
Estetik Diş Hekimliği
Ağız içerisinde daha güzel gülüşler için oluşturulan bu etkili uygulamaların tümünü kapsayan dalıdır. Bu konuda yaşamımızın pek çok alanında olduğu gibi, önemli yer tutmaktadır. Birkaç branşın bir araya geldiği uygulamalar yapılıyor. Burada gülüşünün daha güzel ve güzel hale, gelebilmesi amacıyla veya dişlerdeki problemlerin çözülmesidir.
Estetik Nedir?
Günümüzde pek çok kişinin başvurduğu metotlar içindedir. Bu anlamda kişide güzel duyu yönünden güzel ve ışıltılı gülüşler tasarlamak için, hastaya çeşitli alternatifler sunmuştur. Özellikle çürümüş bölümlerde gerçekleştirmekte olan yaygınlaşmış tedavi şeklidir.
Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları
Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları ile Hastanın istekleri göz önünde tutularak, fonksiyon, denge, ve doğallığın ön planda olduğu güzel ve ışıltılı gülüşler planlamaktır. Çoğunlukla beyazlatma, implant porselen laminat vener, veya derecelendirmek için kombine şekilde uygulanması yapılır. Gülüş tasarımında yaş, yüz şekli, tenin rengi, dudakları, düzeni ve diş şekli gibi birçok öğe göz önüne alınır.
Estetik Diş Uygulamalarına Göz Atacak Olursak;
- Estetik Dolgular
- Bleaching
- Bondıng
- İnlay/ Onlay
- Porselen Uygulamaları
- Lamina Uygulamaları
Pembe Estetik
Estetik diş eti uygulamalarına verilen genel addır. Burada diş etlerinin sağlığı, seviyesi tamamlar. Uyumlu ve aydınlık gülüşün sağlamanın ilk adımı ve uyumunu sağlamaktır. Bu yöntem diş eti bölgesinde en oldukça karşılaşılan sorun, gereğinden büyük görünen etleri yahut asimetrik seviyeleridir. Lazerle oluşturulan gingivoplasti diye adlandırılan ufak operasyonla bu biçimdekiş sorunları düzeltmek mümkündür. Bu yöntemde Lokal anesteziyle hasta acı hissetmeden lazerle fazladan olan bölge çıkarılıyor. Ancak yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında etleri görünüyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya botoks uygulaması yapılabilir. Böylecene ifade değişikliği olmaksızın üst dudak belli miktarda düşer ve etleri görünmez. Burada önemli kriter tedaviyi yapan hekimin yüz kaslarının iyi bilmesi ve doğru noktalara uygulama yapılmasıdır.

Estetik Dolgular
Günümüzde güzelduyu olarakta adlandırılan bu uygulamalar çürük tedavisinde, alaşım dolguların değiştirilmesinde ve in şeklinin yeni baştan biçimlendirilmesi için kullanılmaktadır. Son teknolojiler sayesinde oluşturulan ve kendi dişinin benzer biçimde olmaktadır.
Dişeti Şekillendirme
Bazı kişiler güldükleri normalden öte görünmesi ya da kısa görünmesinden şikâyetçidirler. Bu operasyonla etlerindeki kalıcı çözümler oldukça kısa zamanda sağlanmaktadır.
Bleaching Nedir?
Beyazlatma Bleaching tüm dünyada en oldukça öngörülen bir yöntemdir. Güvenilirliği kanıtlanmış, uzun vadede yan tesire ve Komplikasyona rastlanmamıştır. Uygulaması oldukça rahat ve kullanışlı oluşu sebebiyle hastaları oldukça memnun edici yöntemdir.
Kompozit Bondıng Nedir?
Bondıng uygulaması; Dişin minesi ve dentin tabakalarının görünüşündeki kompozit malzemesi üzerindeki aralıklara yada hazırlanan yüzeylere bağlayıcı ajanlar sayesinde gerçekleştirilip biçim verilmesinin ardından yüksek yoğunluklu ışın cihazıyla sertleşmektedir. Bu uygulamayla asıl istenilen ise doğal görünümüyle ötekileri ve bölge dokuları tamamlayan sağlıklı ve ışıltılı gülüşlerdir.
İnlay/ Onlay Restorasyon Nedir?
Bu ve benzer yapısal eksikliği bulunan bölgede dolgu y-uygulamasıyla porselen malzemelerden tasarlanan inlay ve onlay restorasyonlar olarak adlandırılırlar. Teknisyenler tarafından laboratuvarlarda teknolojik sistemlerle hazırlanır.
Porselen Lamina Nedir?
