Dentbalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; uzman kadrosu ve üst düzey fiziksel şartları
Ortodontiyle hayalinizdeki gülümsemeye kavuşun! Uzman ekibimizle birlikte dişlerinizi düzeltmek ve estetik bir gülümseme elde etmek için buradayız. Kendinizi daha güvenli hissedeceğiniz bir gülümsemeyle hayata gülümseyin. #ortodonti#gülümsemedönü#estetikdişle#özgüv... See MoreSee Less
Ağız ve diş sağlığınızı ücretsiz olarak kontrol edelim! Uzman ekibimizle yapılan muayenelerle, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını kontrol ediyoruz. Sağlıklı bir gülümseme için sizleri bekliyoruz. Randevu almayı unutmayın! #ağızvedişsağ#ücretsizmuayen#sağlıklıgülü#dişsağlığıkon... See MoreSee Less
Şeffaf plak çözümleri çarpık diş sorunları, çene kapanış bozuklukları, hatalı diş sürümleri ve diş aralarında görülen ayrık durumlarında genellikle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan tedavi yöntemidir.
#invisalign #dişteli #şeffafdişteli #enisgüray #ortodonti #dişhekimliği #ortodontiktedavi #şeffafplak #bruksizm #diştedavisi #çarpıkdiş #dişkaybı #lingualdişteli...
Diş taşı temizliği ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve dişetlerine zarar verir.
#diştaşı #diştaşıtemizliği #ağızkokusu #dişbakımı #hollywoodsmile #gülüştasarımı #dentist #dişhekimi...
Erken yaşta farkedilen diş bozuklukları ve düzensizlikler Ortodonti uzmanı tarafından teşhis ve tedavi edilebilir 🦷
#ortodonti #ortodontitedavisi #şeffafplak #invisalign #şeffafplaklarlaortodonti...
Çoçuklarınız için Evde yapılan ağız bakımının yanı sıra koruyucu diş hekimliği tedavileri de uygulanmalıdır. Çürük dişler mevcut ise tedavileri yapılmalıdır.
#çocukdiş #cocuk #dis #çocukdişhekimi #çocukdişhekimliği #pedo #pedodonti #cocukdishekimi #çocukdişdoktoru...
Diş ipi kullanımı tartar ve plak oluşumunu engelleyip, ağız temizliğine önemli etkende yardımcı olması gibi bir çok yararı bulunmaktadır.#diş#dişhekimi #dişdoktoru #estetikdiş
#estetikdişhekimliği #estetikdental #estetikdentalgroup #dişipi
#kanaltedavisi #kanaltedavisiuzmanı...
Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
#10kasım #Atatürk...
Sıklıkla rastladığımız karbonat, limon yada farklı malzemeler kullanılarak evde yapılan diş beyazlatma işlemi zararlıdır. Limon asidik yapısı dolayısı ile dişleri aşındırır . Karbonat ise diş minesine zarar verir.
#dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #dişbeyazlatma #dişçi...
Aile içi yaşam alışkanlıkları ve kişilerin genetik dizimi dikkate alındığında yaşanan diş çürüğü sorunları genetik kaynaklı olabilir. Ailerinde diş ürüğü vakalarının sıklıkla görülen bireyler düzenli diş kontrolü ve düzenli diş fırçala , diş ipi ve ağız gargarası kullanımında daha dikkatli olmalıdır. #dişhekimi #diş #dentist #implant #gülüştasarımı #dişkliniği #zirkonyumdiş #dentistry #estetikdiş #ankara #dişbeyazlatma #dişçi #zirkonyum #estetik #dental #dişdoktoru...
Doğru ve zamanında müdahale edilen kanal tedavisi ile çürümüş yada enfekte olmuş dişlerinizin tedavisi mümkün.
#diştedavileri #dişbakımı #diştaşı #dişparlatma #dişçi #dişbeyazlatma #disbeyazlatma #beyazdişler #kanaltedavisi...
