İmplant nedir? İmplant; noksan dişlerin yerine konması için ihtiyaç duyulan, çene içine yerleştirilen vida şeklindeki suni diş köküne verilen genel addır. Bu anlamda implantlar doku uyumu nedeni ile diş hekimliğinde kullanımı yaygın olma sebebidir. İmplant uygulamasının en avantajlı yanlarından biri de komşu dişlere zarar vermemesidir.
Yani İmplant komşu dişlere hiç müdahale edilmeden çalışır. İmplant çenede tam bir diş kökü görevi görmektedir. Kişi kendi dişi gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir gülebilir. Tek diş eksikliği, olan ya da hiç dişi olmayan hastalara kadar, pek çok farklı implant uygulaması bulunmaktadır.
Ne Zaman implant Yaptırmak Gerekir?
Diş eksikliği olan insanlar fonksiyonel ve estetik sorun yaşamaktadırlar. Diş eksik olduğu etkili bir çiğneme yapılamamaktadır. Diş kaybı, ağzın kapanışının da değişmesine ve çene ekleminde sorunlara sebep olabilir. İmplant nedir? İmplant eksik olan dişlerin yerine çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış olan vidalara verilen genel addır.
Bunlar alanında uzman olan diş doktorları tarafında Steril ortamlarda yapılacak olan cerrahi bir uygulamayla çene kemiğine yerleştirilirler. Bazen hastanın istemesi ya da doktorun gerekli görmesi gibi durumlarda hastalara genel anestezi uygulanabilmektedir. İmplant uygulamasının yapılması için, öncelikle kişinin implantı destekleyecek kemik yapısına ve sağlıklı diş etlerine sahip olunması gerekir.
Diğer yandan oluşabilen önemli sağlık problemleri, oluşması durumunda kişilerinin kendine olan güvenlerini azaltır. İmplantlar; dişlerini periodontik hastalık, çürük, travma yada farklı bir şekilde yitirmiş insanlarda iyi bir ağız sağlığı için ideal bir seçenektir.
Dişlerin eksik bulunduğu bölgede zaman geçtikçe çene kemiğinde erime Meydana gelir. Diş çekimini implantın uygulanması bu erime miktarını ciddi boyutlarda azaltmaktadır. Komşu dişlerden yardımcı koruyucu kullanım sağlar.
Kimlere İmplant İçin Uygundur?
İmplant nedir? Eksik dişlerin yerine çene içine yerleştirilen, uzun ömürlü ve ömür boyu sorunsuz şekilde olabilen daha fazla titanyumdan meydana getirilen vidalardır. Sağlıklı diş etleri ve çene kemiğinde implantları destekleyebilecek kemik bulunan, ağız bakımına özen gösteren kişiler İmplant yapımında yüksek başarı oranına sahiptir. Kemik kaybı, ileri teknikler uygulanarak İmplant yerleştirilmesi için uygun olması halinde çene kemiğine implantlar yerleştirilebilir.
Kimlere İmplant İçin Uygun Değildir?
- Baş boyun Bölgesinde ışın tedavisi uygulanmış kişiler, ettik
- • Kemik gelişimi, ettik gelişimini tamamlamamış genç kişiler,
- • Sigara Kullanımı sigara kullanmasi çok olan kişiler
- • Ağızda oluşan yaraların iyileşmesi İçin Tedavi görmesi gereken kişiler
- • Diyabet, yüksek tansiyon, hastaları implant için müsait adaylar değillerdir.
İmplant Uygulamasında Nasıl Çalışılır?
İmplant nedir? İmplant çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere yardımcı için yapılan yapay diş kökleridir. İmplant uygulaması çoğunlukla iki aşamada uygulamaktadır. Daha ileri seviyede cerrahi eylem gerekmeyen, standart bir implant Uygulaması İçin çeşitli aşamada implant yerleştirilecek bölgesine yapılacak olan Lokal anestezi yapılarak diş eti dikkatlice kaldırılır. Daha Önceden uygulama yapılma olanlar.
