Restoratif diş tedavisi, hasar görmüş, çürümüş veya kırılmış dişleri düzeltmeye odaklanan bir diş hekimliği alanıdır. Restoratif diş hekimleri, ister bir dişinizi, ister hepsini diş eti hastalığı veya diğer diş rahatsızlıkları nedeniyle kaybetmiş olun, gülümsemenizin tekrar harika görünmesini sağlamak için çeşitli teknikler kullanmaktadır.
Restoratif diş hekimleri, diş implantlarına, kronlara ve köprülere, kaplamalara ve diğer kozmetik prosedürlere ihtiyaç duyan hastalarla çalışmaktadır. Ayrıca travma veya hastalık nedeniyle dişlerini kaybetmiş hastalara da restoratif tedavisi uygulayan hekimler bakmaktadır.
Restoratif Diş Tedavisi Nedir?
Restoratif diş tedavisi, çürük veya hasar görmüş dişleri tedavisi sürecini içine almaktadır. Bir dişin kazayla kırılması veya diş eti hastalığı nedeniyle bazı dişlerin kaybedilmesi durumlarında bu tarz tedaviler devreye girmektedir. Restoratif diş tedavisinde diş hekiminiz, ağzınızın muayenesine ve dişlerinizin durumuna göre ne tür bir tedaviye ihtiyacınız olduğuna karar verecektir. Böylece tedavi süreciniz de dişinizin durumuna göre yönetilmesi mümkün olacaktır.
Restoratif diş hekimleri, kronlar ve köprüler, kaplamalar, implantlar ve periodontal cerrahi gibi hem kozmetik hem de rekonstrüktif prosedürleri uygulamak üzere eğitilmiştir. Ayrıca dişlerinize ve diş etlerinize nasıl bakmanız gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunurlar. Restoratif diş tedavisi gündeme geldiği zaman karşımıza son derece titiz bir süreç çıkmaktadır. Bu sürecin başarılı bir şekilde yönetilmesi için alanında uzman olanlardan hizmet almak şarttır.
Restoratif Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?
Restoratif diş tedavisinde ilk adım, neyin düzeltilmesi gerektiğini belirlemektir. Bu, hastanın dişlerini ve diş etlerini incelemenin yanı sıra gerekirse röntgen ve diğer taramalar gibi testler yapmayı içermektedir. Sorun teşhis edildikten sonra diş hekiminiz ihtiyaçlarınıza ve bütçe kısıtlamalarınıza göre sizin için bir tedavi planına karar verebilir.
Restoratif diş tedavisi, dişlerin onarımı, değiştirilmesi ve restorasyonu ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Bu tarz tedaviler genellikle “kozmetik diş hekimliği” veya “estetik diş hekimliği” olarak adlandırılmaktadır. Burada restoratif diş tedavisinin son derece geniş kapsamlı bir faaliyeti içerdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.
Restoratif diş hekimliği, diş hastalıkları, travma veya estetik sorunlardan zarar görmüş dişlerin onarımı ve değiştirilmesine odaklanan diş hekimliği dalı olarak tanımlanmaktadır. Bu, hasarlı veya çürümüş diş yapısının çıkarılmasını, kanal tedavisini ve diş kronlarının, köprülerin ve protezlerin yerleştirilmesini içermektedir. Dolayısıyla restoratif diş tedavisi sürecini son derece kapsamlı bir süreç olduğunu rahatlıkla ifade etmek de mümkün olmaktadır.
Restoratif Diş Hekimliği Nedir, Neden Önemlidir?
Restoratif diş hekimliği, dişlerin restorasyonu ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Restoratif diş hekimliğinin ana hedefi, dişlerin fonksiyonel, estetik ve fiziksel bütünlüğünü geri kazandırmaktır. Restoratif diş hekimliği, hasarlı dişler için fonksiyonel ve estetik bir çözüm sağlamakla ilgilenir. Eksik dişleri değiştirmek için köprüler ve protezler dahil olmak üzere çeşitli restoratif seçenekler mevcuttur.
