Çalışma Saatleri

  • Pazartesi-Cuma 09:00 – 18:00
    Cumartesi 09:00 – 17:30
    Pazar Kapalı
İletişim Bilgileri

Bize Soru Sorun

    [textarea* Mesajınız class:form-control class:form-control-textarea placeholder "Question*"]

    İmplant Tedavisi

    İmplant Tedavileri

    İmplant tedavisi bir ya da birden fazla dişin kaybedilmesi durumlarda yapılır. Tek diş kayıplarında sağlam olan dişler kesilerek klasik köprü uygulaması ile implant yapılır. Bildiğimiz üzere diş eksikliğinde sağlıklı bir çiğneme mümkün değildir aynı zamanda estetik görünüşü de olumsuz etkilediğinden dolayı diş kaybı büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. Bunların dışında konuşma bozukluklarında çene eklem sorunları gibi daha birçok olumsuzlukları bulunur. İmplantlar travma, çürük veya başka bir nedenden dolayı yitirilmiş dişlerin tedavisi ve ağız ağlığı için gerek bir seçenektir.

    Kemik gelişimi tamamlanmış herkeste uygulamak mümkün olabilir. Tedavi öncesinde doktor hastanın kemik hacmini yeterli olup olmadığına, genel sağlık durumuna bakarak, tedaviye karar verir. İmplat sonrasında iyileşme süresi oldukça kısadır ve kişinin yaşam standartlarının birkaç hafta içerisinde yükselmesini sağlar.

    Tedavinin ardından kısa süre de olsa, doktor tarafından yakın takip yapılması gerekmektedir. Kişinin dişleri yamuksa, implant sonrasında herhangi bir tel kullanımına gerek kalmaz.

    İmplant Nedir?

    Dişlerinizde meydan gelen sorunlar implant tedavileri ile en kısa zamanda giderilmesi gerekir. İmplantlar sorunlu dişlerde çene kemiğine yerleştirilen ve proteze destek vermesi için yapılan kök dişlerdir diye tanımlanır. Genellikle kaybedilen dişlere yerine yapılan implantlar başarılı bir şekilde takıldığında ömür boyu sorunsuz bir şekilde kullanım imkânı sunar. İmplantın ağız içerisine uyum sağlaması, kısa bir süre boyunca geçici ağrı yaratsa da iyileşme sürecinin ardından herhangi bir ağrı gözlemlenmez.

    Kemikten alınan destek ile uygulanan implant, çene içerisine entegre edilen protezler ile tamamlanmaktadır. Önerilen bakım yöntemleri uygulandığı takdirde, herhangi bir sorun yaşamadan ilk günden dişlerinizi kullanabilirsiniz.

    Titanyum implantların uygulanması, sağlık ve steril bir ağız yapısı için oldukça büyük bir önem taşır. Kullanılan implantların titanyum olduğu takdirde, iltihap ve enfeksiyon gibi durumların neden olduğu sorunlar ortadan kaldırılır.

    implant-tedavisi-suresi

    İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?

    Diş tedavisinde kullanılan birçok tedavi yöntemi bulunuyor. Bu tedavi yöntemleri sayesinde dişlerinizi daha etkili şekilde kullanabilir hem estetik hem de sağlık açısından en iyi sonucu elde edebilirsiniz. Diş tedavilerinde en çok tercih edilen yöntemler arasında aynı gün implant uygulaması da yer alıyor. Bu uygulama ile bekleme olmadan aynı gün dişlerinize kavuşabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ilgili kurumun veya diş hekiminin bu konuda uzman olması gerekir. Bu sayede istenilen sonuca verimli şekilde ulaşılabilir. Bir günde uygulanan bu yöntem ile dişsiz kalmanıza gerek kalmaz.

    Aynı gün içerisinde İmplant olabilir ve yapılan müdahaleler neticesinde kısa süre içerisinde iyileşme gösterebilirsiniz. İlk iplant tedaviniz ise, biraz korkmanız ya da heyecanlanmanız gayet normal. Fakat oldukça kısa süren işlem sonucunda, nasıl yapıldığını bile anlamadan aynı gün normal yaşantınıza devam edebilirsiniz.
    Bir Günde İmplant Tedavisinin Faydaları
    Özellikle de tedavi sürecinin daha çok kısalması sayesinde sonucu kişi daha az yıpranmış olur. Aynı gün dişlerini kullanmaya başlayabilirler. Ayrıca estetik açıdan da en iyi sonuç elde edilir. Çiğneme kalitesinde herhangi bir olumsuz durum oluşmaz. Ayrıca kişiyi rahatsız edici bir sorun da ortaya çıkmamaktadır.

