Diş eti çekilmesi diş çürüklerine yol açabilen ciddi bir sorundur. Dişlere yeterli bakım yapılmadığı zaman, dişeti iltihabı oluşmaktadır. Bu da diş eti
Dişin Diş Minesi Olarak Adlandırılan Kısmı Diş Kemiklerinden Çok Daha Güçlü ve Dayanıklıdır.
#dişsağlığı #sağlıklıdişler #diştedavisi #dentbalat #dental #dentist...
Şekerli ve asitli besinlerin tüketimini azaltmak
Günde 2 kez 2 dakika dişleri fırçalamak
6 ayda bir düzenli hekim kontrolü
Ağız içi gargarası kullanmak
Düzenli diş ipi kullanmak
#sağlıklıyaşam #sağlıklıgünler#ağız #dental #dentist #dentistry #dentbalat...
Diş teli kullananlar sağlıklı bir ağız bakımı için şunlara dikkat etmeli;
📍 DişHekiminizin Önereceği Özel Bir Diş Fırçası Kullanmalısınız
📍 Düzenli Diş Fırçalama Alışkanlığını Bir Yaşam Biçimi Haline Getirmelisiniz
📍 Diş ipi ve arayüz fırçası kullanmalısınız
#dişteli #dişipi #diştelinedir #diştelikullanımı #dentbalat...
Diş Sızlaması Sorunları Pekçok Sorunun Habercisi Olabilir.
Kırık dişleriniz varsa dişlerde çürük oluşumu başlamış olabilir
Dolgulu Dişlerin Yenilenme Zamanı Gelmiş Olabilir
Dişeti sorunları ve dişeti iltihapları sorunu yaşıyor olabilirsiniz
#diştedavisi #gülüştasarımı #dişbeyazlatma #implantoloji #periodontoloji #pedodonti #endodonti #ortodonti #dentbalat...
🦷 Çoçukluk döneminde geçici dişler olduğu düşünülerek çokta önemsenmeyen süt dişleri, aynı kalıcı dişler gibi önemsenmeli ve tedavi edilmelidir. Çoçukluk döneminde önemsenmeyen süt dişlerinin çapraşık diş sorunları, çene gelişiminde bozukluklar, diş çürüklerine neden olabilir. #sütdişleri #çocukdişbakımı #çocuklardadişçürüğü #dentbalat #bursadişhekimi...
Sıkı bir kahve içicisi iseniz ; kahvenin diş sorunları alanında yaratabileceği sorunlara dikkat etmelisiniz.
📍 Kahve koyu pigmenti dolayısı ile dişlerinizde kalıcı lekeler yaratabilir.
📍 Sık kahve tüketimi, ağız içinde bakteri üretimi için gereken ortamı oluşturduğu için ağız içindeki tükürük üretimini engeller
📍 Sık kahve tüketimi yapıyorsanız muhakkak Her gün en az iki kez fırçaladığınızdan ve diş ipi kullandığınızdan emin olun. Bu alışkanlıklar basit görünebilir, ancak çürükleri yakalamak ve önlemek için düzenli kontroller ve temizlikler için diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.
#estetikdishekimligi #disdokturu #dishastaliklari #diştedavisi #gülüştasarımı #dişbeyazlatma #implantoloji #periodontoloji...
İmplant uygulamalarında yeterli kemik olmaması durumunda blok adı verilen kemik parçaları eklenerek yada kemik tozu kullanılarak ihtiyaç duyulan kemik yüksekliği elde edilir. 😉👍
#sağlıklıgünler#ağız #dental #dentist #dentistry #teeth #ortodonti...
Diş çürüklerinin dişin sinirine kadar geldiği aşamada dolgu yeterli bir tedavi değildir. Böyle durumlarda diş kökündeki sinirler çıkartılır ve dişin sağlıklı bir yapıya kavuşması sağlanmış olur.
#dişbeyazlatma #dolgu #kanaltedavisi #çenecerrahisi #implantdiş #teltedavisi #dentbalat...
Ortognatik (çene) cerrahi, ileri derece çene iskelet yapısı bozuk olan hastalarda hem fonksiyonelliğin (çiğneme, konuşma) hem de estetik görünümün iyileştirilmesi için diş hekimliği branşlarından ortodonti ve çene cerrahisinin birlikte yürüttükleri tedavi yöntemidir.
