Diş eti çekilmesi diş çürüklerine yol açabilen ciddi bir sorundur. Dişlere yeterli bakım yapılmadığı zaman, dişeti iltihabı oluşmaktadır. Bu da diş eti
Dişin Diş Minesi Olarak Adlandırılan Kısmı Diş Kemiklerinden Çok Daha Güçlü ve Dayanıklıdır.
#dişsağlığı #sağlıklıdişler #diştedavisi #dentbalat #dental #dentist...
Şekerli ve asitli besinlerin tüketimini azaltmak
Günde 2 kez 2 dakika dişleri fırçalamak
6 ayda bir düzenli hekim kontrolü
Ağız içi gargarası kullanmak
Düzenli diş ipi kullanmak
#sağlıklıyaşam #sağlıklıgünler#ağız #dental #dentist #dentistry #dentbalat...
Diş teli kullananlar sağlıklı bir ağız bakımı için şunlara dikkat etmeli;
📍 DişHekiminizin Önereceği Özel Bir Diş Fırçası Kullanmalısınız
📍 Düzenli Diş Fırçalama Alışkanlığını Bir Yaşam Biçimi Haline Getirmelisiniz
📍 Diş ipi ve arayüz fırçası kullanmalısınız
#dişteli #dişipi #diştelinedir #diştelikullanımı #dentbalat...
Diş Sızlaması Sorunları Pekçok Sorunun Habercisi Olabilir.
Kırık dişleriniz varsa dişlerde çürük oluşumu başlamış olabilir
Dolgulu Dişlerin Yenilenme Zamanı Gelmiş Olabilir
Dişeti sorunları ve dişeti iltihapları sorunu yaşıyor olabilirsiniz
#diştedavisi #gülüştasarımı #dişbeyazlatma #implantoloji #periodontoloji #pedodonti #endodonti #ortodonti #dentbalat...
🦷 Çoçukluk döneminde geçici dişler olduğu düşünülerek çokta önemsenmeyen süt dişleri, aynı kalıcı dişler gibi önemsenmeli ve tedavi edilmelidir. Çoçukluk döneminde önemsenmeyen süt dişlerinin çapraşık diş sorunları, çene gelişiminde bozukluklar, diş çürüklerine neden olabilir. #sütdişleri #çocukdişbakımı #çocuklardadişçürüğü #dentbalat #bursadişhekimi...
Sıkı bir kahve içicisi iseniz ; kahvenin diş sorunları alanında yaratabileceği sorunlara dikkat etmelisiniz.
📍 Kahve koyu pigmenti dolayısı ile dişlerinizde kalıcı lekeler yaratabilir.
📍 Sık kahve tüketimi, ağız içinde bakteri üretimi için gereken ortamı oluşturduğu için ağız içindeki tükürük üretimini engeller
📍 Sık kahve tüketimi yapıyorsanız muhakkak Her gün en az iki kez fırçaladığınızdan ve diş ipi kullandığınızdan emin olun. Bu alışkanlıklar basit görünebilir, ancak çürükleri yakalamak ve önlemek için düzenli kontroller ve temizlikler için diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.
#estetikdishekimligi #disdokturu #dishastaliklari #diştedavisi #gülüştasarımı #dişbeyazlatma #implantoloji #periodontoloji...
İmplant uygulamalarında yeterli kemik olmaması durumunda blok adı verilen kemik parçaları eklenerek yada kemik tozu kullanılarak ihtiyaç duyulan kemik yüksekliği elde edilir. 😉👍
#sağlıklıgünler#ağız #dental #dentist #dentistry #teeth #ortodonti...
Diş çürüklerinin dişin sinirine kadar geldiği aşamada dolgu yeterli bir tedavi değildir. Böyle durumlarda diş kökündeki sinirler çıkartılır ve dişin sağlıklı bir yapıya kavuşması sağlanmış olur.
#dişbeyazlatma #dolgu #kanaltedavisi #çenecerrahisi #implantdiş #teltedavisi #dentbalat...
Ortognatik (çene) cerrahi, ileri derece çene iskelet yapısı bozuk olan hastalarda hem fonksiyonelliğin (çiğneme, konuşma) hem de estetik görünümün iyileştirilmesi için diş hekimliği branşlarından ortodonti ve çene cerrahisinin birlikte yürüttükleri tedavi yöntemidir.
#çenecerrahi #ortognatikcerrahi #ortognatik #dentbalat #bursadishekimi...
Doğal, sağlıklı ve estetik bir ağız ve dişler ile güvenle gülümseyin!🤗
#dishekimi #disklinigi #dişbeyazlatma #bursadişdoktoru #estetikdişhekimliği #dentbalat...