    İmplant uygulaması aşamasında komplikasyon oluşmaz. İlgili hekimin kaliteli şekilde işini yapması sağlıklı bir şekilde kullanım sağlamanıza yardımcı olacaktır. Dikişli veya dikişsiz uygulanan cerrahi yöntemlerle ağız uyuşturulur. Birden fazla uygulama yapılacak ise genel anestezi veya lokal anestezi uygulaması yapılır. Bu yöntemler sayesinde sağlıklı dişlere kavuşabilir ve uzun süreli bir şekilde kullanım sağlayabilirsiniz.

    İmplant tedavisi ile kaybedilen dişler geri kazanılır. Doğal dişlerden hiçbir farkı olmadığından dolayı hasta rahatlıkla beslenebilir. Estetik görünüm kazandıracağı için hastanın özgüveni artar ve başarılı bir şekilde yapıldığında hasta implant operayon sonrası ağız sağlığı ve hijyenine dikkat ettiği sürece bir implantları ömür boyu kullanabilir.

    İmplant operasyonu sonrasında gerekli bakımlar yapılmadığı takdirde, iyileşme süreci normalden uzun sürer. İmplant işlemi sonrasında şişme oluşması belirli bir süreye kadar normal karşılanır. Lakin, zaman ile bu şişme geçmiyorsa tekrar doktora gitmekte fayda var.

    implant-tedavisi-neden-yapilir

    İmplant Çeşitleri

    Elbette implantlar da çok çeşitlidir. En yaygın kullanılanı ise vida şeklinde yapılanıdır. Hastalığı bulunan kişiye hangi tür diş implantı kullanılacağı ise implantlar yerleştirildikten sonra yerleştirildiği alan ve yumuşak destek dokusuna göre belirlenir. İmplant çeşitleri ise;

    • Subperiostal implant,
    • Endoseaz implant
    • İntramukopzal insert implant
    • Transoseöz implant
    • Endodontik Stabilizatör implant

    Gibi çeşitleri vardır.

    İmplant Avantajları

    İmplant destekli oral köprülerin sağladığı en önemli avantaj, hastanın estetik kaygılarının meydana geldiği ruh halinden sıyrılmasını sağlamaktır.

    • Sağlıklı dişlere zarar vermeden uygulama yapılabilmesi
    • Doğal diş görünümüne sahip olması
    • Estetik görünümü
    • Uzun ömürlü kullanım imkânı
    • Çiğneme gücünün artması
    • Diş kemiğinin erimesini önlenmesi
    • Dişlerde oluşan çarpık görünümün düzeltilmesi
    • Geleneksel protezlere oranla küçük boyutlarda olması sebebiyle ağız yapısına uyumluluk
    • Diş üzerinde leke oluşumunun önlenmesi

    İmplant destekli köprüleri cazip hale getiren avantajlar arasında yer alıyor. Çene yapısı ve diş ölçüsünün alınmasıyla başlayan implant köprü yapım süreci, köprünün dijital ortamda son şeklinin verilmesi ve laboratuvar ortamında hazırlanmasıyla devam eder. Yaklaşık 2 hafta süren tedavi süresince ortalama üç seans süren diş hekimi kontrol altında bulunmak gerekmektedir. Hekim tarafından genel muayeneler yapılarak eksiklerin giderilmesi sonrasında en fazla iki hafta içerisinde hastaya implant destekli köprüleri takılır. Normalde 2 hafta olsa da, ihtiyaç duyulduğu zaman aylık olarak da kontrole gitmek gerekir. Bunun en temel nedeni, düşük ihtimalle de olsa, apse oluşumunu önlemektir. Tedavinin tamamlandığı günden itibaren 2-3 gün boyunca çok soğuk ya da çok sıcak ve şekerli içecekler tüketilmemelidir. Şayet tüketilirse, ağrı ve sızı hissedilebilir. Buna ek olarak bazı gıdalar tüketilirken, çiğnemeden önce bıçak yardımı ile küçük parçalara ayrılmalıdır.

