Dentbalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; uzman kadrosu ve üst düzey fiziksel şartları
Ortodontiyle hayalinizdeki gülümsemeye kavuşun! Uzman ekibimizle birlikte dişlerinizi düzeltmek ve estetik bir gülümseme elde etmek için buradayız. Kendinizi daha güvenli hissedeceğiniz bir gülümsemeyle hayata gülümseyin. #ortodonti#gülümsemedönü#estetikdişle#özgüv... See MoreSee Less
Ağız ve diş sağlığınızı ücretsiz olarak kontrol edelim! Uzman ekibimizle yapılan muayenelerle, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını kontrol ediyoruz. Sağlıklı bir gülümseme için sizleri bekliyoruz. Randevu almayı unutmayın! #ağızvedişsağ#ücretsizmuayen#sağlıklıgülü#dişsağlığıkon... See MoreSee Less
Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Diş taşı diğer bir ismiyle tartar, sert bakteri ve mineral birikintisine denilmektedir.
Diş taşı, gündelik diş bakımına gerektiği kadar dikkat edilmediğinde ortaya çıkan sağlık problemidir.
Dişlerinin gerektiği kadar özen gösterilip, dikkat edilmediği ve temizlenmediği durumlarda dişlerde oluşan bakteri plakları ve bu plaklarda diş taşı olarak isimlendirilmektedir.
Çok sağlıksız bir görünüme sebep olan diş taşları, dişlerin hem ön yüzeyinde ve hem de arka yüzeyinde sarı lekeler olarak görülebilmektedirler.
Diş Taşı Nasıl Oluşur?
Diş taşı dişlerin üzerlerinde, arka kısımlarında ve protezler üzerinde görülmektedir. Bakteri plakları oluşumunda etkili olan diş taşları, dişlerde sarı ve kahverengi gibi çeşitli boyutlara ve lekelere neden olduğu için kısa zaman içinde tedavisi yapılmalıdır.
Diş taşı oluşumu mikro bakteriyel besinlerin diş yüzeyinin üzerinde birikmesi ile birlikte oluşmaktadır. Bu besinlerin diş yüzeylerinde oluşmasının en büyük sebebi ise günlük olarak dişlerin fırçalanmaması ve diş ipi kullanılmamasından dolayı ortaya çıkmaktadır.
Diş bakımında yapılan ihmaller 14 gün gibi kısa bir zaman zarfında diş taşına dönüşebilirler. Diş taşına dönüşen besinler arasında bol karbonhidratlı ve şekerli ürünler de bulunmaktadır. O yüzden bu ürünlere dikkat etmekte fayda vardır.
Diş taşı oluşumu ileri zamanlarda daha ciddi diş hastalıklarına yol açabileceği için diş doktoruna görünmeniz özellikle tavsiye edilmektedir. Diş taşı oluşumuna neden olan diğer durumlar ise aşağıda maddeler halinde bulunmaktadır.
Diş Taşı Oluşumunun Sebepleri Nelerdir?
Düzenli olarak diş bakımının yapılmaması durumlarında.
Diş ipinin kullanılmaması durumlarında
Karbonhidratlı ve şekerli yiyeceklerin bol miktarda tüketildiği durumlarda,
Tükürüğün yapısı diş taşı oluşumuna neden olur. Diş taşları en çok tükürüğün yoğun olarak biriktiği yerlerde görülebilirler.
Ağız içinin ve diş arkalarının yeterli düzeyde fırçalanmaması durumlarında diş taşı oluşumunun sebepleri arasında gösterilmektedirler.
Diş Taşının Zararları Nelerdir?
Diş taşı oluşumunun birçok zararları bulunmaktadır. Ağızda oluşan kötü bir kokuya neden olabilen diş taşları ileriki zamanlarda diş iltihaplarına da dönüşebilmektedirler. Diş taşlarının diğer zararları arasında bu maddeler yer almaktadır:
Diş taşının yoğun olarak bulunduğu yerlerde diş eti çekilmesi de artabilmektedir. Dişlerin arasında boşluklar oluşabilir ve bu bölgeler de büyük bir hızla diş taşı ile kaplanabilirler.
Diş taşları diş eti iltihaplarına neden olabilmektedirler.
Diş etleri sürekli bir şekilde temizlendiği takdirde bile eski görüntüsüne kavuşmalar uzun bir süre almaktadır.
Diş taşları, dişler arasında bulunan kemiklerde kayıplar olmasına neden olabilirler.
Diş taşları dişlerdeki hasarları sakladıkları için tedavi sürecinin gecikmesine de neden olabilmektedirler.
Diş taşlarının oluşması ve tedavisi ile birlikte diş aralarında rahatsız edici boşluklar bulunabilirler.
Diş Taşları Nasıl Temizlenir?
Diş taşı tedavisi için yapılacak en doğru yöntemler bu sorunların oluşmaması için önlem almak en önemli etkenlerden biridir. Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayarak, düzenli aralıklar ile diş ipi kullanarak diş taşı oluşumlarını uzun zamanlı bir şekilde engelleyebilirsiniz.
Bunların yanında yılda 2 kere diş doktorunuza görünüp muayene olarak da diş sağlığınızın uzun zamanlı koruyabilirsiniz.
Diş hekiminiz size bu işlemi ne sıklıkla tekrarlamanız gerektiği konusunda öneride bulunacaktır. Unutulmamalıdır ki diş taşı temizliği günlük ağız bakımınıza ek fayda sunmakla birlikte florür içeren günlük bir diş macunu ile günde 2 kez diş fırçalamanın yerini asla tutmayacaktır.
Diş hekiminiz günlük ağız bakımınıza yardımcı olması için plakların uzaklaştırılmasına yardımcı olduğu klinik olarak kanıtlanmış olan sodyum bikarbonat içeren bir diş macununun kullanılmasını önerebilir.
Diş temizliğinde doktorlar şu işleri uygulamaktadır;
Temizleme işlemi uygulanmaya başlandığında ilk adımı diş taşı kazınmasıdır. Çoğunlukla ultrasonlu cihazların yardımıyla temizleme işlemi tamamlanmaktadır.
Bir sonraki adım dişleri parlatıp pürüzsüzleştirmektir. Parlatma işlemi devam ederken kalan plaklar temizlenir dişin daha sağlıklı ve parlak görünüme kavuşması sağlanır. Bu işlem dişin güzel bir görüntü kazanmasının yanında muhtemel plak oluşumuna karşı korunmasına yardımcı olmaktadır.