Diş eti çekilmesi diş çürüklerine yol açabilen ciddi bir sorundur. Dişlere yeterli bakım yapılmadığı zaman, dişeti iltihabı oluşmaktadır. Bu da diş eti
Dişin Diş Minesi Olarak Adlandırılan Kısmı Diş Kemiklerinden Çok Daha Güçlü ve Dayanıklıdır.
#dişsağlığı #sağlıklıdişler #diştedavisi #dentbalat #dental #dentist...
Şekerli ve asitli besinlerin tüketimini azaltmak
Günde 2 kez 2 dakika dişleri fırçalamak
6 ayda bir düzenli hekim kontrolü
Ağız içi gargarası kullanmak
Düzenli diş ipi kullanmak
#sağlıklıyaşam #sağlıklıgünler#ağız #dental #dentist #dentistry #dentbalat...
Diş teli kullananlar sağlıklı bir ağız bakımı için şunlara dikkat etmeli;
📍 DişHekiminizin Önereceği Özel Bir Diş Fırçası Kullanmalısınız
📍 Düzenli Diş Fırçalama Alışkanlığını Bir Yaşam Biçimi Haline Getirmelisiniz
📍 Diş ipi ve arayüz fırçası kullanmalısınız
#dişteli #dişipi #diştelinedir #diştelikullanımı #dentbalat...
Diş Sızlaması Sorunları Pekçok Sorunun Habercisi Olabilir.
Kırık dişleriniz varsa dişlerde çürük oluşumu başlamış olabilir
Dolgulu Dişlerin Yenilenme Zamanı Gelmiş Olabilir
Dişeti sorunları ve dişeti iltihapları sorunu yaşıyor olabilirsiniz
#diştedavisi #gülüştasarımı #dişbeyazlatma #implantoloji #periodontoloji #pedodonti #endodonti #ortodonti #dentbalat...
🦷 Çoçukluk döneminde geçici dişler olduğu düşünülerek çokta önemsenmeyen süt dişleri, aynı kalıcı dişler gibi önemsenmeli ve tedavi edilmelidir. Çoçukluk döneminde önemsenmeyen süt dişlerinin çapraşık diş sorunları, çene gelişiminde bozukluklar, diş çürüklerine neden olabilir. #sütdişleri #çocukdişbakımı #çocuklardadişçürüğü #dentbalat #bursadişhekimi...
Sıkı bir kahve içicisi iseniz ; kahvenin diş sorunları alanında yaratabileceği sorunlara dikkat etmelisiniz.
📍 Kahve koyu pigmenti dolayısı ile dişlerinizde kalıcı lekeler yaratabilir.
📍 Sık kahve tüketimi, ağız içinde bakteri üretimi için gereken ortamı oluşturduğu için ağız içindeki tükürük üretimini engeller
📍 Sık kahve tüketimi yapıyorsanız muhakkak Her gün en az iki kez fırçaladığınızdan ve diş ipi kullandığınızdan emin olun. Bu alışkanlıklar basit görünebilir, ancak çürükleri yakalamak ve önlemek için düzenli kontroller ve temizlikler için diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.
#estetikdishekimligi #disdokturu #dishastaliklari #diştedavisi #gülüştasarımı #dişbeyazlatma #implantoloji #periodontoloji...
İmplant uygulamalarında yeterli kemik olmaması durumunda blok adı verilen kemik parçaları eklenerek yada kemik tozu kullanılarak ihtiyaç duyulan kemik yüksekliği elde edilir. 😉👍
#sağlıklıgünler#ağız #dental #dentist #dentistry #teeth #ortodonti...
Diş çürüklerinin dişin sinirine kadar geldiği aşamada dolgu yeterli bir tedavi değildir. Böyle durumlarda diş kökündeki sinirler çıkartılır ve dişin sağlıklı bir yapıya kavuşması sağlanmış olur.