    Her ne kadar doğal diş görünümüne ve güvenli bir işleme sahip olsa da, yapay bir uygulama olması sebebiyle, özenli şekilde temizlik gerektiren implant destekli köprüler, günde en az iki kez fırçalanmalıdır. Sert ve kabuklu yiyeceklerden uzak durmak ve bakımını ihmal etmemek, üst tabakadaki porselenin zarar görmeden uzun yıllar sağlıklı şekilde kullanımına olanak sağlar.

    İmplant Zararları

    Her ne kadar kaybedilen ve kırılması muhtemel olan zayıf dişleri kazanmak için uygun bir tedavi seçeneği olsa da maalesef implant tedavisi bazı durumlarda ya da hastalarda uygulanması sakıncalı olmaktadır. İmplant uygulamasına karar vermeden, ilk önce sakıncalı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

    İmplantın uygulanması sakıncalı olan durum ve hastalıklar şunlardır;

    • Genel sağlık durumu bozuk olanlar için implant tedavisi mümkün değildir.
    • Çene yapısı kemiği uygun olmayan
    • Aşırı sigara tüketimi bulunan kişiler
    • Sistemin rahatsızlıklar,
    • Diş sıkma, uzun yıl dişsiz kalınması ve diş eti hastalılarına bağlı olarak ileri seviyeleri kemik erimesi

     

    İmplant Diş Fiyatları

    İmplant fiyatları konusunda destekli protezler, yapılacak diş sayısı, malzeme kalitesi ve cerrahi müdahale yapılıp yapılmayacağı gibi tespitler sonrasında ancak fiyatlandırılır. İlk aşamadan hemen sonra hasta ile paylaşılan bilgiler sonucunda, tercih edilen yöntem ve kullanılacak malzemeler belirlenir. Kliniğimizde yapılacak muayeneler , doktorun tedavide uygun gördüğü yol ve yapılacak tüm işlemler belirlendikten sonra hastalarımız ile fiyat paylaşılır.

    İmplant Operasyonundan Sonra Protezler Hemen Takılabilir mi ?

    Hayır. Günümüzde bu durum diş hekimliği dünyasında tartışılıyor olsa da henüz uygulanmamaktadır. İmplantların iyileşme süreci yani kemikle kaynaşmaları alt çene de 1.5-2 ay, üst çenede 3 ay kadar sürmektedir. Eğer ilave kemik oluşturma işlemleri yapıldıysa bu süre kemik kaybının durumuna göre 6-9 aya kadar uzayabilir. Çünkü bu zaman zarfında implant üzerine binen yükün en aza indirgenmesi gerekmektedir. Genelde implant operasyonu sırasında implant yerleştirildikten sonra yapılan ölçümle implant üstü protezinizin ne zaman yapılabileceği bilgisi verilir. Bu bekleme süresi içerisinde diş eksikliği yaşamamanız size geçici bir protez yapılacaktır.

    İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir ?

    İmplant altyapılı protezler diğer protezlere göre çok daha iyi çiğneme fonksiyonu sağlarlar. Estetik ve dayanıklılık bakımından oldukça üstündürler. Hiç dişi kalmamış hastaları hareketli protez kullanma zorunluluğundan kurtarir. Diş çekiminden sonra oluşan çene kemiği erimelerini engeller. Diş çekiminden sonra oluşan çene kemiği erimelerini engeller.

    Bütün İmplanlat Başarılı mı ?

