Diş eti çekilmesi diş çürüklerine yol açabilen ciddi bir sorundur. Dişlere yeterli bakım yapılmadığı zaman, dişeti iltihabı oluşmaktadır. Bu da diş eti
Dişin Diş Minesi Olarak Adlandırılan Kısmı Diş Kemiklerinden Çok Daha Güçlü ve Dayanıklıdır.
#dişsağlığı #sağlıklıdişler #diştedavisi #dentbalat #dental #dentist...
Şekerli ve asitli besinlerin tüketimini azaltmak
Günde 2 kez 2 dakika dişleri fırçalamak
6 ayda bir düzenli hekim kontrolü
Ağız içi gargarası kullanmak
Düzenli diş ipi kullanmak
#sağlıklıyaşam #sağlıklıgünler#ağız #dental #dentist #dentistry #dentbalat...
Diş teli kullananlar sağlıklı bir ağız bakımı için şunlara dikkat etmeli;
📍 DişHekiminizin Önereceği Özel Bir Diş Fırçası Kullanmalısınız
📍 Düzenli Diş Fırçalama Alışkanlığını Bir Yaşam Biçimi Haline Getirmelisiniz
📍 Diş ipi ve arayüz fırçası kullanmalısınız
#dişteli #dişipi #diştelinedir #diştelikullanımı #dentbalat...
Diş Sızlaması Sorunları Pekçok Sorunun Habercisi Olabilir.
Kırık dişleriniz varsa dişlerde çürük oluşumu başlamış olabilir
Dolgulu Dişlerin Yenilenme Zamanı Gelmiş Olabilir
Dişeti sorunları ve dişeti iltihapları sorunu yaşıyor olabilirsiniz
#diştedavisi #gülüştasarımı #dişbeyazlatma #implantoloji #periodontoloji #pedodonti #endodonti #ortodonti #dentbalat...
🦷 Çoçukluk döneminde geçici dişler olduğu düşünülerek çokta önemsenmeyen süt dişleri, aynı kalıcı dişler gibi önemsenmeli ve tedavi edilmelidir. Çoçukluk döneminde önemsenmeyen süt dişlerinin çapraşık diş sorunları, çene gelişiminde bozukluklar, diş çürüklerine neden olabilir. #sütdişleri #çocukdişbakımı #çocuklardadişçürüğü #dentbalat #bursadişhekimi...
Sıkı bir kahve içicisi iseniz ; kahvenin diş sorunları alanında yaratabileceği sorunlara dikkat etmelisiniz.
📍 Kahve koyu pigmenti dolayısı ile dişlerinizde kalıcı lekeler yaratabilir.
📍 Sık kahve tüketimi, ağız içinde bakteri üretimi için gereken ortamı oluşturduğu için ağız içindeki tükürük üretimini engeller
📍 Sık kahve tüketimi yapıyorsanız muhakkak Her gün en az iki kez fırçaladığınızdan ve diş ipi kullandığınızdan emin olun. Bu alışkanlıklar basit görünebilir, ancak çürükleri yakalamak ve önlemek için düzenli kontroller ve temizlikler için diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.
#estetikdishekimligi #disdokturu #dishastaliklari #diştedavisi #gülüştasarımı #dişbeyazlatma #implantoloji #periodontoloji...
İmplant uygulamalarında yeterli kemik olmaması durumunda blok adı verilen kemik parçaları eklenerek yada kemik tozu kullanılarak ihtiyaç duyulan kemik yüksekliği elde edilir. 😉👍
#sağlıklıgünler#ağız #dental #dentist #dentistry #teeth #ortodonti...
Diş çürüklerinin dişin sinirine kadar geldiği aşamada dolgu yeterli bir tedavi değildir. Böyle durumlarda diş kökündeki sinirler çıkartılır ve dişin sağlıklı bir yapıya kavuşması sağlanmış olur.
#dişbeyazlatma #dolgu #kanaltedavisi #çenecerrahisi #implantdiş #teltedavisi #dentbalat...