#dişbeyazlatma #dolgu #kanaltedavisi #çenecerrahisi #implantdiş #teltedavisi #dentbalat...
Ortognatik (çene) cerrahi, ileri derece çene iskelet yapısı bozuk olan hastalarda hem fonksiyonelliğin (çiğneme, konuşma) hem de estetik görünümün iyileştirilmesi için diş hekimliği branşlarından ortodonti ve çene cerrahisinin birlikte yürüttükleri tedavi yöntemidir.
#çenecerrahi #ortognatikcerrahi #ortognatik #dentbalat #bursadishekimi...
Doğal, sağlıklı ve estetik bir ağız ve dişler ile güvenle gülümseyin!🤗
#dishekimi #disklinigi #dişbeyazlatma #bursadişdoktoru #estetikdişhekimliği #dentbalat...
İnsan vücudu her geçen gün araştırıldıkça yeni keşfedilmiş gibi bir hava yaratıyor. Bu durum yeni hastalıkların oluşumunu da beraberinde getiriyor. Hastalıklar ve türevleri insan hayatını zorlaştırmakta hatta yaşamına son verecek kadar da çetin olabilmektedir. Bazı durumlarda ufak ve zararsız görülse de örneğin kistler insan hayatına son verebilecek durumdadırlar. Kistler iyi huylu veya kötü huylu olabilirler.
Kist Nedir
Kistler insanın vücudunun dışında değil de genellikle deri altında vücut içinde oluşur ve gelişirler. Kistler içi sıvı dolu ya da gaz veya katı bir madde dolu olan kabarcıklara verilen genel addır. Kistler çoğu zaman geç fark edilir. Bu durumda geçen süre zarfında deri altında büyür ve hastayı rahatsız etmeye başlar. Kötü huylu kist oluşmuş ise tabi bu diğer hastalıkları da beraberinde getirir. Kistler insan vücudunun herhangi bir yerinde oluşabilecek bir yapıya sahiptirler. Vücudun içinde deri altında kendi hallerinde vücuttan bağımsız hareket edip büyürler. Kistlerin büyüklüğü değişkenlik gösterebilir. Çok küçük kistlerde olabilir çok büyük gözle görülen ve hatta içinde litrelik miktarla ifade edilebilecek miktarda sıvı da barındırabilir.
Nasıl Belli Olur
Kistler insan vücudu içinde gelişirken gözle görülmez ve büyük olmadıkları için de pek fark edilmezler. Ama bazı belirtileri vardır. Kişide bu belirtiler var ise vücudunda kist olma ihtimali olabilir. Vücutta sürekli ağrı varsa hasta sürekli sızlanıp duruyorsa vücuttaki kist büyüklüğü rahatsız edecek duruma gelmiş ya da enfeksiyon kapmış olabilir.
Bir başka durum ise organların işlevini yerine getirmemesi durumudur. Bu duruma sebep olan kistler yanında bulundukları organa zarar vermeye başlamıştır. Büyüklükleri organı rahatsız etmiş ve alanını daraltmış demektir. Bu durumda organlar çalışamadığı için kişi normal hayatında sıkıntılar yaşamaya başlar.
Kist Ameliyatı Nasıl Yapılır
Vücudundaki kistlerin aşırı büyümesi sonucu ameliyat olması gerekenler gerekli işlemlerin ve tetkiklerin ardından ameliyat edilir. Ameliyatın amacı vücutta rahatsızlık yaratan kistlerin insan vücuduna daha fazla zarar vermesini engellemek ve vücuttan atmaktır. Ameliyat 3 şekilde gerçekleşir. Laparoskopik ameliyat, robotik ameliyat ve açık ameliyat olmak üzere 3 şekilde yapılabilmektedir. Kist vakalarında en çok görülen çene kistleri hakkında bilgi almak için Çene Kisti Belirtileri Nelerdir ? Sayfamıza göz atabilirsiniz.