Restoratif diş hekimliği, diş kronları, kanal tedavisi veya diğer restoratif tedavilerle tedavi edilmiş zayıf veya hasarlı dişleri kaplamak için üst düzeyde hizmeti ortaya koymaktadır. Ayrıca, kırık dişleri eski haline getirmek, çiğneme işlevini iyileştirmek ve dişlerinizin köklerine daha fazla zarar gelmesini önlemek için de restoratif diş hekimliğinin devreye girdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.
Restoratif diş tedavisi veya diş restorasyonları, hasarlı veya kayıp dişleri değiştirmek için kullanılan bir diş hekimliği kategorisidir. Günümüz itibariyle eksik dişlerin yerine kullanılabilecek birçok farklı restorasyon türü vardır. Dişlerinizi eski haline getirmek için tedavi seçenekleri, genel ağız sağlığınızın yanı sıra diş kaybınızın türüne ve konumuna bağlı olacaktır.
Restoratif Diş Tedavisinin Kapsamı ?
Restoratif diş tedavisi, dişleri doğal görünümlerine ve işlevlerine kavuşturan bir diş tedavilerini kapsamaktadır. Bu kapsamda restoratif diş tedavilerinde, dişleri restore etmek için dolgular, kuronlar, köprüler, implantlar ve diğer malzemelerin kullanılması mümkün olmaktadır. Eksik diş durumunda, protez oluşturmak için restoratif diş tedavisinin devreye girdiği durumlar da mevcuttur.
Hasar görmüş bir dişiniz varsa, restoratif diş hekimliği, hasarı onararak ve dişinizin işlevini eski haline getirerek onu kurtarmanıza yardımcı olabilir. Dolayısıyla günümüz koşullarında restoratif diş tedavisi gündeme geldiği zaman karşımıza geniş kapsamlı bir faaliyet alanının çıktığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Tam da bu noktada restoratif diş tedavisinde aşağıdaki uygulamalar devreye girmektedir;
Diestema olarak isimlendirilen dişlerin arasındaki boşluğun kapatılması
Genel olarak restoratif diş tedavileri denilince aklınıza gelen ilk şey muhtemelen kuron veya dolgu gibi işlemler gelmektedir. Ancak, bu kategoriye giren daha pek çok farklı tedaviler vardır. Kronlar, protezler, inleyler ve onleyler de restoratif diş tedavilerinin içeriğinde yer almaktadır.
Kronlar çürüme veya kırılma nedeniyle zayıflamış bir dişi restore etmek için kullanılmaktadır. Diş Protezleri; genellikle diş etlerinize uyan plastik tepsilerle eksik dişleri değiştirmek için kullanılır. İnleyler ve onleyler çürüme veya kırılmadan kaynaklanan hasarı onarmak için dişin ortasına yerleştirilmektedir. Bu tarz hizmetlerin tamamı geniş kapsamlı bir hizmet alanı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Restoratif Diş Tedavisinin Uygulama Alanları ?
Restoratif diş tedavisi, dişlerin ve ilgili yapıların restorasyonunu uzmanları tarafından uygulanmaktadır. Diş hekimi bu alanda ileri düzeyde eğitime sahip olmak durumundadır. Bu tarz uygulamaların sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesi için hem alanında uzman bir ekibe hem de üst düzeyde teknik donanımların bulunduğu klinik ortamına ihtiyaç duyulmaktadır.
Restoratif diş hekimleri sıklıkla diş çürüğü, periodontal hastalık ve travma ile ilgili sorunları olan hastalara hizmet vermektedir. Ayrıca kaplama gibi daha kozmetik işlemlerde de restoratif diş hekimleri devreye girmektedir. Restoratif diş hekimliğinin amacı, doğal yapı ve görünümlerini koruyarak dişlere fonksiyon ve estetik kazandırmaktır. Dolayısıyla bu tür hizmetler sayesinde göz alıcı bir estetik görselliğe sahip olmak da mümkün olmaktadır.
Dent Balat Bursa Diş Kliniği
Mesai saatlerimiz hafta içi ve Cumartesi günleri saat 10.00 - 19.00 arasındadır. Mesajınıza en kısa sürede yanıt verilecektir.