Ortognatik (çene) cerrahi, ileri derece çene iskelet yapısı bozuk olan hastalarda hem fonksiyonelliğin (çiğneme, konuşma) hem de estetik görünümün iyileştirilmesi için diş hekimliği branşlarından ortodonti ve çene cerrahisinin birlikte yürüttükleri tedavi yöntemidir.
#çenecerrahi #ortognatikcerrahi #ortognatik #dentbalat #bursadishekimi...
Doğal, sağlıklı ve estetik bir ağız ve dişler ile güvenle gülümseyin!🤗
#dishekimi #disklinigi #dişbeyazlatma #bursadişdoktoru #estetikdişhekimliği #dentbalat...
Diş, canlıların besinleri öğüterek mideye göndermesi için oldukça önemlidir. Besinlerim sindirimi ilk olarak ağızda başladığı için ve bu olay sırasında en önemli öğütücünün diş olmasından dolayı dişler insan hayatında büyük öneme sahip bir parça olmaktadır.
Doğru Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?
Doğru diş fırçalama tekniğine uygun diş fırçalamak isteyen bir kişinin, en aşağı iki dakika boyunca dişlerini fırçalaması gerekmektedir. Ama birçok insan, dişlerinin bu süreye uygun fırçalamamaktadır. Eğer siz de diş fırçalarken 120 saniyeden daha az diş fırçaladığınızı düşünüyorsanız, telefon veya kronometre yardımı ile dış fırçalama sürenizi düzenleyebilirsiniz.
Diş fırçalarken diş etine zarar vermemek amacıyla kendi diş etinizin yapısına uygun diş fırçasını aldığınızdan emin olduktan sonra, dişlerinizi nazik bir şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Sert fırçalamalar sonucu diş etlerinde kanama oluşabilmektedir. Doğru diş fırçalama teknikleri kapsamında diş fırçalamak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları izlemeniz sizin için faydalı olacaktır.
İlk olarak üst dişlerin sonrasında alt dişlerin dış tarafı fırçalanmalıdır.
Ardından yine önce üst sonra alt dişlerin iç tarafları fırçalanmalıdır.
Bundan sonra tüm dişlerin yiyecek öğüttüğü taraf olan iç tarafı fırçalanmalıdır.
Son olarak ise gün içerisinde sürekli yiyecek ve içeceklerle temas eden dil fırçalanmalıdır.
Doğru teknikle diş fırçalamak için bilmeniz gereken bir diğer bilgi ise, dişlerin dış tarafı fırçalanırken fırçanın 45 derecelik açıyla tutulması gerektiğidir. Bu durumda baz alınması gereken yer diş eti çizgisidir. Yani diş eti çizgisi en üst ve en alt noktanız olmalıdır.
Diş Fırçası Tipi Nasıl Olmalıdır?
Diş fırçasının yumuşak kıl yapısına sahip olması, dişlerinizde bulunan plakları ve kalıntıları daha kolay temizleyecektir. Bunun yanı sıra diş etinize de zarar vermeyecektir. Buna ek olarak yumuşak kıllı fırçanızın aynı zamanda küçük başlı olması daha iyi olacaktır. Bunun sebebi ise, küçük başlı olan bir fırçanın ağız içerisindeki hareketlerinin daha kolay olmasıdır.
Günde en az iki kere dişlerin fırçalanması göz önüne alındığında, diş fırçasının kısa sürede eskimesi muhtemel olacaktır. Eğer fırçanın kılları normal bir hızda eskiyor ise, fırça 3 ayda bir değiştirilmelidir. Fakat, bazı durumlarda fırça daha kısa sürede eskiyebilmektedir. Bu gibi durumlarda daha kısa sürede değiştirilmesi gerekebilir.
Kişi kendine en uygun diş fırçasını seçmek için bir diş hekimine başvurmalıdır. Diş hekimleri alanında bilgili olduğu için bir insanın ağız yapısına ve diş eti yapısına göre en uygun fırçayı tavsiye edecektir.