavi #dişetiçekilmesi #dişetibakımı #dentbalat...
Ortodonti tedavilerde son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde hastalarımız, yeme içme kısıtlaması olmadan tedavilerini konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Dışarıdan bakıldığında neredeyse hiç belli olmamaktadır.
#ortodontik #ortodontitedavi #ortodontinedir #ortodontifiyatları...
İmplant uygulamasının üst yaş olarak herhangi bir sınırı yoktur. Yaşı çok ilerlemiş olan kişilerde dahi, implant tedavisinin yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.
#implant #heryaştaimplant #dentbalat #implantnedir...
Kanal tedavisi çok bilindik bir diş tedavisidir ve genelde yerinde durabilecek fakat çok sık ağrıya sebep olacak dişlerde tercih edilir.
#kanaltedavisinasılyapılır #kanaltedavisi #kanaltedavisinedir #bursadentbalat #bursadiş #dentbalat...
HomeBlogDil Nasıl Temizlenir? Dil Temizlemenin Önemi
Dil Nasıl Temizlenir? Dil Temizlemenin Önemi
Dil temizleme işlemi dişler kadar önemli ve aksatılmaması gereken rutin işlemlerden biridir. Özellikle ağız kokusu şikayeti olanlar kesinlikle ihmal etmemeli. Dil nasıl temizlenir? Bilmeli. Dili temizlerken aşağıda ki kurallara dikkat edilmeli;
Dil kısımlarını görebilecek kadar dışarı çıkarılmalı.
Eğer beyaz kısımlar varda bu bölgelerde bakteriler var demektir. İlk olarak bu kısımlar temizlenir.
Özel olarak tasarlanmış dil aparatları kullanılabilir. Dilin arka tarafından ön kısmına doğru çok bastırmadan çekilerek temizlenir. Bakterilerin bittiğinden emin olana kadar aynı işlemi uygulanmalıdır.
Dişler fırçalandı, dil temizlendi, diş ipi kullanılarak tam bir mekanik temizlikten sonra gargara kullanılabilir.
Dil Temizlemek İçin Uygun Zaman
Dil temizlemek için uzun bir açlık zamanını yakalayın. Çünkü uzun açlık zamanlarında bakteriler dil üzerinde birikecektir.
Temizleme aparatı kullanabilirsiniz. Bu aparatı dilin arka tarafına kadar getirin ancak kusma refleksi olabilir dikkat etmek gerekir. Orta kısmından başlayarak çok bastırmadan temizleme işlemini yapın.
İyice temizlenene kadar işlemleri tekrar edin.
Ortalama 1 ile 2 dakika içinde temizleme bitmeli.
Dil Üzerindeki Bakteriler Ağız Kokusu Yapar mı?
Bu sorunun cevabı evet ağız kokusu yapar. Zaten ağız kokusuna neden olan bakteri oluşumudur. Dilin yapısı gereği bakterilere oldukça uygudur. Buna rağmen birçok kişi dil temizliğini yapmaz yada bu kadar önemli olduğunu bilmez. Temizlenmezse birçok sıkıntıyı beraberinde ağız kokusu ve diğer diş hastalıklarını getirebilir, diş çürüklerine neden olabilir. Sağlıklı bir ağıza sahip olmak istenirse her gün düzenli olarak ağız içi mekanik temizliğin yapılması şarttır. Bakteri oluşumunu en aza indirmek sadece ağız ve diş sağlığını değil bütün vücuda olumlu etki yapar. Duyu organlarının daha sağlıklı olmasını sağlar.
Dil Temizleme İşlemi Kaç Günde Bir Yapılır?
Dil temizleme işlemi her gün dişler fırçalandıktan sonra yapılması gerekir. Günde 2 defa diş fırçalamadan sonra dili de fırçalamak yeterli olacaktır. Ancak ağızda kötü koku varsa gün aşırı da yapılabilir. Ancak geçmeyen ağız kokularında, diş ağrılarında sorununun nedenini öğrenmek ve tedavisini yaptırmak için diş hekimine gitmek gerekir.