HomeBlogSağlıklı Protez Kullanımı İçin Bunlara Dikkat Edin
Sağlıklı Protez Kullanımı İçin Bunlara Dikkat Edin
Diş protezi, dişsiz veya yarı dişsiz kişilerin dişsizlik problemini çözmek adına kişinin ağız yapısına özel tasarlanan materyaldir. Bir kalıbın üzerine oturtulan eksik dişler, hastanın ağzına yerleştirilir. Diş protezi, birçok çeşitte uygulanabilir. Bu çeşitlerin hangisi hasta için kullanılırsa kullanılsın, hastanın dikkat etmesi gereken konular vardır.
Diş Protezi Nedir?
Dişler, birçok neden yüzünden eksilebilir. Bu nedenlerden bazıları; Çürüme, kırılma veya yaşın ilerlemesi ile birlikte çekilmesi olabilir. Eksilen dişler; İnsanın dış görünüşünü, diksiyonunu ve sindirim sistemini büyük ölçüde etkileyebilir. Bu gibi sıkıntıların yaşanmaması için dişleri eksik olan veya hiç olmayan kişilere diş protezi yöntemi uygulanır.
Diş protezi, kişinin eksik dişlerinin yerine gelecek dişlerin üzerinde yer alan veya hiç dişi olmayanların çene yapısına oturarak yapay diş imkanı sağlayan bir aparattır. Bu aparat sayesinde olmayan dişlerin yeri doldurur ve hastanın sağlığı açısından önemli etkide bulunur.
Diş protezi, iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Bunlardan birinin adı, hareketli protez olurken diğerinin adı sabit protezdir. Diş eksikliği yaşayan hastalarda kullanılan iki farklı protez çeşidi de kendi içlerinde farklı kollara ayrılmaktadır.
Diş Protezi Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler
İnsan vücuduna ait olmayan bir şeyin vücut içerisinde tutulması ve ağızda olması sebebiyle, diş protezi kullanan kişiler, bazı sorunlar yaşayabilir. Bunun yanı sıra kullanmaya alışılması zor olsa da zamanla ağızda olduğu bile unutulacaktır. Diş protezi kullanıyorsanız veya kullanacaksanız dikkat edilmesi gereken konuları bilmeniz sizin için daha yararlı olacaktır.
Vücutta olan kan dolaşımının değişmesiyle diş protezi olan kişiler, protezlerinin ağzına büyük gelip sığmadığını veya küçük gelip düşeceğini hissedebilirler. Bu durum zaman geçtikçe düzelecektir.
Ağız, yapısı gereği içerisine bir şey aldığında daha çok tükürük üretir. Diş protezi, ağız içerisinde bulunduğu için kullanan kişinin tükürük bezleri ilk başta oldukça fazla çalışır. Bu durum, ağız birkaç gün içerisinde diş protezine alıştıktan sonra geçecektir.
Diksiyonda da bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıların başlıca nedeni, eksik dişlerin yerinin dolmasıdır. Dil, zamanla eksik dişlerin yerinin dolduğuna alıştıktan sonra bu durum da düzelecektir.
Üst diş protezi, alışılması daha kolay olan protezdir. Çünkü; Damağın altında dil olduğu için daha az yer vardır fakat üst damakta herhangi bir şey olmadığı için alışılması daha kolay olmaktadır. Bunun yanı sıra alt diş protezi de belli bir süre sonra rahatsız etmeyecektir.
Muhtemelen ilk 7 aydan sonraki süreçte diş protezi her zaman yerine tam oturmayacaktır. Zamanla şekil değişikliğine uğrayan protez, yerine oturmazsa diş hekimine başvurulması gerekir.
Alt diş protezinin ortası mutlaka açık olmalıdır. Açık olmasının avantajları varken aynı zamanda dezavantajları da bulunmaktadır. Üst proteze göre sağlamlığı daha az olan alt diş protezi, temizlenirken dikkatli tutulmalı ve düşüp kırılması engellenmelidir.
Diş protezi kullananların protez temizliği yaparken asla sıcak su kullanmaması gerekir. Aksi takdirde protez zarar görebilir.
Protez kullanan kişi, öksürürken ya da hapşırırken ağzını mendille veya başka bir şeyle kapatmalıdır. Çünkü; Diş protezi, çıkarabilir bir kullanıma sahip olduğu için bir anda fazla nefes çıkmasına neden olan durumlarda ağızdan fırlayabilir ya da yerinden çıkabilir. Ağzın kapatılması bu durumu engelleyecektir.
Verilen listede belirtilen maddelere uymanız, hem proteze alışmanız hem de protezin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bilgiler, eğer diş protezi kullanmaya başlamadıysanız, başladığınız zamanda sizlere yardımcı olacaktır. Protez kullanmanın hem görünüş olarak hem de sağlık açısından birçok yararının olduğunu unutmayın ve ihtiyaç duyuyorsanız kullanmaktan çekinmeyin.