Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
HomeBlogÇocuklarda Amputasyon Tedavisi ve Uygulanışı
Çocuklarda Amputasyon Tedavisi ve Uygulanışı
Çocuklarda ampütasyon, süt dişlerinin işlevselliğinin devam etmesi için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Çocukların dişlerinde meydana gelen çürükler, dişin merkezine kadar ilerlemiş ve dişi besleyen yapılara (sinirlere) ulaşmışsa ampütasyon yapılarak çürük oluşumuna neden olan bakteriler uzaklaştırılmakta. Bu nedenle çocuklarda ampütasyon tedavisi önemli bir yere sahiptir.
Çocuklardaki süt dişleri yetişkinlerde olan kalıcı dişler kadar dayanıklı değillerdir. Bu nedenle fazla şeker yemek, ağız ve diş bakımını aksatmak veya yetersiz yapmak gibi etkenlerden dolayı süt dişleri daha kolay çürümektedir. Daha kolay çürümesi demek çürüklerin diş sinirlerine daha hızlı ve kolay şekilde ulaşması anlamına gelir. Eğer diş canlı yapısını kayıp ederse, şişmeler ve ağrılar başlar. Bu belirtiler ile diş hekimine başvurulduğunda ise kanal tedavisi değil çocuklarda ampütasyon tedavisi yapılarak, sorun çözüme kavuşturulur.
Çocuklarda Ampütasyon Tedavisi Uygulanışı
Çocuklara uygulanan ampütasyon tedavisi çoğunlukla süt azı dişlerine uygulanırken, 6 yaş dişleri olarak bilinen kalıcı ve büyük azı dişlerine yapılmakta. Süt dişlerine uygulanan ampütasyonda, çürüyen diş dokusu ve bu dokunun zarar verdiği sinir ve damarlar uzaklaştırılarak tedavi amaçlanır. Dişin canlı kalması ve ağız içinde işlevselliğinin devam etmesi ampütasyon tedavisinin amaçlarındadır. Çocuklarda ampütasyon tedavisi yapılmadan önce ilgili dişe anestezi yapılır. İşlem sırasında herhangi bir ağrı duyulmaz.
Tedavi esnasında hekim dişin görünen yerlerdeki kronları ve çürükleri titizlikle temizler, ayrıca sinir dokusuna girerek temizliğini sağlar. Ancak köklerde olan sinirlere ve damarlara dokunulmaz. Tedavi sırasında dişe özel sıvılar enjekte edilmekte. Dişin dolgusu ise normal dolgular gibi yapılmaktadır. Ampütasyon tedavisi iki şekilde yapılabilir. Bunlar; süt dişlerine ampütasyon ve normal dişlere ampütasyon tedavisidir. Bazı vakalarda enfeksiyon çok fazla ilerlemiş olabilir. Bu gibi durumlarda dişin çekilmesi ve ardından yer tutucu tedavisi gündeme gelebilir.
Ampütasyon Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Çocuklarda ampütasyon tedavisine başlanmadan önce hekim dişte oluşan çürüğün ne kadar ilerlediğine ve sinirlerin ne durumda olduğunu detaylı olarak incelemek ister. Diş çekimi gerekiyorsa panoramik röntgen ile görüntüleme yapılmalı. Alttan gelen kalıcı dişin yapısı ve durumu ayrıntılı incelenerek, süt dişinin kökü kalıcı dişe ne derece etki ediyor diye araştırılmalıdır.
Gereken tedavi yapılmazsa yani süt dişi ampütasyon tedavisi veya yer tutucu tedavileri yapılmazsa; dişlerin çekilmesinden dolayı her iki tarafta boşluk oluşacak ve dişler bu çekim boşluklarına eğilecek veya bu boşluklara doğru ilerleme yapabileceklerdir. Ayrıca altta olan ve gelecek dişin ihtiyacı olan yerde bu şekilde kayıp edilmiş olur. Bu durum ise dişlerde çapraşıklık ve ordonti problemlerine neden olarak ek tedaviler getirecektir. Süt dişlerin işlevselliği ve kalıcı dişlerin sağlığı için kesinlikle ampütasyon gerekmekte.
Süt Dişlerine Yapılan Ampütasyon Tedavisi Ağrılımı?
İşlem lokal anestezi kullanılarak yapılacağı için herhangi bir ağrı veya acı hissedilmez. Aslında bu işleme yarım kanal tedavisi gibidir. Yani yarı kanal yarı dolgu işlemidir. Kanal tedavisine göre daha kısa süren ve basit bir işlemdir.
Süt Dişlerine Yapılan Amutasyon
İşlem Sonrası Ağrı Olur mu?
Ampütasyon tedavisinden sonra bir iyileşme dönemi olacaktır. Diş çekimi veya kanal tedavisi sonrasında yaşanan ağrı gibi ağrılar söz konusu değildir. Sadece tedavi sonrasında dişte hassasiyet meydana gelecektir.