#çenecerrahi #ortognatikcerrahi #ortognatik #dentbalat #bursadishekimi...
Doğal, sağlıklı ve estetik bir ağız ve dişler ile güvenle gülümseyin!🤗
#dishekimi #disklinigi #dişbeyazlatma #bursadişdoktoru #estetikdişhekimliği #dentbalat...
HomeBlogSağlıklı Diş Eti İçin İlk Adım Ağız Temizliği
Sağlıklı Diş Eti İçin İlk Adım Ağız Temizliği
Her birey, sağlıklı bir diş etine sahip olmak ister. Fakat ağız bakımı ihmal edildiği zaman diş etinin sağlıklı olması imkansızdır. Bu yüzden sağlıklı diş eti için ilk adım ağız temizliği olmaktadır. Ağız sağlığına dikkat edilmemesi sonucunda en çok karşılaşılan sorunlardan birisi diş eti iltihabı olmaktadır.
Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?
Ağız bakımı yaparken kullanılan en önemli malzemeler; Diş fırçası ve diş macunu olmaktadır. Bunların yanı sıra birçok farklı malzeme kullanmanız, diş ve ağız sağlığınız açısından yararlı olacaktır. Bu konuda yapacağınız bazı hatalar ağız ve diş sağlığınızı tehlikeye atabilir. Bu yüzden aşağıda yer alan kuralları uygulayarak ağız bakımı nasıl yapılır? Konusuna hakim olabilirsiniz.
Diş Fırçası Değiştirmek
Bir diş fırçasının kullanım ömrü genelde 200 kere olarak ayarlanır. Bu da günde 3 kere diş fırçalayan bir insan için yaklaşık 2 aya denk gelmektedir. Bu yüzden dişini fırçalayan herkesin diş fırçasını 2 aya bir yenilemesi gerekir. Aksi takdirde diş fırçasının kılları yıprandığı ve kıvrıldığı için etkili bir temizleme yapılamayacak ve dişlerinizin arasında besin artığı kalmasına neden olacaktır. Besin artıkları dişlerin çürümesine yardımcı olan en büyük etkenlerdir.
Dişleri Yeteri Kadar Fırçalamak
Her zaman dişlerin 2 dakikanın altında fırçalanmaması gerekir. Fakat kimse bunun neden olduğunu merak etmez. Bunun sebebi; Diş macununda bulunan florürün diş minesine ulaşma süresidir. Normal bir insanın bütün dişlerini fırçalaması ortalama 45 saniye sürecektir. Ancak 2 dakika üzeri fırçalamalar sayesinde diş minesine florür ulaşır ve ağız temizliği tam anlamıyla sağlanır.
Dişleri Doğru Açı ile Fırçalamak
Diş fırçalarken diş fırçasının diş etine değdiğini çoğunuz fark etmiştir. Yanlış açı ile diş fırçalandığı zaman diş etine zarar verme ihtimali yüksek olduğu gibi, ağız sağlığı da tam anlamıyla sağlanamayacaktır. Diş fırçalamak için en doğru açı 45 derece olacaktır. Uzmanlar tarafından araştırılmış olan bu bilgi herkesin kullanması gereken açıdır. Bu açı sayesinde diş etinin kenarına sıkışan besinler de temizlenecektir.
Diş Eti Hastalıkları Neden Olur?
Her sağlıklı diş etinin açık pembe renkte olması gerekir. Böyle olmayan çoğu diş etinin çeşitli sorunları olabilmektedir. Diş eti sorunlarının olmasındaki başlıca sorun; Diş eti ile diş arasındaki yerde besin artıkları kalmasıdır. Bu besin artıkları aracılığı ile o bölgede bakteriler çoğalır. Bakteriler sebebiyle de diş eti iltihaplanması gerçekleşir.
Sağlıklı diş eti için ilk adımın ağız temizliği olmasının sebebi; Diş etinin ağız temizliği olmadığı zaman hastalık kapması ile alakalıdır. Sağlıklı bir diş eti istiyorsanız ilk olarak diş fırçası, diş macunu ve diş ipine ihtiyacınız olacaktır. Her gün kullanmanız gereken bu malzemeleri yanınızdan eksik etmemenizde fayda vardır. Ayrıca; Diş etinde oluşacak olan iltihabın çene erimesine kadar yol açabileceğini unutmamalısınız.