Doğuştan gelen diş dizilimi bozuklukları, dişeti problemleri, diş renginde oluşan renk bozulmaları kişinin günlük hayatta sosyal iletişimini ve özgüven duygusunu olumsuz anlamda etkiler. Güzel ve özgüvenli bir gülümseme için diş estetiği tedavileri hakkında kliniğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
#estetikdiş #endodontics #dental #dentalesthetics #dentistry #dentist #smile #smiledesign #yaprakporselen #dişbeyazlatma #emax #laminate #gülüştasarımı...
🦷20'lik diş operasyonları dişin durumuna göre belirlenmelidir.
📌 Eğer 20’lik dişiniz sağlıklı ve kullanılabilir durumdaysa çekilmek zorunda değildir.
📌 Düzenli yada yeteri kadar temizlenmeyen 20’lik hızlıca çürüyebilir ve ağızda koku oluşmasına yol açabilir. Böyle bir durumda hemen müdahale edilmelidir.
📌 20'lik dişler azı dişi olarak adlandırdığımız kök dişlere yaslanarak zarar verici bir konumda olabilirler, bu durumda müdahale gerekli görülebilir.
#20likdiş #dişçekimi #dentist #dişhekimi...
Farklı nedenlerden dolayı karşımıza çıkan boğaz kuruluğu farklı önlemler neticesinde engellenebilen bir rahatsızlıktır. Yaşayan kişiye gıdıklayıcı ve kuru bir his veren boğaz kuruluğu rahatsızlığı basit bir sorun olarak algılanmaktadır. Ancak bu problem kişinin hayat kalitesini ciddi oranda düşürebilmektedir. Bazı durumlarda yutkunma zorluğu da eşlik etmektedir. Bu sorunla baş ederken nasıl hareket edileceğini bilmek önemlidir. Kesin tanı ve tedavi için kesinlikle uzman doktora gitmekte yarar vardır.
Sorun, çoğunlukla tükürük bezlerinin iyi çalışmaması ya da yetersiz işlevi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Yiyecek artıklarını gidermek ve ağız sağlığını koruma bağlamında tükürük oldukça önemlidir. Bu nedenle bu sorunu yaşayan kişiler ileride diş çürükleri gibi daha ciddi sorunlarla da karşılaşabilmektedir. Sorun görmezden gelinmemeli ve doğru bir tedavi uygulanmalıdır. Boğaz kuruluğu sorunu görmezden gelmek çok daha büyük sorunları tetikleyebilmektedir.
Kuruluk hafif bir seyir gösteriyorsa su tüketimini mümkün olduğu kadar arttırmak etkili olacaktır. Boğazın nemlendirilmesi ve dinlendirilmesi bu tür sorunlarda yeterli olmaktadır. Kuruluk söz konusu olduğu zaman yaygın sebeplerin başında susuz kalmak geliyor. Suyun yanı sıra çorba ve bitki çayları gibi sıcak içecekler boğazı rahatlatmada kullanılabilir. Fazla konuşmamak da kasları dinlendireceği için öneriler arasındadır.
Boğaz Kuruluğu Ve Ağrısına Ne İyi Gelir?
Yutkunma zorluğu ve boğaz ağrısı için evde uygulanabilecek bazı yöntemlerden bahsetmek mümkündür. Bunların hafif semptomlarda etkili olacağını unutmamak gerekiyor. Şiddetli yaşanan durumlarda uzman hekime başvurmak elzemdir. Soğuk algınlığı ve alerji gibi durumlarda doktorun reçete edeceği ilaçlar kullanılmalıdır. Boğaz kurumasında yaygın bazı belirtiler vardır. Bunları şöyle sıralamak mümkündür:
Boğazda yapışkan ve kuru his
Sık susama davranışı gösterme
Dudak çatlakları ya da ağız içi ve kenarlarında yaralar
Ağız içinde ve dilde yanma yahut karıncalı his
Fazla kırmızı dil
Konuşurken rahatsız hissetme
Tat alma, çiğneme ve yutma zorluğu
Ağız kokusu
Boğazda ağrı ve kimi durumda ses kısıklığı
Çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan bu sorunun çözümünde hekim temelde yatan probleme odaklanmaktadır. Alınan bir ilaçtan ötürü bu sorun yaşanıyorsa hekimle görüşerek ilacın dozunu azaltabilir ya da başka bir ilaca geçebilirsiniz. Sıklıkla tedavi için yazılan ilaçlardan biri de ağız gargaraları olmaktadır. Bunlarla çözüme kavuşmayan sorunlarda ise tükürük salgısını uyaran ilaçlarla hasta desteklenebilmektedir.