Tırnak kalınlığında, istenilen renk, boy ve halde özel olarak hazırlanmış porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması tekniğidir. Laminlr diş yüzeyini tamamıyla kaplanmasını gerekmez. Dişin ön yüzlerine yaprak görünüşüne biçimde yapıştırılan işlemlerdir. Ton değişiklikleri veya form bozukluğu olanlarda, ön dişleri aralıklı ya da çapraşıklık olup ortodontik tedavi olmak istemeyenlerde, ön dişlerinde dolgu kırıklıları bulunan yada ön dişlerinin görüntüsünden hoşnut olmayan herkes bu beyazlatma yöntemini uygulanabilmektedir. Diş rengini, benzer biçimde ve boyutlarında değişim yapmak için uygulanabilecek restorasyonlardır. Laminanın uygulama alanları;
- beyazlatma yönteminin yeterli gelmediği, koyuluktaki dişler,
- Çarpma ile oluşan kırıklar
- Ön dişlerdeki boşlukların kapatılması,
- Dişteki yıpranma nedeniyle gülüş hattında görünen dişetlerin kaplanması gereken durumlardır.

Metal Desteksiz Porselen Nedir?
Halk arasında ‘’kaplama’’ sabit porselenler kuronlar senelerdir metal altyapı üzerine işlenmesiyle tasarlanmaktaydı.. Diş üstünde uygulanan çiğneme bileşkesini karşılamak bu şekilde mümkündü. Teknoloji ve yapıştırıcı malzemelerde gelinen bu noktada kronlar güçlendirilmiş alt yapılarıyla artık, kullanılmadan tamamıyla porselenden yapılabilmektedir.
E-Max Porselen
Diş tedavi yöntemlerinde zaman içerisinde yeni yenilikler meydana geliyor ve buda diş sağlığının daha etkili olmasına olanak sağlıyor. Dişleriniz ile barışık bir hayat sürmeniz en iyi yaşam kalitesine yardımcı olmanıza yardımcı olur. Günümüzde diş tedavisinde kullanılan yöntemler arasında E Max Porselen bulunuyor. Bu yöntemin en önemli avantajı ise metal kullanılmıyor olmasıdır. Metale karşı alerjisi olanlar için ideal bir seçim olacaktır. Yapısı şeffaf olmasının yanı sıra doğala yakın olması ile tercih edilir. Bu tedavi yöntemi uzmanlık isteyen bir konudur. Doğru tekniğin uygulanarak yapılması en iyi sonucun alınmasına yardımcı olacaktır.
Lamina Nedir?
Dişlerin sağlıklı olması hem estetik açıdan hem de insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Bunun için dişlerinize gereken özeni göstermeli ve bakımlarını mutlaka yapmalısınız. Estetik açıdan dişlerinizde iyi bir sonuç istiyorsanız bunun için lamina tedavisinden yararlanabilirsiniz. Diş dokusuna zarar verilmeden uygulanan bu yöntem ile dişleriniz daha estetik ve canlı görünür. Bu işlem uzmanlık istediği için yasal olarak hizmet veren yerlerden yararlanmanız gerekir. Bu tedavi yönteminden herkes yararlanabilir. Diş dokusu minimum şekilde inceltilir ve daha sonra lamina yapıştırılarak uygulanır.
Zirkonyum Diş Kaplama Zirkonyum, bireylerin ağızlarındaki diş eksikliği sebebiyle yaptırdıkları klasik porselen köprüler ve protezlerin alt yapısı olan gri renkteki metal yerine uygulanan beyaz renkteki bir alaşımdır. Estetik amaçlar dışında Zirkonyum kullanımındaki temel sebepler arasında,
- Beyazlatma yöntemleriyle sonuç elde edilemeyen ileri düzeydeki renk değişimlerinin tedavisi,
- Madde kaybının aşırı olduğu dişlerin restore edilmesi,
- Arka tarafta bulunan dişler üzerine köprü veya kaplama yapılması,
- Ön gurupta yer alan dişlerde bulunan implant üstü protezlerin kaplanması
- Gülüş estetiğinin sağlanması yer almaktadır.
Bunların dışında, ayrık, çapraşık, dönük dişlerde ve uzun süre kullanım sebebiyle yapısı bozulmuş olan eski dolgularda Zirkonyum kullanılmaktadır. Zirkonyumun ışık geçirgenliğine sahip bir yapıda olması sebebiyle, dişlerin doğal yapısına uygun bir görünüm elde edilir. Bilindiği üzere sağlıklı dişlerin minesi, ışığı tamamen geçirecek yapıdadır. Zirkonyum kaplamalar, klasik porselen kaplamanın alt yapısı olan metalin yarattığı cansız ve yapay görüntünün aksine, daha canlı ve ışıltılı bir görünüm elde edilmesine olanak sağlar.
Estetik Hekimliği Bursa
Bursa Balatta Bulunan Kliniğimizde İmplantoloji, Ortodonti, Protez, Çocuk , Endodonti, eti Hastalıkları ve Cerrahisi, Çene Cerrahisi, Dijital Gülüş Tasarımı, Radyoloji, branşlarında en üstün dijital teknoloji ile donatılmıştır. Dent Balat Diş Sağlığı kliniğimizde uzman kadromuzla hizmetinizdeyiz.