İkinci Aşamasında Uygulamalı İmplant; İmplant kemik İle bütünleşmesi İçin çeneye belli bir zaman bekledikten sonrasında kapalı implantın da açı konumu dişi taklit eden kısmına yerleştirilir ve Protez işlemlerine başlanır.
İmplantlar Protez Ne Zaman Yapılabilir?
İmplant nedir? İmplant, normalde yapay (protez)bir diş için gerekli çene kemiğine yerleştirme sonra, doğal dişin görevi görür. İmplantların yerleştirilmesi için, kemik, kaynaması ileri faaliyetler içindir. Hastalık, kemik kaynamasına sistemik bağlı bağlı halde bir ile altı ay arasında değişen kemik iyileşme süresi gereklidir.
Ağrısız İmplant Operasyonu Nedir?
Ağrısız İmplant operasyonu sırasında herhangi bir müdahale İçin, diş çekimi sırasında tercih edilen lokal anestezi yeterlidir. Ancak birtakım tıbbi gereklilikler görülebilmektedir. Operasyon sonrasını sorunsuzca geçirmiş kişiler için doktor tarafından reçete edilen ağrı kesiciler ile bu süreç daha basit bir şekilde atlatılabilmektedir.
Hastaların yüzünde diş çekiminde duyulandan daha az bir rahatsızlıktan bahsetmektedir. Tedavi bittikten Sonra implantların varlığını hissetmeyeceğinizde gelen doktor öngörüleri içinde yer almaktadır.
İmplant Cerrahisi Tehlikeli midir?
İmplant nedir? Diş tedavi yöntemleri içinde tercih edilme oranı gittikçe artan başarılı bir tedavidir. Oldukça hasta başarılı bir biçimde implant ile tedavi olmaktadırlar. Eksik olan dişlerin estetiğini yine kazanması için tercih edilen tedavi yöntemi, doğal dişlere uygun uygunluk göstermektedir. İmplant cerrahisinin bazı küçük riskleri olabilir. Diş hekiminizin İmplant Cerrahisi hakkındaki bilgiler. İmplant Cerrahisini doğru bir şekilde yapabilecek uzman bir hekimin seçilmesi epey önemli bir önlemdir.
İmplant Hangi Maddeden Yapılır?
İmplant nedir? İmplant kelimesinin anlamı doku içine konur ve ana maddesi titanyumdur. Bir kısım kullanımı ana maddesi ise zirkonyum metalinden oluşur. Ağız sıvılarından etkilenmez ve ağız arasında oluşacak bileşkelere dayanacak genişlikte planlanmıştır. Bazı hususlar maddelerle kaplanan titanyumun doku dostu ayrıcalığı arttırılmış ve iyileştirme süresi kısalmıştır.
İmplantların Doku Reddi Riski Var mıdır?
Yüzey nitelikleri ile ilgili yapılan araştırmalar, titanyumun doku dostu olduğudur. Bu özellik implantın uzun süre kullanılır. İmplantın beden sebebi ile reddedilmesi, istisnai bir durum olmadıkça doku reddi oluşması söz konusu değildir. Değildir. Fakat, iyileşme altında oluşabilecek bazı etkenler; implantın kemik ile birleşmesini engelleyebilir. Buna bağlı halde implant kaybedilebilir. İmplantlar da kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.
İmplantların Uzun Ömürlü Kullanılması İçin Nelere Dikkat Edilmesi?
İyi ve özenli bir ağız bakımı yapılamaması İmplantların kullanım ömrünü olumsuz yönde etkileyebilmektedir. İmplantların tedavisi diş eti iltihaplanarak organik dişe benzer şekilde dişeti hastalıklarının oluşmasına implantların başarısız olması şeklinde önemli problemlere sebebiyet verebilir.
Doğal dişlere bulunmuş olduğu gibi, implantların kullanımı tertipli olarak yapılacak olan bir ağız bakımı gerektirir, rutin kontrollere gitmenizde; implantlarını uzun bir zaman sağlıklı ve uzun ömürlü olarak kullanılması için diş hekiminizden bilgi almanızı öneririz. İmplan Tedavi Süreçleri Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İsterseniz İmplant Tedavisi Sayfamıza Göz Atmalısınız!