    İmplant yapılmadan önce bilinmesi gereken birçok önemli faktör vardır. Öncelikle implant yaptıracak kişinin sağlık durumu implantın başarısında önemli bir faktördür. Eğer hastada implantın iyileşmesini engelleyecek ciddi bir sağlık sorunu varsa implant tedavisi başarısız olabilir. Özellikle kontrol altında olmayan diabet hastalarında bu risk çok yüksektir. Ancak ilaçlarını düzenli kullanan ve kan şeker düzeyi yüksek olmayan diabet hastalarına rahatlıkla implant yapılabilir. Kemoterapi ve radyoterapi gören hastalarda da vücut direnci düşük olduğundan implant iyileşmesinde sıkıntı olur bu nedenle bu dönemde implant tedavisi uygulanmaz. Ancak tedavisi bittikten 6-9 ay sonra doktorunun onayı ile yapılabilir. Yine kalp damar hastalığı ve yüksek tansiyonu olan kişilerde de doktorundan onay alınarak implant tedavisi uygulanabilmektedir. Yoğun şekilde alkol ve sigara tüketen hastalarda implant başarısı olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu nedenle özellikle iyileşme süresinde dikkatli olunmalıdır. Aşırı sigara tüketiminde(günde 2-3 paket) implant yapılması tavsiye edilmez. Tüm bunların yanı sıra implantın başarısındaki en önemli etkenlerden biri hastanın uygulayacağı bakımdır. İmplant tedavisinden sonra verilen tavsiyelere uyulması ve kontrollerin aksatılmaması implantın başarısını arttırır. İmplantın uygun şartlar altında uzman hekim tarafından yapılması ve kullanılan implantın kalitesi de implantın başarısında önemli bir kriterdir.

    İmplantların Ömrü Ne Kadar

    Uygun şartlar altında uzman bir hekim tarafından yapılan implantın ömrü uzundur. Unutulmamalı ki kendi dişlerimiz de bize ömür boyu kullanılmak üzere verilmiştir. Ancak iyi bakım ve düzenli kontrol yapılmazsa kendi dişlerinizi kaybedebildiğiniz gibi implantlarınızı da kaybedebilirsiniz. İmplantlar ömür boyu kullanılabilmektedir. Bunun için size anlatılan şekilde bakım yapmalı ve diş kontrollerinizi aksatmamalısınız.

    İşlem öncesinde uygulanan anestezi yöntemleri uygun şekilde yapıldığında acı duymazsınız. İmplant operasyonu genellikle lokal anestezi ile yapılır. Eğer hastanın talebi olursa sedasyon ya da genel anestezi de uygulanabilir. Çoğu zaman diş çekiminden bile daha basit bir operasyondur. İmplant yerleştirme sonrasında akşam duyulabilecek hafif ağrı olabilir. Bir çok hasta bu ağrının diş çekimi sonrasında yaşanan ağrıdan daha hafif olduğunu belirtmektedir. Bu ağrı hafif ağrı kesiciler ile giderilebilir. Birçok vaka da buna bile gerek duyulmamaktadır.

    Tek diş eksikliği, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarının tümünde implant uygulanabilir. Yerleştirilecek alanda yeterli düzeyde kemik olmaması durumda kemik ilave işlemleri ile birçok vakada başarı ile implant uygulanabilmektedir. Tek diş eksikliği: Dişleriniz arasında eksik dişiniz varsa bu boşluğun önündeki ve arkasındaki dişinize dokunulmadan implant tedavisi ile eksiklik giderilebilir. Böylece sağlam dişlerinizde herhangi bir aşındırma yapılmamış olur. Ancak implantın yapılabilmesi için dişler arası boşlukta yeterli alanın olması gerekir. Boş bölüm kalan dişlerinizin hareketiyle zamanla biraz kapanabilecektir. Dolayısıyla bu kapanma yaşanmadan implant yaptırılması gereklidir. Bölgesel dişsizlik: Her diş boşluğuna implant yapılması gibi bir zorunluluk yoktur. Dişlerinizin ve kemik yapınızın durumuna göre yapılacak implant sayısına ve yerlerine karar verilir. Hangi bölgeye kaç implant yapılacağına karar verilebilmesi için röntgeninizin incelenmesi ve muayenenizin yapılması gereklidir. Dişler arasına köprü yapılabildiği gibi implantlar arasına da köprü yapılabilmektedir. Böylece daha az sayıda implantla diş boşlukları doldurulabilir. Total dişsizlik: Üst çene ve/veya alt çenede hiç diş olmaması durumlarında çene kemiğinin durumu uygunsa üst ve alt çene için 6 veya 8 implant yerleştirilerek toplamda 12 veya 16 implantla sabit protez yapılabilir. Çene kemiğinin uygun olmadığı durumlarda da daha az sayıda implant yerleştirilecek implant üstü takıp çıkarılabilir protezler yapılabilir.