Dentbalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; uzman kadrosu ve üst düzey fiziksel şartları
Ortodontiyle hayalinizdeki gülümsemeye kavuşun! Uzman ekibimizle birlikte dişlerinizi düzeltmek ve estetik bir gülümseme elde etmek için buradayız. Kendinizi daha güvenli hissedeceğiniz bir gülümsemeyle hayata gülümseyin. #ortodonti#gülümsemedönü#estetikdişle#özgüv... See MoreSee Less
Ağız ve diş sağlığınızı ücretsiz olarak kontrol edelim! Uzman ekibimizle yapılan muayenelerle, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını kontrol ediyoruz. Sağlıklı bir gülümseme için sizleri bekliyoruz. Randevu almayı unutmayın! #ağızvedişsağ#ücretsizmuayen#sağlıklıgülü#dişsağlığıkon... See MoreSee Less
Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Diş, canlıların besinleri öğüterek mideye göndermesi için oldukça önemlidir. Besinlerim sindirimi ilk olarak ağızda başladığı için ve bu olay sırasında en önemli öğütücünün diş olmasından dolayı dişler insan hayatında büyük öneme sahip bir parça olmaktadır.
Doğru Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?
Doğru diş fırçalama tekniğine uygun diş fırçalamak isteyen bir kişinin, en aşağı iki dakika boyunca dişlerini fırçalaması gerekmektedir. Ama birçok insan, dişlerinin bu süreye uygun fırçalamamaktadır. Eğer siz de diş fırçalarken 120 saniyeden daha az diş fırçaladığınızı düşünüyorsanız, telefon veya kronometre yardımı ile dış fırçalama sürenizi düzenleyebilirsiniz.
Diş fırçalarken diş etine zarar vermemek amacıyla kendi diş etinizin yapısına uygun diş fırçasını aldığınızdan emin olduktan sonra, dişlerinizi nazik bir şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Sert fırçalamalar sonucu diş etlerinde kanama oluşabilmektedir. Doğru diş fırçalama teknikleri kapsamında diş fırçalamak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları izlemeniz sizin için faydalı olacaktır.
İlk olarak üst dişlerin sonrasında alt dişlerin dış tarafı fırçalanmalıdır.
Ardından yine önce üst sonra alt dişlerin iç tarafları fırçalanmalıdır.
Bundan sonra tüm dişlerin yiyecek öğüttüğü taraf olan iç tarafı fırçalanmalıdır.
Son olarak ise gün içerisinde sürekli yiyecek ve içeceklerle temas eden dil fırçalanmalıdır.
Doğru teknikle diş fırçalamak için bilmeniz gereken bir diğer bilgi ise, dişlerin dış tarafı fırçalanırken fırçanın 45 derecelik açıyla tutulması gerektiğidir. Bu durumda baz alınması gereken yer diş eti çizgisidir. Yani diş eti çizgisi en üst ve en alt noktanız olmalıdır.
Diş Fırçası Tipi Nasıl Olmalıdır?
Diş fırçasının yumuşak kıl yapısına sahip olması, dişlerinizde bulunan plakları ve kalıntıları daha kolay temizleyecektir. Bunun yanı sıra diş etinize de zarar vermeyecektir. Buna ek olarak yumuşak kıllı fırçanızın aynı zamanda küçük başlı olması daha iyi olacaktır. Bunun sebebi ise, küçük başlı olan bir fırçanın ağız içerisindeki hareketlerinin daha kolay olmasıdır.
Günde en az iki kere dişlerin fırçalanması göz önüne alındığında, diş fırçasının kısa sürede eskimesi muhtemel olacaktır. Eğer fırçanın kılları normal bir hızda eskiyor ise, fırça 3 ayda bir değiştirilmelidir. Fakat, bazı durumlarda fırça daha kısa sürede eskiyebilmektedir. Bu gibi durumlarda daha kısa sürede değiştirilmesi gerekebilir.
Kişi kendine en uygun diş fırçasını seçmek için bir diş hekimine başvurmalıdır. Diş hekimleri alanında bilgili olduğu için bir insanın ağız yapısına ve diş eti yapısına göre en uygun fırçayı tavsiye edecektir.