Boğaz Kuruluğu Neyin Belirtisi?
Boğazda yaşanan bu tür sorunları neden olan farklı etkenler vardır. Bunlar kuruluğun ne zaman başladığı ve ne kadar sürdüğüne göre değişiklik gösterecektir. Uykudan uyanıldığında hissedilen kuruluk genellikle uyku sırasında ağızdan nefes alındığı için yaşanmaktadır. Burun tıkanıklıkları ya da uyku pozisyonu dolayısıyla ağızdan nefes almak zorunlu olabilir. Çözümü su içerek boğazı ıslatmaktadır.
Tükürük ayrıca ağız florası içinde bulanan mantar ve bakterileri de kontrol altında tutarak enfeksiyonların önüne geçmektedir. Doğru oranda tükürük salgılayamamak rahatsız edici bir durumdur. Öte yandan kullanılan bazı ilaçlar da yan etki olarak boğaz kuruluğu yapabilmektedir. Aynı şekilde bazı tedavi yöntemleri de, radyasyon almak gibi, bu soruna neden olabilmektedir.
Boğaz Kuruluğu Neyin Belirtisi?
Bazı yöntemler kullanarak boğaz ağrısını hafifletmek mümkündür. Şekersiz sakız çiğnemek ya da draje emmek bunlardan bir tanesidir. Florür içeren bir diş macunuyla ağız temizliği yapmak ve yine florür içeren gargaralar kullanmak etkili olacaktır. Diş hekimini düzenli aralıklarla ziyaret ederek ağız sağlığınızı korumak da önemlidir. Yapabileceğiniz kadar burundan nefes almanız da diğer öneriler arasındadır. Odadaki nem miktarını düzenleyen buhar cihazları kullanmak yardımcı olacaktır.
Ağız Kuruluğu Hangi Hastalığın Belirtisi?
Önlem alınması gereken sorunlardan biri olan ağız kuruluğu tedavi edilmezse pamukçuk gibi ağız enfeksiyonu ve diş eti hastalıklarına sebep olabilmektedir. Ayrıca diş çürüğü riskini de arttırır. Bu nedenle geciktirmeden önlem almak yerinde bir davranış olacaktır. Ağız kuruluğu yaşayan kimselere takma diş takılması da zor olacaktır.
Yaşanan soğuk algınlığı ve bazı alerji türleri de bu sorunun kaynağı olabilir. Ayrıca tükürük bezlerindeki bir problem nedeniyle de bunu yaşamak mümkündür. Bunlar ciddi sorunların belirtisidir. Ayrıca küf, polen, toz, duman ve hayvan döküntüsü gibi alerjiler de kuruluğa sebebiyet verebiliyor. Soğuk algınlığı ve alerji kaynaklı durumlarda kuruluğa burun akıntısı da eşlik edebilmektedir.
Ameliyat yahut kaza sonucunda boyun ve kafa bölgesinde sinir hasarı olursa da bu sorunun gözlenebilir. Aşırı terleme, ishal, kan kaybı ve ateş gibi durumlarda da ağız kuruluğu yaşanabilmektedir. Tütün çiğneme ya da sigara içme alışkanlığı olan kimselerde bu sorunun daha sık görüldüğü söylenebilir. Ameliyatla tükürük bezlerinin alınması da kuruluğu tetikler.