Diş implantı, diş eksikliği bulunan hemen herkese uygulanabilir ancak tabii ki her hasta ayrı bir vakadır. İmplant tedavisi için bilgi ve beceri olarak yeterli bir ekibin tercih edilmesi, tedavinin etkin, hızlı ve güvenilir şekilde sonlanması için idealdir.
#implant #implanedir #implantfiyatları #dentbalat #bursadişhekimi...
Diş ağrısına iyi gelen en doğal faktörlerden biri olan karanfil ve karanfil yağıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir denildiğine akıla gelen bir diğer ağrı kesicide karabiber ve çörek otu olarak akıllara kazınmıştır.
#dişağrısınaneiyigelir #dentbalat #dişağrısısebepleri #dişağrısıtedavi #bursadişdoktoru #dişveağızsağlığı...
Sürekli ağzı açık şekilde uyumanın ağız kuruması sorunları yaratması ve diş çürüğünü tetiklediğini biliyor musunuz? Eğer siz de ağzınız açık uyuyorsanız, vakit kaybetmeksizin bu durumun sebebinin tespit ve tedavisi için bir hekime muayene olmanızı önerir, sağlıklı günler
#ağızaçıklığı #diş #dişröntgeni #dişçilik #dişhekimi #bursadişkliniği #dentbalat...
Ağız kokusunun temelinde yatan neden ağız hijyeninin tam sağlanamaması olabilir. Bu durumda dişlerin günlük temizliğini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve diş ipi, gargara kullanmak gibi basit yöntemler işe yarayabilmektedir.
#gülüştasarımı #ağızkokusu #dişsağlığı...
Diş etleri bazen sadece fırçalama esnasında bazen de diş fırçalama anında kendiliğinden kanayabilir. Bu durum çoğu zaman bizi endişeye soksa da çeşitli sebepleri mevcuttur.
#dişetlerinedenkanar #dişeti #dişetikanamasıtedavi #dişetiçekilmesi #dişetibakımı #dentbalat...
Ortodonti tedavilerde son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde hastalarımız, yeme içme kısıtlaması olmadan tedavilerini konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Dışarıdan bakıldığında neredeyse hiç belli olmamaktadır.
#ortodontik #ortodontitedavi #ortodontinedir #ortodontifiyatları...
İmplant uygulamasının üst yaş olarak herhangi bir sınırı yoktur. Yaşı çok ilerlemiş olan kişilerde dahi, implant tedavisinin yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.
#implant #heryaştaimplant #dentbalat #implantnedir...
Kanal tedavisi çok bilindik bir diş tedavisidir ve genelde yerinde durabilecek fakat çok sık ağrıya sebep olacak dişlerde tercih edilir.
#kanaltedavisinasılyapılır #kanaltedavisi #kanaltedavisinedir #bursadentbalat #bursadiş #dentbalat...
Diş, canlıların besinleri öğüterek mideye göndermesi için oldukça önemlidir. Besinlerim sindirimi ilk olarak ağızda başladığı için ve bu olay sırasında en önemli öğütücünün diş olmasından dolayı dişler insan hayatında büyük öneme sahip bir parça olmaktadır.
Doğru Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?
Doğru diş fırçalama tekniğine uygun diş fırçalamak isteyen bir kişinin, en aşağı iki dakika boyunca dişlerini fırçalaması gerekmektedir. Ama birçok insan, dişlerinin bu süreye uygun fırçalamamaktadır. Eğer siz de diş fırçalarken 120 saniyeden daha az diş fırçaladığınızı düşünüyorsanız, telefon veya kronometre yardımı ile dış fırçalama sürenizi düzenleyebilirsiniz.
Diş fırçalarken diş etine zarar vermemek amacıyla kendi diş etinizin yapısına uygun diş fırçasını aldığınızdan emin olduktan sonra, dişlerinizi nazik bir şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Sert fırçalamalar sonucu diş etlerinde kanama oluşabilmektedir. Doğru diş fırçalama teknikleri kapsamında diş fırçalamak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları izlemeniz sizin için faydalı olacaktır.
İlk olarak üst dişlerin sonrasında alt dişlerin dış tarafı fırçalanmalıdır.
Ardından yine önce üst sonra alt dişlerin iç tarafları fırçalanmalıdır.
Bundan sonra tüm dişlerin yiyecek öğüttüğü taraf olan iç tarafı fırçalanmalıdır.
Son olarak ise gün içerisinde sürekli yiyecek ve içeceklerle temas eden dil fırçalanmalıdır.
Doğru teknikle diş fırçalamak için bilmeniz gereken bir diğer bilgi ise, dişlerin dış tarafı fırçalanırken fırçanın 45 derecelik açıyla tutulması gerektiğidir. Bu durumda baz alınması gereken yer diş eti çizgisidir. Yani diş eti çizgisi en üst ve en alt noktanız olmalıdır.
Diş Fırçası Tipi Nasıl Olmalıdır?
Diş fırçasının yumuşak kıl yapısına sahip olması, dişlerinizde bulunan plakları ve kalıntıları daha kolay temizleyecektir. Bunun yanı sıra diş etinize de zarar vermeyecektir. Buna ek olarak yumuşak kıllı fırçanızın aynı zamanda küçük başlı olması daha iyi olacaktır. Bunun sebebi ise, küçük başlı olan bir fırçanın ağız içerisindeki hareketlerinin daha kolay olmasıdır.
Günde en az iki kere dişlerin fırçalanması göz önüne alındığında, diş fırçasının kısa sürede eskimesi muhtemel olacaktır. Eğer fırçanın kılları normal bir hızda eskiyor ise, fırça 3 ayda bir değiştirilmelidir. Fakat, bazı durumlarda fırça daha kısa sürede eskiyebilmektedir. Bu gibi durumlarda daha kısa sürede değiştirilmesi gerekebilir.
Kişi kendine en uygun diş fırçasını seçmek için bir diş hekimine başvurmalıdır. Diş hekimleri alanında bilgili olduğu için bir insanın ağız yapısına ve diş eti yapısına göre en uygun fırçayı tavsiye edecektir.