Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Diş şeffaflaşması nedenleri söz konusu olduğu zaman karşımıza çok sayıda farklı sebep çıkmaktadır. Bu aşamada ilk önce diş şeffaflaşmasının ne demek olduğunu biliyor olmak, bu tarz sorunlarla baş etmek konusunda elimizi güçlendirecektir. Peki, diş şeffaflaşması nedir? Diş hastalıklarının belirtisi olarak karşımıza çıkan diş şeffaflaşması nedenleri nelerdir? İşte merak ettiğiniz ayrıntılar!
Diş Şeffaflığı Nedir?
Şeffaf olan dişler, ciddi diş hastalıklarının bir göstergesi olabilir. Diş şeffaflığı, dişlerin normalden daha şeffaf hale gelmesi durumu olarak tanımlanmaktadır. Bu, mine hipoplazisi, dentinogenez imperfekta veya diğer koşullara bağlı olarak gelişebilmektedir. Florozis veya tütün kullanımı ile lekelenen dişler de yarı saydam hale gelebilir. Bu pek de istenmeyen bir durumdur!
Diş minesindeki erozyondan kaynaklana diş şeffaflığı, dişin renginin koyulaşmasına neden olan mine ve dentin yoğunluğunun artmasıyla oluşmaktadır. Bu arada diş minelerinin insan vücudundaki en güçlü yapı olduklarını hatırlatmakta fayda vardır. Ancak bu sağlam yapı bile bazı durumlarda zayıflayabilmektedir. Peki, diş şeffaflığının nedenleri nelerdir? İş detaylar!
Diş Şeffaflaşması Nedenleri Nelerdir?
Diş şeffaflığına, diş minesi ve dişin ana yapısal bileşenlerinin içinde anormal florür birikimini ifade eden floroz adı verilen bir durum neden olmaktadır. Florozun en yaygın nedeni, çocukluk döneminde aşırı florür tüketimidir. İçme suyundan flor alımının yanı sıra florür içeren diş ürünleri, takviyeler ve ağız hijyeni amacıyla kullanılan topikal preparatlar gibi başka kaynaklar da vardır. Bu durum, genetik, sağlık koşulları ve yaşam tarzı alışkanlıkları gibi diğer faktörlerden dolayı da ortaya çıkabilir.
Diş şeffaflığına dentinogenez imperfekta ve mine hipoplazisi gibi genetik bozuklukların yanı sıra enfeksiyonlar, travma ve kötü ağız hijyeni neden olabilir. Esasında burada kesin neden, bireysel duruma bağlıdır. Diş çürümesi ve erozyonu teşvik eden şekerler ve asitli gıdalar gibi diyet faktörleri de diş şeffaflaşması nedenleri arasında yer almaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında aşağıda sıraladığımız sebepler; diş şeffaflaşmasının nedenleri arasında yer almaktadır;
Kalıtsal hastalıklar
Dişlerde ufalanma veya çatlama gibi travmalar
Hamilelik veya menopoz gibi hormonal değişiklikler
Bazı ilaçlar da kullanılan ilacın türüne bağlı olarak dişlerin şeffaf veya opak olması
Bir dişin üç katmanı vardır. Bunlar dış mine, iç dentin ve kök pulpa dokusudur. Diş şeffaflığı, bu katmanlardan herhangi birinde veya üçünde birden bir sorun olduğunda ortaya çıkabilir. Özellikle ilaç kullanımlarından kaynaklı olarak şeffaflaşan diş sorunuyla sıklıkla karşılaşmak mümkün olmaktadır. Örneğin, bazı antibiyotikler, dişlerinizi daha saydam hale getirebilirken, penisilin dişlerinizi daha opak hale getirebilir.
Diş şeffaflığı, diş minesinin tam olarak oluşmadığı bir durumdur. Birkaç faktörden kaynaklanabilir, ancak en sık genetik yatkınlığı olan çocuklarda görülür. Dişlerdeki mine ağzınızdaki en sert dokudur ve alttaki dentini korur. Dentin, dişleri desteklemek ve korumak için gerekli olan sinirleri, kan damarlarını ve bağ dokusunu içermektedir. Burada bir şeffaflaşma oluşması, dişleri de zayıflatacaktır.
Bazı insanlar, diş şeffaflığı geliştirmelerini diğerlerinden daha olası kılan genlerle doğarlar. Bu, her iki ebeveynde de bu durum olmasa bile olabilir. Çünkü her ebeveynde iki grup gen vardır. Çocuklarına yalnızca bir gen çifti geçebilir. Bir de bazı hastalıkların diş şeffaflaşmasını tetiklediğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Çölyak hastalığı veya Down sendromu gibi bazı hastalıklar diş oluşumunda sorunlara neden olabilir.
Diş Şeffaflığının Belirtileri Nelerdir?
Diş Şefaflığının Belirtileri
Diş Şeffaflığınız varsa, dişlerinizin yarı saydam veya şeffaf göründüğünü fark edebilirsiniz. Dişlerinizin arasında beyaz bilyeler yerine şeffaf bilyeler varmış gibi görünebilir! Aşağıdaki belirtiler diş şeffaflığı söz konusu olduğu zaman karşımıza çıkmaktadır;
Tutarsız diş rengi
Dişlerde beyaz lekeler
Dişlerde ağrısız kırıklar
Yiyecekleri düzgün çiğnememe
Dişlerde sararma veya kahverengimsi lekeler
Her diş yüzeyinde bantlar olarak görünen renk değişikliği
Bütün bu bilgiler ışığında diş şeffaflığı, dişlerde renk değişikliğine ve hassasiyete yol açabilen bir durumdur. Dişler normalde yarı saydamdır. Ancak opak olduklarında diş hastalıklarının veya travmanın bir göstergesi olabilir.